April 29, 2010

Subway Sandwich | Sedap dan Lebih Best Dari Burger


Subway Sandwich nampak sedap sekali
Pertama kali singgah di sini
Sudah terliur berkali-kali
Baru sempat menyinggahi kali ini

2 minggu lepas sempat pekena Subway Sandwich di Jusco Setiawangsa . Sudah lama teruja nak singgah dan makan di sini tapi tak berkesempatan dan ada saja halangan. Pengalaman yang agak menarik juga, jom join sekali :
Promosi dan Banner yang menyelerakan
Chicken Sandwich untuk saya dan Tuna untuk Isteri
Total termasuk Air = RM27

Inilah pandangan dan feedback saya dan Isteri :

Saya : Sedap dan lain dari yang lain. Kena singgah lagi ni. Dulu masa belajar Kat UK teruja dan teringin nak singgah, memang selalu penuh orang tapi tak halal pula . Dah ada Kat Malaysia ni teruslah mencuba. Memang berbaloi-baloi.

Isteri : Sedap, rasanya lebih sedap dari Burger (tergelak sakan bila wife aku cakap camtu). Dia bandingkan dengan Burger mana ya? Mcd, pasar malam atau gerai tepi jalan? Yang tu lupa pula nak tanya.

Last but not least:

Subway Sandwich lazat dan enak
Indah Khabar, Indah Rupa
Sekali cuba , masih ingin dan hendak
Akan kusinggahi lagi di lain masa

P/s :Korang pernah try Subway Sandwich? Apa pandangan anda?

52 comments:

  1. yup!!mmg sdp..dala lebih berkhasiat..mmg pegi rase die!!!uuhhh mmg da lapa da ni

    ReplyDelete
  2. memang nampak sedap..
    huhu. xpenah rasa lagi.
    boleh cube ni

    ReplyDelete
  3. ya allah.. mmg nampak sedap. saya dari dulu nak cuba..nak cuba..nak cuba subway ni.. tp tak jugak cuba2.

    ReplyDelete
  4. memang sedappp.. dahla boleh pilih sendiri nak roti apa, salad apa sume. kalau mkn mmg kenyang satu hari.. :D

    ReplyDelete
  5. sedappppp!!!!memmang berbaloi mkn dia..dala besa..kenyang tak hingat..best2..subway eat fresh!!ngap!ngap!

    ReplyDelete
  6. Xpernah try..
    tp nanti nk try sbb dah tringin tgk bnyk blog crita sal subway ni =)

    ReplyDelete
  7. once in a while ok ler. i go for sub of the day. half foot long rm7.50.

    mmg lain dari bege sebab dia sandwich

    ReplyDelete
    Replies
    1. bos, mahal ke sandwich subway ni? kalau makan yang puas hati nye besar n menu besar, brape harga dia bg sorang makan? sbb saya tak pnh masuk subway. dok pk2 mcm harga pizza je. tak tahu lak mcm mana harga dia. leh bagitau tak bro? hahahahah

      Delete
  8. memang sedap dan berkhasiat...tak banyak minyak

    ReplyDelete
  9. mmg sedap n much2 healthier than other fast food..kenyang gle.nsb baik kat s.alam dah ade..klu x kempunan..hehe..

    ReplyDelete
  10. masa di uk dulu sempat beli air coke botol je yg berherga 1.50 pound kat subway nieh... nak beli sandwishnyer memang tak leh la... tak halal.. dah ada disini tak penah plak cuber try test.... sedap ekkkhh? apa yg paling cambestt???? hehehe lapooo la plak...

    ReplyDelete
  11. hahaha,abg asyek berpantun jee.
    nih practise tok tonement ke ape? :)

    ReplyDelete
  12. amat setuju.
    subway mmg best, saya suka marinara

    ReplyDelete
  13. huhu sedapnya. dni ngah lapar ni. subway ni makanan keemaran cik epal ;)

    BILA OTAK BANYAK BERFIKIR

    ReplyDelete
  14. yup, saya pun suka.. mmg sedap.. plg saya suka is the turkey range.. :) tak kisah asalkan turkey with extra pickles!

    kalau ada rezeki saya nak bukak subway, mungkin dalam masa 2-3 bulan ni buka la.. saya jemput bro eyriqazz bole datang tak? :)

    ReplyDelete
  15. menggoda sekali sandwich di sini,
    sekali pandang ku jatuh hati,
    kalau eyriqazz sudi belanja kami,
    hari ni juga aina ambik cuti.

    hehehe..

    ReplyDelete
  16. uwaaaa.. bikin perut ini memberontak saja~

    ReplyDelete
  17. @petisuara :memang sedap dan terbaik punya...

    ReplyDelete
  18. 2MIRA AMIR :cubalah..gerenti puas hati

    ReplyDelete
  19. @DeeDee :betul2..sedap dan berkhasiat...

    ReplyDelete
  20. @Hazzy Ishak :betol2...terbaik...

    ReplyDelete
  21. @hentakbelipat :tuhla..sekali cuba teringin nak singgah lagi..

    ReplyDelete
  22. @Matjoe:once in while ok..selalu boring jugak kan?tuhla...nak compare kenalah apple to applekan?isteri2

    ReplyDelete
  23. @Merah Baldu:tuhla..nih pun nasib baik ada di sana..

    ReplyDelete
  24. @miMiE aZiMaSK ^V^ :sedap..paling best?umm..baru first time singgah..tapi yang ayam tu mmg sedap juga..rotinya pun rangup

    ReplyDelete
  25. 2encik tikus :pantun itu tradisi melayu..kalau kita tidak cuba kekalkan siapa lagi?tournament?dushh..tak pandai...nihpun main bedalje...hik3..

    ReplyDelete
  26. @y o t t :yott pun suka?marinara ok?kena cuba ni..

    ReplyDelete
  27. @ardinihumaira:oh kegemaran cik epal ke?patutla comel je cik epal..makan subway rupanya

    ReplyDelete
  28. @Bella :orang menjemput..kalau tiada aral melintang sudah pasti saya datang....

    ReplyDelete
  29. @Cik aiNa :saya beli pantun..

    Hari ini tidak sempatla lagi
    Baruje lepas lunch ini
    Apa kata lain hari
    Belanja makan sekali sekala teringin juga hati

    ReplyDelete
  30. @|| NaFiRaa || :Puasa ke hari ini?Umm..sorry...

    ReplyDelete
  31. tak pernah try lagi.shah alam pun ada.

    ReplyDelete
  32. memang sedap pun..mula2 su pun tak tahu apa kebenda subway ni..bila makan, rasa nak lagi:-)

    ReplyDelete
  33. ermmm...mmg nmpak cm sdp la...mesti ajk hubby g cuba ni..

    ReplyDelete
  34. dah lama betul tak makan benda alah ni... memang sedap dan kenyang kan....

    Tak Suka Hanis Zalikha??

    ReplyDelete
  35. my feveret food. dulu time pregnant anak yg kedua, sanggup pegi cri tengah2 malam. yang best sumai layan kan je. Pernah sekali pergi subway kat Peral point, jln klang lama..sampai2 je dah tutup. Husband terus tanye mane lagi yang bukak 24hours.Ade! dekat bukit bintang..sanggup pergi sane semata2 nak mkn sanwich je. Mase tu pukul 3am ye..yang besar punye, boleh habiskan sorang je :P

    ReplyDelete
  36. xpernah mkn lg..sedap ye?wajib cuba ni

    ReplyDelete
  37. x penah aku try plak..lgpon kat taiping ni mana la ada...hehe...tp nampak cam best ja...hehehe

    ReplyDelete
  38. wajib pas keje nak terjah subway
    mmg dulu pun hubby dok tya bila la nak mkn kat subway ni..tp tu lah just sandwich je...huhuhu
    so bila tgk n3 ni mmg teruja...

    ReplyDelete
  39. I dah try twice dah ! Memang jatuh hati on first try ! :)

    Healthy and tasty makanan for you. Substitute for McD. WEE :D

    ReplyDelete
  40. isk.. favourite tuh...... italian bmt paling sedap... bagi saye lah :)

    ReplyDelete
  41. haha ksian izzah,tak pernah try subway lg.takpe2 bro ckp sdap mmg xsbr nak cna ni ;D

    ReplyDelete
  42. memang sedap sangat!!
    siap boleh pilih2 lagi isinya.
    dah cuba tuna,chicken teriyaki.
    sume best.
    selalu makan kat kl sentral, takpun times square.
    hisyh.
    ini yang buat rasa lapar pagi2 buta ni.
    heee.

    ReplyDelete
  43. subway...mmg besh! bahan fresh n bole pilih2 nk letak aper mender, byk ker siket... healthy some more...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi