May 2, 2010

Ada Apa di IKEA

Semalam jalan-jalan di IKEA, Mutiara Damansara berdekatan dengan The Curve. First time singgah di IKEA, saja bawa mak mertua jalan-jalan sambil usha-usha barang yang mungkin akan dibeli bila nak berpindah rumah baru bulan depan. First impression, memang agak menarik juga barang IKEA ni, cantik-cantik.

Inilah gambar yang sempat diambil semasa windows shopping dan pusing-pusing di IKEA :

Cantik lampu yang berkelip-kelip
Design bilik tidur yang agak membuatkan aku tergoda
Sesuai ke nak letak kerusi macam ni di rumah?
Ingin buat Perpustakaan Mini di rumah baru nanti
Berwarna-warni
Boleh tahan besar IKEA ni
Alisya tumpang seronok
Isteriku usha-usha lilin. Barulah romantik!!Hik3...

Dah sudah windows shopping dan pilih 2 tiga jenis barang berkenan,kami pun singgahla di Food Courtnya dan pekena :

Chicken Chop
Chicken Wing
Desert

Boleh tahan kesedapannya, namun sedih bila tak jumpa cari Karipap yang member sepejabatku asyik cakap sedap dan menyelerakan. Mujurlah aku sempat bertanya jurujual, rupanya karipap di jual di tingkat bawah. Jadi, sepulang pulang beli lah 6 biji karipap . Balik rumah, pekena karipap , fuhh, memang sedap seperti diwar-warkan. Tapi kalau makan tengah panas mesti lagi sedap. Ada telur rebus, ayam, dan juga ubi kentang. Aku yang agak kenyang pun berselera makan. Memang berbaloi-baloi.

P/s : Apa yang best lagi di IKEA ya? Plan bulan depan nak singgah lagi nak beli barangan untuk rumah. Rekomen-rekomenkan lah..Mungkin kami pun terliur sama. Sharing is Caring rite?

55 comments:

  1. best sebab semua benda kena pasang sendiri. experience bertukang sikit. bila dah siap rasa puas hati dgn kerja tgn sendiri. hehe.

    ReplyDelete
  2. pergi IKEA mmg best. banyak idea tuk decorate rumah bleh dapat kat situ.

    ReplyDelete
  3. dah lama tak pi ikea, memang ok juga especially kalau bawa budak2 boleh letak kat bawah tu playground free for 1 hour tapi budak2 terlalu kecil tak boleh le....

    Siapa Tengah Tengok Blog Anda Sekarang

    ReplyDelete
  4. perkara wajib bila pegi ikea ialah mkn meatball. hehehe

    ReplyDelete
  5. nape dlm gambar tu takde swedish meatball. mak oihhh.. meatball dia terbaaeekk. memang org ramai dtg mkn itu. urrrm lebih kurang mcm signature food Ikea la meatball tu. baru je pekena tadi. huhuhuh. terangkaaatt



    www.syaheerazulkifli.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Nak chiken chop.. sedapnyer, nak makan la sok... huk3.. tak tahan godaan :P

    ReplyDelete
  7. barang Ikea mmg cun2..
    ayam yang terkangkang tu lagi cun..hehehhehe

    ReplyDelete
  8. Nasi Ayam sgt sedap!!

    ade slalunya weekdays la.

    kek daim & tart telur mmg fav. cheese cake pon lazat sbb cm ade perahan limau.

    if g the curve ke cineleisure ke, qarl & family mmg paling suke lepak makan kat cafe ikea!

    ReplyDelete
  9. nanti Alisya dah 3tahun blek pegi playland@ikea. mommy n daddy bleh shopping sakan kat ikea, Alisya main sakan kat playland. Free..tp utk satu jam sahaja...

    ReplyDelete
  10. dah lama xpegi ikea :( :(
    ikea the best! HAHA

    ReplyDelete
  11. saya pun g Ikea smalam..apsal le kite tak terserempak kan? ye la u makan kat atas, kami makan karipap tu kat bawah..memang fav hubby saya karipap seringgit tu..syok!!

    ReplyDelete
  12. Sedap tak makanan kat food court tu? hehee~~

    ReplyDelete
  13. salam eyri,

    alololo comeinya alisya, syukur dia dh kembali ceria :)

    lama juga x gi IKEA nie, last masa gi bulan puasa..ehehe.

    Eh apsal kakyan tgk ciken wing tu cam pelik je buh camtu..haha opss!! ehehe gurau2

    ReplyDelete
  14. dengar cite Meatball kat Ikea paling sedap...
    sampai ramai orang menngidam time mengandung lol..
    dah cuba?

    ReplyDelete
  15. tempat nih memang bezzzah...
    even baru pergi sekali tapi sangat bezz sampai tak nak balik umah...
    hehehehehe

    ReplyDelete
  16. heee walaupun belum bekerje pergi ikea cuci mate seronok ! :)

    try makan meatball dia..sedappp. :)

    ReplyDelete
  17. alisya dah sihat betul nampaknya... alhamdulillah.
    saya jarang ke ikea, so tak tau sangat baran-barang kat situ.
    sebab, kena pasang sendiri, tu yang tak berminat sangat

    ReplyDelete
  18. memang cun cun ikea punya barang

    ReplyDelete
  19. tak pernah sampai lg kat sini...:P

    ReplyDelete
  20. tapi mahal kot. kdg2 ade yg xelok brg2 die.kna pandai pilih la..

    ReplyDelete
  21. barang IKEA sangat bagus dan unik designnya...walaupun harga mahal..

    ReplyDelete
  22. encik eyriqazz, i really love the DAIM Kek =)

    ReplyDelete
  23. meatball!sedapppppppppppppp!

    ReplyDelete
  24. la. tak try meat ball eh? memang terbaik!
    ngan kek daim ^^

    ReplyDelete
  25. cube la meat ball dgn daim cake.. fuhhh, bestt. mase type ni dah terliur, rase nak lari ke sane.. wargggghh

    ReplyDelete
  26. aku pon tergoda ngan set bilik tidoq tu...kalau la dapat ... seronoknye..hehe.. makanan kat food court tu mmg sedap member2 habaq..tapi karipap tu tak penah makan lak..

    ReplyDelete
  27. owh, aku pun teringin nak makan meatball IKEA yg feymes nih... :)

    ReplyDelete
  28. next time mkn la meatball dgn daim cake..yg tu la yg special pon..kat tempat lain takde..kalo suka ikan mentah buleh try gravad lax, salmon yg diperap..

    nak beli rak buku, kalo yg murah FLAKE pon ok..saya ada 4 rak FLAKE kat rumah..kalo ada bajet lebih beli yg BILLY..

    ReplyDelete
  29. Ada ape ngan ikea??
    waah..ikea mmg best! yg xbest poket kering jer la kan...sbb setiap kali pegi situ paling kurang seribu abis! ngeeeeeee....

    so, yg penting sebelum pegi ikea kena plan nak beli ape...?
    nak design umah gaya ape? english ker..modern ker..whatever la..
    baru boleh pilih perabot yg sesuai.
    kat situ barang yg murah, murah betul...kalo mahal pun mahal betul..
    pandai2 la pilih mengikut budget...

    Psstt: minat gaya ape? hehehe

    ReplyDelete
  30. @Mr PenyuBiru :itulah..kena singgah lagi selepas ni...

    ReplyDelete
  31. @DeeDee :saya tak makan tapi mak mertua makan..nampak sedap dan berselera dia memakannya

    ReplyDelete
  32. Qarl :Ada jual nasi ayam kek?kek daim,tart telur dan cheese kek memang beli..sedap....berbaloi2...

    ReplyDelete
  33. @Mommyyus:oh ye ke?bolehla alisya main di playland nanti..thanks for the info..

    ReplyDelete
  34. @malyna :itulah..singgah sekali terus tertawan

    ReplyDelete
  35. @dbalkis:oh ye ke?karipap dia memang sedap..3 biji saya habiskan...hik3..

    ReplyDelete
  36. @CasaBlander:sedap2 juga dan penuh orang..

    ReplyDelete
  37. @yanmie :alisya memang comel..hik3..tak perasan pulak..diorang yg susun chicken wing tu...hak2...

    ReplyDelete
  38. @MrRollies:saya tak cuba tapi mak mertua saya mencuba..memang nampak sedap

    ReplyDelete
  39. @TeRRoRRiZZ :saya rasa nak balik..coz ngantuk dan teruja tengok tilam di ikea yang empuk..hak3..

    ReplyDelete
  40. @'AQILAH :next time kena try meatball..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  41. @a kl citizen:Alhamdulillah,dah beransur sihat dan aktif dia skang ni...hik3,saya bak2 pasangni biasanya suruh adik ipar

    ReplyDelete
  42. @naz:haah..pindah rumah nanti mesti kena singgah beli...

    ReplyDelete
  43. @soffya cik bulan:bila nak singgah?

    ReplyDelete
  44. @MuNsYi SaMa :betul,sebagai pelanggan kenalah buat pilihan yang tepat

    ReplyDelete
  45. @nashue :haah,designya lain dari yang lain

    ReplyDelete
  46. @MaS PuTRi :mee too..siap tapau bawak balik.cuma harga mahal skit..RM25 satu kotak daim kek tu

    ReplyDelete
  47. @helena's:huhuhu,sorang lagi buat aku terliur meatball

    ReplyDelete
  48. @Ariff Shah :dushh..sorang lagi..daim kek ada try

    ReplyDelete
  49. @Nur -al- Ain:sorang2 lagi..dush..buat terliur lagi

    ReplyDelete
  50. @❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ :haah..memang terliur set bilik tidur..makanan best..

    ReplyDelete
  51. @Encik aMin :ohh,seorang lagi buat aku telan air liur dek meatball

    ReplyDelete
  52. @BeMiE :karipap ikea mmg best

    ReplyDelete
  53. @MamaSeni :thanks for suggestion...akan diusha2 nanti

    ReplyDelete
  54. @Liana:hik3..minat gaya bebas..lebih selesa...hik3..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails