May 7, 2010

5 Kesilapan Lelaki Yang Menakutkan Wanita

Lelaki sering dikaitkan dengan sifat ego yang tinggi. Mereka dikatakan agak sukar mengalah, sering menyalahkan pasangan dalam banyak hal, dan amat suka ditegur (huk3, cuba memperbaiki diri).

Sikap inilah yang menakutkan pasangan, selain itu :

Apakah 5 Kesilapan LelaKi Yang Menakutkan Wanita?

1) Mengambil Mudah Sesuatu Perkara
-Lelaki mudah ambil sikap sambil lewa dan membuatkan wanita makan hati. Pemikiran wanita tidak sama dan kebiasaannya lelaki tidak suka memikirkan hal yang remeh-temeh seperti tidak peka dengan kehendak pasangan, tidak mengingati tarikh-tarikh penting dan sebagainya.

2) Terlalu Fokus Tentang Seks
- Ungkapan ada menyebut, lelaki mempunyai sembilan akal dan satu nafsu . Nafsu yang satu tidak lain tidak bukan adalah seks. Tetapi jika diawal perhubungan sudah membicarakan tentang seks, ianya pasti menakutkan wanita. Rahsia Seks Hebat Untuk Suami Isteri

3) Terlalu Cemburu
- Terlalu mengawal pasangan ataupun terlalu cemburu. Jadi, kalau anda meminati seorang wanita, pastikan anda tidak terlalu cemburu dan mengawalnya.

4) Dilihat Terlalu Murah
- Tunjukkanlah karisma anda sebagai pemimpin dan bukannya lelaki yang murah. Tonjolkan harga diri anda yang ''mahal" di mata seorang wanita.

5) Tiada Kriteria Sebagai Pemimpin
-  Wanita zaman kini ramai yang berpendidikan tinggi dan memilih pasangan yang setaraf dengan mereka. Bagi mereka, hidup berumah tangga dan terpaksa menanggung segala-galanya , lebih baik hidup bersendirian.

Jadi, sebagai lelaki, binalah karisma anda. Perlihatkanlah anda sebagai ketua keluarga dinamik dan mampu membentuknya.

Kredit to : Mingguan Wanita, Bilangan 1380

Kesilapan Lelaki yang Menakutkan Wanita Perlu Diperbaiki
Hidup Berpasangan Hidup Berkongsi
Perbaiki Diri dan Selidikilah diri
Jangan Asyik nak Menuding Jari

Lelaki Sejati/Idaman Sukar Dicari
Diri Sendiripun Banyak Kekurangan lagi
Nasib baik Ada Isteri Yang Memahami
I Love You Sayang, U R Everything To Me

P/s : Apa pula pandangan anda?

42 comments:

  1. no 1 tu penting
    huhuh
    sape lelaki itu? kacak. ngahahaha

    ReplyDelete
  2. setuju dengan perkara diatas..
    memang byk kesilapan lelaki ni..
    haha..
    ada jugak kesilpan diatas yg aku sendiri lakukan..
    perlu berubah lepas ni..

    ReplyDelete
  3. Bagaimana dengan penjelasan?

    ReplyDelete
  4. Setuju, setuju dan setuju. Haha ! ;p

    Eyriqazz taknak elaborate ikot pandangan you ker ?

    P.S : Thanx for the top-up ! :)

    ReplyDelete
  5. saya ada member yang terlalu cemburu.
    dan ia amatlah menakutkan.
    hahahhahaa.

    ReplyDelete
  6. hahaha tak suka jgk laki yg asyik pikir psl sex. spooky man!

    ReplyDelete
  7. saya suka yang ke-3..ibarat kata pepatah "If you love someone, set her free. If she come back, she is yours. If she doesn't, she never was"...
    cinta itu anugerah untuk orang yang kita sayang, bukan untuk diri sendiri...

    ReplyDelete
  8. saya setuju dgn yg no 1, jenis laki yg suka amik mudah, mmg turn off la..tu kalo hensem mcm brad pitt sekali pon kalo jenis lengai dan leka, buat tak reti je kalo pompuan hint ke ckp terus terang, boleh blah la..

    ReplyDelete
  9. Betul2....saya paling takut kalau lelakki ego tinggi sangat..sampai tak pernah nak admit kesalahan sendiri...hmm..bukan takut kot..nyampahss..haha...


    Jom tolong saya improve belog dengan memberikan kritikan membina:)

    ReplyDelete
  10. hmmm jual mahal sikit kan..... bagus tu biar saham naik pas tu orang yang cari bukannya kita mencari kan.....

    Bayar Pinjaman Guna Kad ATM

    ReplyDelete
  11. pilih no 1...
    Pernah suami tak ingat birthday mas...
    Walupun dah bagi hint...

    ReplyDelete
  12. setuju dgn no 1
    ramai lelaki macam tu, kalau kita ckap bukan nak dengar. Bila kita tanya dia, dia jawab lain

    ReplyDelete
  13. kaum lelaki di luar sana..take note ok dgn entry eryqazz ni..

    ReplyDelete
  14. setuju cikgu..
    tgh tension juga ni sebab perkara no 1 tuh.

    ReplyDelete
  15. amat2 setuju.. semua2 tue mmg btol =D

    ReplyDelete
  16. paling tak suka yang num 4. hoho

    ReplyDelete
  17. setuju!! hehe
    lelaki ego.. perempuan jadi mangsa..

    ReplyDelete
  18. nak tanya sikit, macamana cikgu bole dpt idea buat pantun tu?
    yg no 1 > tu mmg dah peel lelaki, dia org x suka fikir benda2 yg pada dia org remeh temeh
    no 5 > ni pnting..bila dah decide kawen lelaki mesti bersikap matang dan berkepimpinan

    ReplyDelete
  19. aku cuba baiki bro.. ahaha.. erkk..cemburu 2 aku xcemburu sgt..ahaha.. xsbr nk kawen..

    ReplyDelete
  20. boleh buat rujukan nih...hahaha petisuara mmg susah nk bg jinak

    ReplyDelete
  21. No 1 & 3 cukup merimaskan

    ReplyDelete
  22. @Ery Farieha :kacak?hik3..ambil gambar di google

    ReplyDelete
  23. @kacang;takde yang salah ke?hik3

    ReplyDelete
  24. @Jaws:samalah saya....don't take what u have as granted

    ReplyDelete
  25. @Adziim:maaf,terlambat skit penjelasan..harap berpuas hati...hik3..

    ReplyDelete
  26. @Sakira:sudah di elaboratekan...

    ReplyDelete
  27. @asphaq :saya pun pernah ada dan memang ianya menakutkan

    ReplyDelete
  28. @Alynn Notnot:hik3..spooky man..dah lama tak dgr perkataan ni

    ReplyDelete
  29. @kufarid :setuju dengan pandangan anda

    ReplyDelete
  30. @Amar Amirah:betultu..nanti saya singgah...

    ReplyDelete
  31. @Sharinginfoz:hak3..betul2...

    ReplyDelete
  32. @maslinamansor:dush..mesti angin satu badankan?saya pernah tak ingat tarikh pertunangan

    ReplyDelete
  33. @#Hazzy Ishak:hik2..saya pun tidak ketinggalan sama...

    @noor afzan :hik3..dah nama pun lelaki..

    @Kaseh NazLieza:sayapun kena take note juga..

    @rasp:betul2..

    @Aini:setuju?

    @gooseberries :laju je setuju...hik3..

    ReplyDelete
  34. @cik EPAL :no. 4 memang menakutkan

    @aien_Raz :betul...lelaki mmg ramai yg ego..

    @darkbatman:bila nak kahwin bro?

    @y o t t:idea berpantun lontarkan aje apa terbuku di dalam hati...

    @petisuara:jinak2 merpati

    @Azie :u r rite..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails