March 30, 2010

Gelagat Alisya


Nurul Alisya Ilyani nama diberi
Puteri Kesayangan kami sudahla pasti
Keletahnya mencuit hati
Penyeri hidup suami isteri

Entry  Yang Mana Satu, Pilihan Kalbu dirujuk . Jadi, melalui komen, entry ini yang dipilih. Selepas ini, terjah. Siapakah yang bakal diterjah? Tunggu. Berbalik semula kepada Puteriku , Alisya :

Usaha tangga Kejayaan

Yey, jumpa juga
Mama, stokin Alisya ni Mama dah basuh blom?
Busyuknya Bau Stokin Papa!!
Jeli ni Auntie Sumijelly yang kasi
Terima kasih Auntie Sumi Alisya suka
Kenapa rasa tawar je ni?
Comel tak Alisya senyum?
Senyuman Alisya Penyeri keluarga
Penat bekerja terasa lega
Aku terhibur hati gembira
 Alhamdulillah, Anugerah Tuhan tidak terhingga
Alisya Sudah Penat, Alisya tidur dulu ya
Jumpa lagi di lain masa

P/s :Seronok kan ada anak ? Dunia ini terasa begitu lengkap dan sempurna. Tidak lupa, kelahiran anak, dimurahkan rezeki, Alhamdulillah, hidup semakin selesa.

P/s/s : Siapa yang belum kahwin dan dah sampai tahap sepatutnya, cepat-cepatlah kahwin. Kahwin itu seronok. Anak itu penyejuk dan penyeri jiwa raga. Good Luck!!

P/s/s/s : Papa nak belanja Alisya shopping weekend nanti kerana "Papa Nuffnang cheque is on the way!". Siapa nak join sekaki?

23 comments:

  1. holohhhhh holohhhhh.. comel sungguh si bam bam ni.. ;D gmbr last nyenyak tol die tidur..

    ReplyDelete
  2. comelnya alisya :D
    muka alisya bnyk sama dengan papanya..

    ReplyDelete
  3. Anak satu anugerah yang tak ternilai..

    tetapi sedihnya ada orang tak menghargainya..

    ReplyDelete
  4. ehehehe.. nuffnang check on the way? blanje saya sekali boleh? :P cute daughter you have there.. any plans for another? :D

    ReplyDelete
  5. aduh yang tido tu paling comel. nampak penat dia seharian main. hehe.

    ReplyDelete
  6. Bulatnya mata Baby Alisya tuh! Geram tgk! Rs nk cubet2 je.. Hehe..

    p/s/s/s tu menarik perhatian tul! Nk join 2 kaki leh? ;p

    ReplyDelete
  7. seronok tengok alisya tidur, memang nyenyak sangat.... jangan kacau ya

    Beli Rumah Guna KWSP

    Kubur Haiwan, RM5,000

    ReplyDelete
  8. Syoknya jadi Alisya..Papa dia slalu bawa pergi shopping

    ReplyDelete
  9. mcm muka sape alisya ni ek??:-) comel la..bila nak dtg umah auntie su..

    ReplyDelete
  10. salam,.

    uncle tau tak,,
    bila ditenung2 ntry nih,rassa xsaba2 nak kawin dan beranak,.

    ReplyDelete
  11. cerdiknya alisya...
    berusaha sampai dpt apa yg dia aimkan *ihiks*
    mmg sronoks melayan kids...
    a gud therapy gitu...

    ReplyDelete
  12. rase nak kawen cepat aja..
    ahahaha

    ReplyDelete
  13. comel alisha tersenyum....besh kan bila dah ada anak ni kan!

    ReplyDelete
  14. cute nya time dia ngah cari remote tu..natural curly hair tu yg mahal tu...

    ReplyDelete
  15. wahhh bersungguh2 sekali alisya mencari......hehe
    keletah anak2 yang meningkat naik mmg ada saje yang mencuit hati...kadang tu nk marah pun tak jadi mendengarkan kepetahannya berkata2...

    ReplyDelete
  16. memang best ada anak..tu yang tak sabar tu..haha

    bro..nt cikhel tuka eh..dlm proses!time kasih! :)

    ReplyDelete
  17. hehe..cute..boleh diasah bakat jadi macam papa dia jadik blogger girl..hehe

    ReplyDelete
  18. Comel ! Nak ikot skali ngan Alisya larh tok shopping. Hehe :)

    ReplyDelete
  19. psstt..psst..Alisya, weekend ni jgn lupe ajak uncle sekali yer.hehe

    ReplyDelete
  20. setuju...ada ank mmg best..anugerah yg xterhingga..

    ReplyDelete
  21. anak ni mmg best. tp time sakit dan merengek tak mau diam, time tu mmg tensen tp it's ok, dlm sebulan mungkin 3 ke 4 kali jer. the rest tu yg syok2 belaka

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi