May 31, 2010

Good News Vs Bad News


Good News Vs Good Bad news

Good News :

1)Dah pindah rumah baru/dah settle punggah barang

2)Attend Break Free With Digi Event

3) Menang Love World Love Sloggi Contest

4) 99 Vote sudah diterima untuk Eyriqazz for Guest Blogger Project Alpha Season 3 (Thanks All/teruskan mengundi)


Bad News :

1)Pertama kali dalam hidup Wallet hilang. IC , kredit kad, lesen memandu, kad akuan nikah semua ada dalam tu. Total loss >RM500. There are something that money can't buy, and without my wallet, there are a lot of things I can't buy too.

2) Belum settle kemas rumah baru.

3) Isteri mengamuk banyak barang rosak ketika punggah barang. (ricecooker,baju, kasut,handbag n etc)

4) Mood blogging sudah ke Pulau Tioman, hits jatuh merudum. Takpelah, family come first.

5) Streamyx dlm 10 hari baru akan dipasang, skang guna Celcom Broadband Isteri. Hampa, lagi perlahan dari Streamyx di rumah baru. Pandangan peribadi, celcom broadband is the best in term of coverage, in term of speed, byk yang perlu diperbaiki.

6) Skrin phone rosak. Pergi baik RM80 melayang. Oh, byk sungguh bad news weekend ni.

Inilah kehidupan, tidak semuanya Indah dan Menarik belaka. How you handle the problem/bad news yang membezakannya.Me? I think saya belum mampu handlenya dengan baik.

P/s : Bad news or good news , itu ketentuan Illahi. Terimalah seadanya. Tapi, usaha itu penting.Kitalah yang mencorakkan kehidupan sendiri.

24 comments:

  1. kalau takde bad, tak matang la.kan? cool. have fun

    ReplyDelete
  2. ye betul!atas diri sendiri menghandle cane..

    ReplyDelete
  3. kadang2 manusia akan diuji supaya tidak leka dengan dunia dan kembali ke landasan sebenar.. cuma perlu sabar dan redha kerana yang baik tu datang dari Allah...yang buruk tu datang dari diri kita sendiri..so mungkin kita ada salah di mana2 tanpa disedari...:)

    ReplyDelete
  4. sabar ya.. kadang2 Allah bagi kita sedikit ujian selepas melimpahkan sedikit kesenangan supaya kita tidak lupa daripada mengingati-Nya.. InsyaAllah ada hikmahnya =)

    ReplyDelete
  5. Setiap manusia akan diuji dengan cara yang berbeza-beza.... tinggal bagaimana kita menerimanya dengan sabar....

    ReplyDelete
  6. banyakkan bersabar yek! :)
    wahhhh, yg wallet tuh memang sangat susah laa. lg2 kalau ada gmbr2 ke. emmm~

    ReplyDelete
  7. siannye.. camana leh hilang tu??

    hmm.. pindah rumah mmg macam tu, so kena bungkus elok2.. tak pela,sekali jek pindah kan..

    ReplyDelete
  8. alamak! tang hilang wallet yg dipenuhi dengan maklumat peribadi tu yg paling besar masalahnya..adoiii..

    papehal pun,bersabar lah ye bro. semoga segala urusan nak setelkan probs tu dipermudahkan olehNya..aminn...

    ReplyDelete
  9. banyak-banyak bersabar bro..
    itu semua dugaan..mungkin Allah nak gantikan dengan benda yang lebih baik..

    ada hikmah disebalik semua kejadian. :D

    ReplyDelete
  10. selalu gak bad news dalam hidup..
    cuba buat yang terbaik jela..

    kalau tak boleh sangat...
    lupakan saja

    ReplyDelete
  11. bnyk dugaan tu..
    sbr je la ye!

    ReplyDelete
  12. sabar byk2 bro..ade org yg lagi teruks dugaan dia..

    ReplyDelete
  13. hmmm i am really sorry to hear that. apa-apa pun ada kemudahan di atas apa yang berlaku

    ReplyDelete
  14. memang susah kalau wallet hilang..sabar dan tabah ye.. =)

    ReplyDelete
  15. Salam...sekali sekali kita semua akan merasa di uji.bersabar yer.

    ReplyDelete
  16. sian cikgu.. takpe.. mungkin ada hikmahnya :)

    ReplyDelete
  17. @Cik Ubi :yup...u r rite..sayapun selalu juga syaitan menghasut dan wife la yang jadi mangsanya...

    @hBz :thanks...

    @Kancilbiru :setuju...macam kes beli rumah dulu..pernah ditipu but turn out dpt yg better

    @ieQa sWetLuv :haah,setuju sgt..thanks mengingati...

    @Nadia arRumaisha:setuju sgt2..thanks...

    ReplyDelete
  18. Sabar jer lah..banyak bad news dari gud news..mungkin lepas nie ada very big gud news pulak..

    ReplyDelete
  19. @Nur Su'aidah:haah..terasa tak lengkap takde wallet...

    @Suliana :tercicir masa pindah rumah rasanya

    @Azrul Hisham:thanks bro..

    @~ ReD ~:thanks red..really appreaciate it...

    @Faizal The Newscaster:harap2 begitula...nak menangis air mata darah pun perkara dah jadi kan?

    ReplyDelete
  20. sabar, kita consider kater ader sebab la skrin tu rosak... pasal sebab anda gi betulkan tu,
    anda tak lalu jalan biasa anda gi balik keja
    yang mana ada orang gila mengamuk tikam orang...

    so dengan skrin itu anda terselamat.
    (Ketentuan tuhan of course^^)

    ReplyDelete
  21. @a kl citizen : u r rite..pengalaman mematangkan kehidupan..learn from a setback and bangkit kembali,....

    @cik paro:thanks cik paro

    @JMR :setuju sgt...

    @Sharinginfoz :thanks bro..

    @Liliyuli:memang susah n thanks too..

    @kak ina kl:thanks kak ina....

    @Hidayah Ismawi:thanks hidayah..

    ReplyDelete
  22. betul tuh, kita kena terima dugaan nih seadanya :P jangan cepat mengalah

    ReplyDelete
  23. ini semua dugaaan , hohoohoh .
    sabo la ek .

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi