April 11, 2010

Penangan Isteri-Isteri Terdesak

Penangan Isteri-IstEri Terdesak / Desperate Housewife (Credit Picture to Kosmo)

Tajuk bikin panas saja kan? Haahla, sebelum ni tak pernah pula terlintas pasal tajuk ni  bila ditranslatekan ke BM. Aku masih ingat lagi, semasa di UK dulu, rakan-rakan satu Universiti ku(termasuklah member-member lelaki) bukan main minat lagi dengan cerita ini. Aku pula tak berapa layan sangat, tapi wife aku suka juga cerita ni. Apa yang bestnya cerita ini ya?  

Ini serba sedikit yang diambil di Berita Online Kosmo : 

DESPERATE HOUSEWIVES apabila diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu bermaksud isteri-isteri terdesak. Banyak persepsi yang boleh diberikan apabila ia berkaitan dengan isu 'isteri-isteri terdesak'. Jika salah tafsiran, anggapan negatif yang selalu singgah adalah sikap isteri yang terdesak untuk melakukan sesuatu tanpa pengetahuan suami.

Malah, pada kemunculan awal drama bersiri ini, ramai yang tidak sabar mahu menonton inti Desperate Housewives untuk melihat betapa terdesak para isteri yang dimaksudkan. Namun sebaik dihidangkan kepada audiens, drama bersiri ini memberi lebih daripada sekadar cerita terdesak.

Selebihnya, boleh la tengok ENTRY INI

P/s : Memang best ke cerita ni? Pelik juga aku bila ramai lelaki di Universiti dulu minat sangat cerita ini. Pernah tengok 2 tiga episod, boleh tahan juga, ada makna,pengajaran, dan jalan cerita yang menarik. Apa pandangan anda?

17 comments:

  1. sgt besh.. jalan cite nye yg penuh cerita dan suspens..n ada moral of story gak. mmg x bgn la selagi x abis ;)

    ReplyDelete
  2. Memang cerita pasal perempuan. Dulu-dulu suka juga tengok. Tapi, saya ni tak tahan sangat tengok cerita kalau banyak sangat hasad dengki dan tikam dari belakang ni, rasa serabut.

    ReplyDelete
  3. memang panas tajuk..tapi bila tengok gamabr je..terus tersenyum..layan gak la citer ni dulu2..tp la ni dah malas ..;)

    ReplyDelete
  4. maybe sebab ada teri hatcher yang berlakon dalam siri superman dulu-dulu ni..tu yg ramai2 tengok DH ni plak hehe

    ReplyDelete
  5. I suka tengok gak ! Tapi takde larh follow sesangat. Biasa-biasa jer. Sebab its not sesuai untuk ditonton when your whole family is there. Hehe :)

    Each episode ada maksud, lesson, humor, 'kedesperate-an' dia yang tersendiri. That's what yang memang akan membuat some people hooked up gegila with this series.

    ReplyDelete
  6. pernah gak tengok tapi xbape nak layan sbb daku lebih suka layan citer mcm Prison Break ngan HEROES...

    ReplyDelete
  7. best2
    cte die mmg ade pengajaran jgk
    :)
    err sy bkn isteri terdesak ye
    isteri pn blom
    ahahha

    ReplyDelete
  8. aku xminattt!!!hahaha tp aku boleh layan gossip girl kekekkeke

    p/s: cmne nak butang share tu?

    ReplyDelete
  9. tak pernah pulak tengok citer ni

    ReplyDelete
  10. mmg banyak juga boleh belajar tapi banyak juga tak boleh pakai sbb diaorg bila terdesak tak pikir dosa pahala. kalau kita mestilah pikir dulu. tapi sy tengok jugalah utk entertainment je.

    ReplyDelete
  11. pernah tengok skali dua je la. x layan sangat.huhu

    ReplyDelete
  12. yeah...citer ni mmg best. macam2 karena surirumah2 terdesak ni. sampai kekadang rasa tak tercapai dek akal hal-hal yang dorang buat...

    ReplyDelete
  13. best!
    serius..na tngok dari awal br dapat gmbaran sebenar cerita ni

    ReplyDelete
  14. memang best..me tak pernah miss lagi..suke2..haha

    ReplyDelete
  15. saya pun suka tgk cerita ni :)

    ReplyDelete
  16. wah.my peberet citer......
    tp x berkesempatan nak tgk..selalu dh ketiduran lebih awal...sbb oenat bekerja seharian di pejabat....hahahahaha

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  17. best citer nie..memang follow dari S1..suka tgk Gaby..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails