April 13, 2010

Ada Apa Dengan Seks?

Salam dari Eyriqazz,

Bacaan untuk 18 tahun ke atas sahaja. Mungkin agak sensitif isu ini, namun eyriqazz ingin berkongsi dan bercerita juga. Pandangan peribadi melalui pembacaan dan pengalaman :

Ada apa DenGan SekS?
Info : Rahsia Seks Hebat Untuk Suami Isteri

Sebut pasal Seks ramai tertarik
Baik lelaki baik wanita
Isu hangat Isu terbaik
Di dalam Akhbar popular selalu menjadi tajuk utama

Apakah makna yang tersirat di sebaliknya
Mahukan publisiti ataupun jualan berlipat ganda?
Pembaca terdiri pelbagai usia
Adakah itu yang terbaik bagi semua? (Fikir-fikirkan lah ya)

Seks Bebas Semakin Berleluasa
Pihak berkuasa macam buat tak kisah saja
Banyak pihak mulalah nak ambil nama ambil inisiatif di sini sana

Zaman sekarang sudah berbeza
Ramai Wanita yang maju ke depan berkenaan Seks usahla kata
Buat survey di Universiti tentu jumpa jawapannya

Bila Nafsu Mengatasi Akal gadis bawah umur pun menjadi mangsa
VCD/DVD blue, majalah lucah, 3gp video merata-rata
Google kan saja terhidang di depan mata

Keseronokan dicari Indahnya dunia
Perut memboyot si Lelaki buat tak kisah saja
No Strings Attached itu kata si dia
Akhirnya bayi dibuang di merata-rata

Sex and The City pun popular saja
Masih belum berpeluang menyaksikannya
Indahkah khabar, Indah kah Rupa?
Ingin juga aku menontonnya

Apapun aku tetap gembira
Seks yang halal sudah semestinya
Bersama Isteri itulah dia
Hadiah terbaik dari Pencipta
Alisya yang comel kegembiraan seisi keluarga
Seronok sungguh , sukar di terangkan dengan kata-kata

P/s : Mood untuk berpantun lebih tiba-tiba muncul. Apa pula pendapat anda pula? Ada Apa Dengan Seks? 

33 comments:

  1. seks itu salah satu keperluan hidup, tp hanya utk yg sah sahaja..huhu tp tak salah kalau mau mencari atau mengetahui info2 psl ni..kan3?

    ReplyDelete
  2. isu hangat dari dulu smpai skang...~ngeri dan pilu..smpai biter td pon ada citer psl isteri org kena tangkap khalwat ngn laki muda..adakah sebab nikmat sex ataupun sebaliknya....

    ReplyDelete
  3. Kebahagiaan rumah tangga bukan bergantung sepenuhnya dengan seks. Banyak faktor lain

    namun, bagi mereka yang belum berkahwin pasti tertanya2 apa rasanya seks? Rasa ingin tahu yang tidak dikawal selalu jadi punca mengapa ada orang remaja yang melakukan seks hingga lahir anak luar nikah.

    Bagi yang berkahwin yang berskandal di luar biasa alasan mereka mahu mencari rasa yang lain. Seks sebenarnya rasanya sama. Bezanya orang yang lain sahaja.

    Hehehe... tidak salah mendalami ilmu seks (membaca atau bertanya dengan orang berpengalaman @ dah kawen) asalkan jangan terbabas sudah

    ReplyDelete
  4. wah, pantun menarik!.. pujian harus diberi nih!.. tabik spring! (^^,)

    p/s :- komen pertama di blog ini.. salam perkenalan, tuan tanah.. =)

    ReplyDelete
  5. sex? hmm.. humans need, as always =P

    ReplyDelete
  6. seks fitrah manusia. tapi depa salahgunakannya.
    bukan tak boleh nak buat, kenala ikut syaratnya.
    hmm..

    ReplyDelete
  7. lol , xtaw nak komen ape ni , hahhak .
    isk2..
    sori bro ..

    ReplyDelete
  8. saya nak komen tapi saya tak pernah buat seks jadi tak tw nak terangkan apa pandangan saya terhadap seks..tambahan pula umur saya baru 17..jadi saya dah terbuat satu kesalahan dengan membaca entry ini..boleh cakap macamtu tak eyriqazz??

    adalah lebih ketinggalan pada perempuan yang menganggap mereka yang masih dara adalah ketinggalan zaman,pendapatasi bahawa inilah trend masa kini,mencintai kekasih haruslah sanggup berkorban apa sahaja termasuk harga diri..sangatlah kolot pemikiran masa kini..kenapa makin dunia marcapada semakin mentaliti paleolitik?

    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart.

    ReplyDelete
  9. aku tengah tengok sex and the city season lama2.
    suka charlotte york =)

    ReplyDelete
  10. tak pernah tgk cita sex n the city

    ReplyDelete
  11. seks..
    betul jalannya, bahagia menanti..

    ReplyDelete
  12. yang haram lebih senang dapat dari halal

    ReplyDelete
  13. wahh..en3 xleh blah..cepat jer jari aku ne klik en3 ko..ahaha..seks erkk .. belum kawen so menunggu hari bahagia jerla.hehe

    ReplyDelete
  14. Ketinggalan mengenai seks itu mungkin dari segi kesedaran bahaya ketagih seks itu hinga diulang berkali-kali lalu "termengandung bayi."

    Mereka mungkin tahu seks itu seronok tapi tidak tahu seronok yang bagaimana lalu ingin mencuba.

    Bila fikir balik, sama sahaja lelaki dan perempuan.
    Dua-duanya mahu seronok, risiko akibat,kesan,etc letak tepi.

    ReplyDelete
  15. yg halal byk nikmatnya...
    tapi tu la...yg haram pulak yg dikejari...
    lepas tu memasing nak lepas tangan...
    yg sedihnya, bayi yg tak berdosa jadik mangsa...
    dah nak akhir zaman lah petandanya nie...

    ReplyDelete
  16. seks adalah ibadah..tapi utk yg dah kawin je la..klo belum..jgnlah nak menggatal pulak

    ReplyDelete
  17. sebut pasal buang bayi tension giler... memang entah manalah silapnya....sanggup lakukan sedemikian rupa....

    Jusco Sale

    ReplyDelete
  18. kecewa dengan zaman sekarang, cara membunuh anak melebihi cara membunuh pada zaman jahiliah....

    ReplyDelete
  19. waaaaaaaaaaaaaaaaa salah masuk rumah ker?? saya kanak2 bawah umur...so no komen

    ReplyDelete
  20. sex itu sedap..lagi sedap kalau dah kawin..orang tak boleh kacau..haha

    ReplyDelete
  21. laa..berpantun rupanya..
    hahaha

    ReplyDelete
  22. Sek bukan untuk melampiaskan nafsu semata2. tapi untuk penyambung zuriat.jadi amalkan seks secara halal..moga2 takdela anak2 yg tidak berdosa di buang merata2.bagai nyawa tak berharga...sedey tgk baby tak berdosa menjadi mangsa. :(

    ReplyDelete
  23. lawak plak baca komen orang kata seks itu sedap.hehe

    ReplyDelete
  24. suatu ibadah kalo dah kahwin..sedap dan dapat pahala pulak tuh.hikss.

    ReplyDelete
  25. Kalau tak dikawal pengaruh terhadap belia muda makin menjadi-jadi dan bertambah teruk..tu banyak kes buang bayi..

    ReplyDelete
  26. Citer Sex and The City pun aku x pernah tgk lg...
    Sex?? adalah keperluan manusia...bergantung kpd seseorang mcm mana dia handle keperluan sexnya..hohoho

    ReplyDelete
  27. Kalau disertakan dengan foto-foto bayi-bayi dibuang tanpa rasa belas kasihan... Amat berguna untuk pembaca blog yang mungkin dari pelbagai lapisan umur... :)

    ReplyDelete
  28. diorang tau nk sedap je.....xpkir risiko nye plak....hmmmm

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails