May 23, 2010

Why Smartphones can be Dumbphones

Tajuk yang agak menarik kan ? Sudah lama teringin mahukan Smartphones ( Blackberry, Iphone, etc ), namun belum ada rezeki lagi. Akan dibeli juga dalam tahun ini rasanya, kalau tiada aral melintang.  Namun, perasankah anda, phone yang canggih pun boleh jadi tak hebat/cool ( Why Smartphones can be Dumphones).

 Inilah pandangan saya Why Smartpohes can Be Dumphones :
1) Apabila digunakan oleh 'Dumb People' ( Orang yang tidak pandai menggunakannya)

Seperti di entry INI , "Well, research by the minions in our basement has shown that most smartphone users only use 20% of their phones’ functions". Umm, apa guna phone canggih-canggih kalau tak pandai guna? Kalau setakat beli Blackberry tapi guna untuk telefon dan sms, baik beli phone yang biasa-biasa je kan?


2) Kos Melayari Internet Yang Mahal

Saya bertanyakan rakan-rakan dan pengguna Smartphones, salah satu sebab mereka menggunakan Smartphones selain modelnya yang canggih dan kelebihannya yang lain,sebabnya adalah kemudahan untuk access Internet di mana-mana dan dapat menggunakan perkhidmatan Facebook, twitter dan lain-lain lagi. Namun, ada yang agak takut untuk menggunakan secara berlebihan takutkan bil melambung tinggi.Dussh, what is the point kalau ada Smartphones tapi kos bil yang mahal dan tak dapat melayari Internet dengan sepuas hati?

3) Terpenjara dalam Smartphones sendiri

Huk3, Smartphones can be dumbphones bila pengguna terasa terpenjara untuk menggunakan 100% kelebihan smartphones terutamanya kemudahan Internet. Namun kerana takut bil melambung tinggi, mereka takut untuk pergi ke depan dan menggunakan teknologi yang sudah terhidang di depan mata. Selain itu, mereka turut rasa 'demotivated' untuk menggunakan kemudahan smartphones yang lain kerana takut dicharge walhal mungkin tiada charge dikenakan. Adussh, beli phone canggih-canggih tapi terpenjara dan rasa kurang bebas untuk menggunakannya.

Namun, dengan kehadiran 'I Will Follow You' bakal menyelamatkan keadaan dan pengguna Smartphones bebas dari penjara mereka sendiri dan bebas untuk menggunakan Smartphones terutamanya dalam melayari internet dengan lebih teratur, murah, dan selesa. Memperkenalkan :



Menarik bukan?

Memang berbaloi-baloi, antara kelebihan Digi SmartPlan ini adalah :

1) Murah - RM68 sahaja untuk Unlimited Subscription Plan (boleh melayari internet 24 jam) of Blackberry Internet Servis (BIS)

2) Paling murah dan mempesonakan yang berada di Pasaran Malaysia kini. Tiada tandingan dari Competitor yang lain .Kalau ada,cuba sebutkan?

3)Penjimatan sehingga 50% dengan Digi Smart Plan (banyak tu, berbaloi-baloi)

4) Indah khabar, Itulah dia, Digi Smart Plan....

Digi Smart Plan menawan hati
Break Free with Digi sudah semesti
Tawaran menarik dan mempesona sekali
Jangan lepaskan peluang, peluang yang datang perlu direbuti

Smartphones untuk pengguna bijak dan pandai memilih yang terbaik buat diri
Digi Smart Plan tiada tandingan lagi
Sekali cuba pasti puas hati
Terus terpesona, I will Follow U berkali-kali

Jadi, apa tunggu lagi, Jom Break Free with Digi dan bebaskan diri anda dari kekusutan risaukan masalah Bil Telefon Smartphones yang melambung tinggi. Berbaloi-baloi seperti video ini, sungguh menarik dan tergoda hati. Masalah di dada terasa hilang :

Jom Bebaskan Diri Anda dengan Digi Smart Plan

Peluang dan kebebasan di tangan anda. Digi juga mengajak dan menjemput semua Digi Angels ke event Digi Free Break Party seperti berikut :

Tarikh: 29 May 2010 (Saturday)
Masa: 6pm – 10pm
Tempat: Ecoba, Lot No. B-G-02, Level 1 Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre, No. 8 Jalan PJU 8/8a Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya

Lebih lanjut, bolehla rujuk entry INI : http://digi.nuffnang.com.my/2010/05/10/break-free-with-digi/

Last but not least :

Saya Mahu bebas dengan Digi, anda bagaimana pula?

8 comments:

  1. pakai iphone tapi tak layan sangat promo2 camni,tak tau......hhehehee

    ReplyDelete
  2. hoho
    ku nak buat jugak entry camni
    tp bila tanya
    klu menang tadpi xp majlis tu
    dapat x menang

    die cakap xdapat...
    tu pasal xjoin
    huhu

    pape
    nak try buat gak nanti
    ;)

    gud luk bro

    ReplyDelete
  3. Setakat ni masih guna celcom sbb orang dah kenal nombor.

    ReplyDelete
  4. @Epul Azimi:hik3..sekadar mencuba..mana tau ada rezeki..

    @joegrimjow :join je bro..kalau menang aku tolong amikkan hadiah...hik3..

    @windi :hik3..tak salah mencuba kan?

    ReplyDelete
  5. uiks kata tak nak buat...hahaha

    ReplyDelete
  6. menarik entri ni.. good luck
    ada gak smart phone
    tapi yang pakainya tak smart...

    ReplyDelete
  7. @Bean Moreno :mula2 ingat memang taknak buat..tup2 arini dok rumah lepak je..so....try2la.hak3...

    @a kl citizen :thanks....hik3..better dari takde kan?

    ReplyDelete
  8. bagus... aku tak bijak nak buat post mcm ni.. bijak buat ceta cinta ok.. hehehehe =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi