February 25, 2010

Terjah | Hasrat Di Hatiku Belum Tertunai

Salam semua. Semakin berkobar-kobar pula semangat aku hari ini. Jadi, hari ini aku ingin terjah seorang akak yang telah lama aku perhatikan dan usha.Akak ni garang, teringat aku kat cikgu English ku semasa kecil dulu.Inilah dia, tak lain dan tak bukan :



Sebelum aku menerjah, serba sedikit yang korang perlu tahu pasal Kak Ina ni :

1) Kak Ina ni garang orangnya.First time jumpa masa Mister Potato Fiesta 2009.X berani tegur. 2nd, Friso Gold Family Day Out, ussh,kan dia gigit aku nanti camne? 3rd time, Astro B.yond, GTO, meh sini, Akak nak luku skit.Lu ada masalah ngan akak ke ? (Gaya Samseng Sentul). Hahaha,guraujer,terus aku kamceng ngan Kak Ina dan aku suka borak ngan dia.Cool dan memang Pemarah orangnya.Opps,Peramah...Moral of the story,don't judge book by it cover. Hik3,Maafkan saya Akak.

2)Pernah dijemput oleh Chef Wan untuk menjadi pengacara bersama acara masakan, namun ditolak oleh Kak Ina dengan alasan, Chef Wan tak cukup hensem .Kalau Fahrin Ahmad ataupun Rosyam Nor yang ajak, dia akan join. Hik3...

3)Pernah memenangi Pertandingan Masakan Peringkat Wilayah Persekutuan dengan nama masakan "Nasi Berharap".

4)Pernah memenangi Blackberry dari Nuffnang namun jiwa seorang ibu.Blackberry tersebut ditukarkan dengan anak tersayang.

5)Kalau ingatkan pasal makanan, singgah blog Kak Ina KL.Kalau sesat jalan masa pi event Nuffnang, jangan risau, follow je Kak Ina.Dia mesti ada.Ataupun kalau nampak Kak Ina masa tercari-cari tempat event Nuffnang,betulla tempat tu.

6)Pernah merajuk dengan Nuffnang. Namun, rajuknya sekejap aje selepas mendapat gula-gula  daripada BangNara.

7)Pernah ditawarkan berlakon filem ''Adnan Sempit'' namun tawaran ditolak kerana mendapat offer yang lebih menarik. Filem apa?Haa,yang tu korang kenalah tanya Kak Ina sendiri.

Hik3, jangan marah ye Kak Ina, gurau-gurau aje.

So, kawan-kawan ,mehla sama-sama terjah Kak Ina KL .Oh ya, Part 2 bakal menyusul.Tak sempat nak tulis habis entry ni atas sebab tak dapat dielakkan.

P/s :Apa pendapat anda pasal Kak Ina KL?Terlampau banyak yang nak ditulis pasal akak ni, jadi pandangan dari korang membantu untukku menerjah nya di Part 2.

P/s/s : Yey,lusa cuti (entry ni ditulis Malam Rabu). Nak pi mana Weekend ni ye?Selain berpaintball, mana tempat menarik untuk diterjah area KL dan Selangor Weekend ni?Any suggestion?

P/s/s/s :Hasrat dihatiku belum tertunai.Apakah hasrat itu?Tunggu di terjahan seterusnya untuk mengetahuinya.

20 comments:

  1. wah..u pun berpaintball eh..??good2!!^_^

    ReplyDelete
  2. Ada sambung menyambung plak ek...
    Gi lah piknik kat sungai ke, main layang2 ke, wetlands ke...
    macam leh buat...
    have a great wiken!

    ReplyDelete
  3. tolak sbb chef wan tak cukup ensem??kuang3

    ReplyDelete
  4. skang nie musim panas..gie la air terjun ker..sg ker..water park ker..

    ReplyDelete
  5. Wah..wajib disergah blog kak ina nie..

    ReplyDelete
  6. bro traffik dia bagus sgt la...ces...

    ReplyDelete
  7. salam bro
    hasrat aku nak makan gulai ikan keli salai tak tercapai lagi nih
    bler la kak ina nak belanja kita makan kat umah dia nih
    ahahahahahahahahha


    p/s aku selisih dengan tv LG ko tadik, baru sampai siot.

    ReplyDelete
  8. k ina memang sempoi lah. kepala gila-gila okeh!

    ReplyDelete
  9. Tergelak besar akak baca N3 ni..memang kelakar sungguh. Pandai ek mengenakan orang...tapi tak apa..akak suker..
    terima kasih bebanyak sebab sudi buat N3 untuk akak..nampak gaya kena belanja kamu kat Danau Kotalah lepas ni..ataupun akak hantar semangkuk/sedulang masakan akak kat kamu..

    ReplyDelete
  10. selalu dengar cerita tp kali nih nak terjah kakina pulak..hehe

    ReplyDelete
  11. hahahak..
    kak ina sifu masak rupanya
    patut blog penuh resipi..
    nak belajar mask , tapi aku mlas..
    hahak.
    tgk blog kak ina cukupla..

    ReplyDelete
  12. salam..tercuit gak hati baca entri kali ne..saya dah jenguk blog kak ina..wow bravo.....

    ReplyDelete
  13. kak ina tu orangnya happening sekali. boleh kata ibu serba boleh dan up-to-date dengan dunia maya. kakchik rasa, dia lah blogger paling banyak gader2 tahun lepas.

    ReplyDelete
  14. kak ina lah yg membukakan mataku dengan Nuffnang :)

    ReplyDelete
  15. nasi berharap tu rasa mcm mane ye,.

    mcm nasi pataya ke x aeh,.

    ReplyDelete
  16. ka ina xgarang la, dia yg tegur kita. hehe, gto takut ni nak tegur perempuan, takut isteri marah, hiks..

    ReplyDelete
  17. kak ina blogger paling selamba pernah ditemui setakat nie.
    rileks jer dia borak2 ngan saya.
    mmg cepat mesra~~

    ReplyDelete
  18. btol3.. kak ina sangat friendly.. rase macam borak ngan mak sendiri je.. penuh keibuan gituu..first time jupe tapi macam dah lame kenal.. i like~~

    ReplyDelete
  19. wahh..meriahnye nasik ujan panas tu...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi