February 24, 2010

Tuah Ayam Nampak di Kaki

Tuah Ayam Nampak di kaki,tuah manusia siapa yang tahu.Tentu korang selalu dengar pasal pepatah ni kan?Namun, tidak semua tuah ayam itu nampak di kaki, ada juga tuah ayam nampak di :


Kecantikannya seperti Ayam Serama Ini

Teruja betul aku, sebenarnya aku nak kongsi pengalaman yang berlaku ke atasku pada petang 23/2/10, lebih kurang pukul 330 petang. Aku menerima panggilan yang tidak disangka.Beginilah lebih kurang perbualannya :

X :Encik, hutang kredit kad sudah 10 bulan due , bila mahu bayar?
Saya : Hutang kredit kad?Ehh,saya selalu bayar laa.
X : Aiyoo, macam mana ble cakap dah bayar, saya check ini system sudah lama tak bayar.Encik mahu saya panggil itu Samseng datang rumah Encik collect duit ke?
Saya : Ussh,Samseng, ni dah lebih ni?Anyway,ni siapa ni?
X :Sayalah Fafau....
Saya :Fafau?
X : Fafau @ Farah Fauzana dari Hot fm. Anda telah terkena panggilan Hangit...
Saya :Grrr...siapa punya kije la ni!!

Hik3,adushh siapa yang kasi hangitkan aku ni?Hik3,jawapannya, Aku yang hangitkan korang.Perbualan sebenar camni la  :

X :Hello, boleh bercakap dengan Encik X?
Saya :Saya bercakap.
X :Tahniah.anda baruje memenangi hadiah.....Jangan lupa collect hadiah di xx...ya?
Saya :Betulke ni?
X :Betul la,nanti kitorang e-mailkan detailnya.
Saya :Ok,thanks ya (teruja dan hampir menitiskan air mata)

Fuhh,teruja betul.Nanti punya nanti, akhirnya e-mail yang kutunggu itu tiba.Malas nak edit, aku pastekan saje di sini :

Dear Nuffnanger,

Congratulations! You're one of the winners of the Astro B.yond Bloggers Night post-event blogging contest! You'll be walking away with a Astro B.yond Box set, a subscription to Astro B.yond HD channels for 2010 and a 32” LG HD TV.

As per our phone conversation earlier, please be at the Astro office at the date, time and venue below to collect your prize, and also take a tour of the Astro office:

Date: 1 March 2010
Time: 10.30 a.m.
Venue:
MEASAT Broadcast Network Systems Sdn Bhd
All Asia Broadcast Centre,
Technology Park Malaysia,
Lebuhraya Puchong - Sg. Besi, Bukit Jalil,
57000 Kuala Lumpur

Once again, congratulations and see you on Monday! :)

Cheers,

Teoh Xinxian
Blogger Relations Executive

Yey,macam tak percaya je.Aku menang?Aku menang??Tak sangka entry ku ini : Astro B.yond Bloggers Night telah melayakkan aku memenangi hadiah utama berupa Astro B.yond Box set, a subscription to Astro B.yond HD channels for 2010 and a 32” LG HD TV. Fuhh, mahu-mahu lebih RM2 ribu hadiah ni dan selamat tak payah bayar bil Astro tahun ni.Rezeki-rezeki.

Oh LG HD TV, tidak sabar untuk ku memiliki mu

Fuhh, kesetiaanku berbalas juga. Tak sangka aku memenangi hadiah ini. Selepas Samsung Corby wife ku hilang dan dicilok di Isetan, rezeki ini pula yang datang. Di sebalik dugaan, ada hikmah di sebaliknya. Terimakasih Nuffnang dan Astro, dan apa yang ingin ku katakan, I Love Nuffnang 

P/s : Gembiranya dalam hati. InsyaAllah, bulan depan aku buat Contest lagi. As i told earlier , the more u give, the more u will get. Apa pula pandangan anda?

P/s/s : Kena ambil cuti half day la Isnin ni, daydeck, boleh tunjukkan jalan ke sana tak? Betul kata pepatah itu, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu.Jadi, teruskan usaha dan jangan mudah putus asa. Rezeki ada dimana-mana saja.Usaha tangga kejayaan.

91 comments:

  1. tahniah, ni yang dikatakan rezeki kan?

    ReplyDelete
  2. tahniah, ni yang dikatakan rezeki kan? tuah manusia nampak di jari (menulis blog):)

    ReplyDelete
  3. waaaaahhhh!!!
    jangan lupa bila dah collect adiah nyer tu nanti, sila taruk gambo kat sini!!!
    so that kami ni jelesh lagi dan lagi.
    heheheh,
    btul tu, tuah orang siap tahu?

    anda adalah contoh pertama utk pemenang pertandingan sebegini. buleh jer pocket wat teladan utk kengkawan yg menafikan kewujudan nuffnang :D

    ReplyDelete
  4. wah! dapat HD TV tuh puas hati! tahniah mr. eyriqazz..

    masa baca dialog first tu, macam pernah dengar tau kat radio.. mati2 ingatkan mr. eyriqazz yang kene.. laa kite yg terkena rupe2nya.. :))

    ReplyDelete
  5. owh..
    serius jeles..
    hahaha...
    tahniah2...
    cayalah .

    ReplyDelete
  6. Waaaaaa... Bestnye!!!!! Congrats! Boleh kasi sy half TV tu x? Kui2. ;p Mmg best ahhh!

    ReplyDelete
  7. tahniahhhhhh bro!bestttt betoi.

    suke nuffnang tpi tula jauh.hehe.

    ReplyDelete
  8. pehhh!!! dia dpt LG HD tuuuu.. hahaha.. tape2.. mls nk jeles. coz, ade sudah.. agaga. ^^

    *ku tertipu dgn dialog pggln hangit mu.. ngekk yoo! xD

    ReplyDelete
  9. perghhh hebat a..penulisan eyriqazz memang berkualiti..tahniah! and keep on writing :)

    Contest yang memeningkan kelape

    ReplyDelete
  10. wah, ko memang bertuah la.. tuah ayam nampak dikaki, tuah ko dgn nuffnang lak.. :D

    anyway, congrats dah menang!! :D

    ReplyDelete
  11. wahh2, seronoknya!
    congratulations! :D

    ReplyDelete
  12. Wahhhh.. Bestnye.. Belah dua boleh tak??? Ngeee..

    ReplyDelete
  13. OMG ! Congrats-congrats ! Usaha membuahkan hasil tu. Alhamdulillah.

    P.S : Bila baca you mnang, terbeliak mata I kejap. Hehe :D

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. rezeki encik mencurah2 nampaknya.. bertuah ya :) semoga lebih gemilang dan terbilang.. aminn ^_^

    ReplyDelete
  15. mmg btolla tuah ayam aym nmpk kat kaki,.

    tuah org,.,tiba2 aje blaku sndiri,.,

    nasib baik,.murah rezeki,..

    tahniah4.,

    (besnyaaa,,)

    ReplyDelete
  16. congtrat bro
    lehla jugek gua jumpa kat sana nanti..
    wwalaupun aku bukan pemenang nyer
    ehehhehehee

    ReplyDelete
  17. wah! daddy daddy cool! :D
    Cayalahhhhhhh! Tahniahhhhh..... hehe

    ReplyDelete
  18. congrats bro......wahhh mmg your luck
    kalau nk beli mau riban melayang nih.....

    ReplyDelete
  19. wow. congrats babe! i think rezeki u murah sebab u pun memang pemurah and u sabar.. and i personally feel u deserve it sebab effort u memang superb and u also help people out.

    yr wife is so lucky ;)

    ReplyDelete
  20. mak aih, BEST nya! congrats bro :D

    ReplyDelete
  21. tahniah, memang aura contest tu ada pada u bro..... hmmmm ni boleh buat makan besar2 ni.. buat contest untuk your visitors....... bagi hadiah gempak2 pula...... apa sangat le kan...

    RM100 sehari dengan Facebook???

    Tak Payah Bayar Bil P1Wimax

    ReplyDelete
  22. cayalah congratulations bessnyer dpt hadiah hehe

    ReplyDelete
  23. Bro,
    Tahniah tapi jeles okeh!
    so bolehlah ajak dtg umah tgk tv baru kan.. plz plz plz...

    ReplyDelete
  24. nak menang tv jugakkkkkkkkkkkkkkk...murahnye rezeki kamu..bagus..teruskan usaha ok??=)

    ReplyDelete
  25. walaaa
    menang tv????
    aigooo
    passing2 sini r

    ReplyDelete
  26. tahniah.. rm1500++ gak tv tu.. hehe..

    ReplyDelete
  27. woaaa....rezeki!!
    congrats bro. nanti lepas ni boleh ajak kami ramai2 dtg umah tengok tv..kan..kan?..hehe

    ReplyDelete
  28. tahniah la..mmg berbangga la tgk GTO yg komited n buat sesuatu bersungguh2..caya la..

    ReplyDelete
  29. Tahniah Eyriqazzz (^_^).. Best wooo dapat tv besar,mood nak tgk tv un bercambah2 sbb ada astro byond sekali.. Saya tumpang gembira.


    p/s: saya terasa terkena panggilan hangit tau, ingatkan betul ff kol, terus saya nak bukak radio dah dgr sore Eyriqazz

    ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  30. tahniah...x sangka kan...memang betul la pepatah melayu mengatakan tuah ayam nampak di kaki tuah manusia x siapa yg tahu...congrats...

    ReplyDelete
  31. tahniah! benda-benda macam ni la buat aku pun sayang nuffnang lebih walaupun xpernah menang apa-apa lagi. ada sesetengah orang tu, dah dapat innity, buang nuffnang terus. hehehe

    btw, aku dah terhangit dengan joke fafau tu. ades -____-"

    ReplyDelete
  32. wahhh...tahniah...bnyk lg hadiah terkumpul ko bro....tahniah2...

    ReplyDelete
  33. wow2....GTO mmng bnyk ongg sama nuffnang :)
    Tahniah

    LOr..sedihnya hp cantik 2 dah lesap..
    xpe..rezeki yg baru ni besarrrr pnya :)
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  34. Perghhhh..gilos siot..hehehe..aku yang teruja satu opis aku khabarkan wehhhh..gua tumpang gumbira bro..tahniah..bersemangat wehh dibuatnya walaupun aku tak dapat hadiah...

    ReplyDelete
  35. fuiyo!!! best tu....
    congrats!!

    ReplyDelete
  36. wuhoooooo bestnya!
    congrats bro hepi for you....
    hilang rasa geram hal 'panggilan hangit' tu hehehehehe

    ReplyDelete
  37. wahhh gila babun la bro. ini betul betul dugaan pada yang membaca haha

    ReplyDelete
  38. tahniah bro...huahuaua...rezeki dari Allah...gila best hadiah ko..takpa, kekecewaan dibalas dengan kegembiraan...tahniah sekali lagi..

    ReplyDelete
  39. tahniah bro. entry ko mmg deserve, santai dan mengamcam. winning point ialah pantun ngko yg tak sekata tu.

    ReplyDelete
  40. wah...dh menang yek..
    so kenela sumi g umah Eyriqq nak tgk TV tu kan??
    hahahaha.............

    http://sumijelly.com

    ReplyDelete
  41. wahh..ni btul2 rezeki GTO.dpt dua2 skali..tahniah bro..

    ReplyDelete
  42. wah bro..makin maju ni..tahniah2..teruskan usaha gini..best tgk kmajuan dr bro ni..jadik my idol la gini..

    ReplyDelete
  43. Tahniah2. Memang murah rezeki hang

    ReplyDelete
  44. congrats!!! waaahh bertuah sungguh, memang sungguh sungguh punya bertuah niii...

    sweetdarling79.com

    ReplyDelete
  45. salam boleh terangkan sikit tak mcm aner join contest tu sampai leh menang??syerlah dengan nurul hehehe..tahniah ye atas kejayaan itu

    ReplyDelete
  46. erkk tb lame cikgu xnk sedekah ke?

    ReplyDelete
  47. salam perkenalan..besnye dapat present....nak jadi macm u jugak nntla..

    ReplyDelete
  48. Tahniah... mr.eyriqazz memang bertuah.

    ReplyDelete
  49. wah!!!tahniah...beznye dapat lcd..isk3..

    ReplyDelete
  50. tahniah...best gilerr....jeles sehhh

    ReplyDelete
  51. bestnyer!!! tahniah!! rajin2 la blogging..

    ReplyDelete
  52. wah, tahniah!
    nanti letak gambarnya kat sini ya.
    mesti teruja bila dapat email tu,hadiah best pulak tu...iee..bila la nak merasa..huhu.

    ReplyDelete
  53. wahhhh..tahniah!!! betol2 bertuah nih!!

    ReplyDelete
  54. hahaha...betul2 tuah manusia siapa yang tahu. kalau dah bertuah tu.... jgn lupa ucap Alhamdulillah....sebab segala rezeki dari Allah...bila2 masa pun boleh di tarik balik...

    Salam GTO.....I'm new here. This is my blog Url... do come and leave a comment ok...really appreciate it. thanks....

    http://cjalhafiz-lifejournal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  55. tahniah bro!!
    rezeki tahun baru nie.

    ReplyDelete
  56. helo bro...murah rezeki bro eyriqazz....wat u give..u will get back kan.. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  57. ceh aku tertipu lg haish...btw congrats gto.wooo besh tuuu

    ReplyDelete
  58. i thought tuah Hang Tuah pada kerisnya?

    ReplyDelete
  59. Halamak bertuahnya..!! Tahniah ye:)

    ReplyDelete
  60. uish... dkt dgn opis aku.... boleh arr ajak pi minum... sambil2 hulur mana2 hadiah yg x mau tuu

    ReplyDelete
  61. wah bestnyer dpt free.. lebih 2 ribu nilai hadiahtu...bersemangat ler nak masuk contest lg yek..

    ReplyDelete
  62. cikgu :yup...thanks for the wishes.cikgu pun apa kurangnya,slalu menang contest. i kena blajar lagi ngan cikgu ni.

    n@m@n :thanks

    pocket :u r rite.nanti dah collect adiah saya letak gambar ye?

    elmo :terimakasih.

    ReplyDelete
  63. aus :thanks

    fathiha :half?nanti nak guna camne?hik3

    izzahfarhana :thanks too

    maisyara:thanks.tertipu?hik3

    Azrul Hisyam :thanks

    ReplyDelete
  64. FIT :thanks.ala ,fit pun apa kurangnya

    kyuubi_85 :thanks.I Love Nuffnang

    redplasticbags:thanks

    nemo mimosh :hik3,mmg best.sampai skang tak abih2 senyum ni

    FarhanaDr:ble belah ke?

    ReplyDelete
  65. shak:thanks.mata i pun terbeliak bila tgk e-mail tu.

    ardinihumaira :thanks dan amin.

    cikti :terima kasih.

    iyllienaz:thanks

    daydeck:jumpa anda disana...hik3

    axim :thanks

    ReplyDelete
  66. Syazleen :thanks

    mamashasha:Alhamdulillah,rezeki anak

    roe :thanks for the complimentary

    sharinginfoz :InsyaAllah nanti adakan contest lagi

    ReplyDelete
  67. Salam,

    Salam ziarah. selalu jadi silent reader. This is the first bagi comment. hope to see ya in my blog.

    p.s. horror dengar kat malaysia skrg, org 'cilok'2 ni.. by the way, memang lah org kate setiap perkara tu ade hikmahnya. :)

    ReplyDelete
  68. wah..tahniah...tahniah...best tu menang TV...BESAR PUNYER!!...hahaha

    ReplyDelete
  69. wallawey~ bestnya..syioknya;) congrats ye..

    ReplyDelete
  70. ini bukan tuah ayam ni...tuah gajah :p

    ReplyDelete
  71. salam bro...yahniah...lu jual kt gua la yer...hehehehe

    ReplyDelete
  72. salam ..tahniah yer..memang murah rezeki kamu..semuga selepas ni makin banyak kamu menang..
    ayat orang jelous tu..

    ReplyDelete
  73. waaa....congrats2! rezki jgn ditolak, maut jgn dicari...kan2?? :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails