April 5, 2010

Mini Karnival Sukan Jabatanku

Mini Karnival Sukan 2010

Sudah agak lama tidak menyertai pertandingan sebegini. Sabtu lepas, acara ini diadakan oleh jabatanku dengan dibahagikan kepada 4 kumpulan dengan kumpulan berwarna oren (team aku), hitam, merah dan hijau. Seronok juga acara sebegini dijalankan, bersukan menyihatkan kesihatan.

Kita Makan Dulu

Inilah acara yang di pertandingkan :
Dart
Golf Putting
Carrom
Badminton

Saya join semua acara kecuali Carrom .Hak3, dah 2 tahun tak pegang raket badminton tapi gembira dapat masuk final main Mixed Double Badminton. Set pertama final sengit sampai keputusan 20-20, namun akhirnya kecundang juga. Set kedua sudah pancit, kalah mudah. Takpelah, yang penting semangat kesukanan kan?

Keseluruhannya, pasukan Oren kami berkongsi di tempat kedua .Ok lah kan?

P/s : Jom bersukan. Aiseh, bila nak aktif bersukan balik ni? Cita-cita tahun ni hendak kuruskan badan. Camne nak memotivasikan diri singgah pi gym dan bersenam selalu ya? Any suggestion?

8 comments:

  1. mas nak join eyriqazz.... turunkan berat badan... :)

    ReplyDelete
  2. motivasi: bayangkan body kite akan jadik lebih segak & b'gaya if selalu exercise. xpon, rewardkan s/thin' utk diri sendirik. cth: reward 10 hengget for every kilos yg hilang. amacam..??

    ReplyDelete
  3. entry pasal sukan, tapi tunjuk makanan dulu... sabo je... ingatkan sukan makan tadi... hehehe

    ReplyDelete
  4. dah lama x join sukan..dah lemau..huhu..

    ReplyDelete
  5. just do it. jgn byk pikir, nanti memang tak buat.
    nak start je susah, bile tgh workout rasa ok je.

    ReplyDelete
  6. jom2..kita kembali aktif bersuka..hidup sihat tanpa lemak..hikhik

    ReplyDelete
  7. hahahaha~main golf tu yg best tu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails