May 24, 2010

Project Alpha Featured Bloggers Adidas Ole Ko Challenge

Project Alpha Featured Bloggers Adidas Ole Ko Challenge

Sambungan dari entry BeautifulNara for the Adidas Ole KO Challenge! dan Football=Adidas? ,saya mengambil keputusan untuk pergi ke Midvalley pada Jumaat yang lepas, 21 May 2010.

Tidak hampa kerana ramai featured bloggers yang hadir iaitu BeautifulNara,Redmummy, Budiey, Cheeserland, Azwan Ali, Ninie Ahmad, Klubbkidd, Kyspeaks, Shaolin Tiger, Niki Cheong dan juga pengacara hot dan sensasi Project Alpha Season 2 iaitu Jojo Struys.

Jom kita layan sekali apa yang berlaku malam itu :


Introduction Session

Tergelak juga bila dalam sesi tu bila Cheeserland ditemuramah Jojo Struys, orang lain sibuk strecthing , dia kata "the only strech yang dia tahu adalah Photoshop Strecth".
Inilah gelanggang One On One Adidas Ole Ko Challenge
Kemenangan sudah pasti di tanganku, Itulah kata-kata penuh semangat BeautifulNara
Cun dan Cool nya bola Adidas ni, kalau dapat satu kan Bestt...
Azwan Ali ditemuramah Redmummy

First match menemukan Azwan Ali dengan Redmummy. Tergelak sakan satu kawasan Midvalley tu bila Azwan Cakap lebih kurang camni " I don't ball, I play ball only after 12pm, If u want to play ball please call me at.....dot...dot..dot....Pastu masa sebelum lawan redmummy, dia challenge redmummy n inform, ''if i win , you let me play ball with ur hubby". Hak,hak3, memang sensasi betul la Si Azwan Ali.

Ole Games rules nya mudah. Ole = kick between the leg. Jadi sesiapa yang bola masuk di celah-celah kaki, dikira kalah @ KO walaupun tengah leading 10-0. That's why games nya dinamakan Ole Ko Challenge. Kalau tiada Ole, siapa yang menjaringkan paling banyak di kira pemenang.

Cheeserland berentap dengan Michael (Director of Project Alpha Season 2)
Redmummy vs Azwan Ali (Redmummy menang, tapi ble tahan juga Azwan Ali main)

Lupa pulak nak cakap, Bro JAI dia sokong Azwan Ali, saya ni first choice BeautifulNara dan 2nd choice Redmummy. Beautifulnara bertemu dengan redmummy di suku akhir dan kemenangan berpihak kepada Beautifulnara. Yey, tak sia-sia aku melatih BeautifulNara yang agak semput itu. Gurau je Bro...

Pemenang Adidas Ole KO Challenge = KySpeaks

Mantap permainan Kyspeaks ni. Di suku akhir dia mengalahkan Budiey dengan Ole walaupun Budiey tengah leading 2-0 dan tinggal beberapa saat lagi sebelum wisel penamat. Di separuh akhir, dia kalahkan BeautifulNara 2-0 kalau tak silap, silap strategi BeatifulNara ni. Di final, dia mengalahkan Michael kurang daripada 30 saat juga dengan Ole. Dushh, bila saya ada can nak lawan Kyspeaks yang terror ni? Betulla kata orang, You are what u Eat. Tak sia-sia dia makan pelbagai makanan dan berblog pasal makanan, mantap bersukan rupanya.

Acara ini agak menarik dan dihadiri oleh bloggers dan hadirin yang berkunjung di Midvalley. Sempatlah bergambar dengan :

Budiey dan JAI
Dartbatman yang tidak lari dengan Baju trademark Batmannya

Darkbatman datang lambat, dia sampai games dah habis, dushh, mesti kereta Batman nya lupa nak servis ni. Takdelah, dia cakap dia sesat dan agak jem jalan. JMR pun hadir sama, tapi tak sempat nak bergambar .Thanks bro JMR, nice borak-borak ngan u.

Bean Moreno pula hilang entah ke mana, tunggu-tunggu tak sampai-sampai. Mungkin dia tersesat jalan dan singgah di SPA kot.Hak3, gurau jer bro.

P/s : Acara yang memang seronok . Bila pula nak buat Ole Ko Challenge untuk Nuffnangers?

P/s/s : Sedih tak dapat main. Dah siap bawa boot,baju, dan etc. Sampai-sampai cakap nak main kena bayar RM30 . dushh, cancel niat, kalau main pun sure kena belasah teruk ni.Hak3....Apapun, memang seronok tengok diorang beraksi di gelanggang , ada gaya dan personaliti tersendiri.

P/s/s/s :

Menarik juga Special Edition Adidas Product, harap-harap dapatlah memilikinya nanti..

14 comments:

  1. haha.. 2la.. tersesat sampai 3jam .. giler btol. nasibla minyak kete full..rugi xsempat nk tengok top blogger lawan..tp nasib baik sempat berposing so xdela hampa sgt ritu.hehe

    ReplyDelete
  2. jojo struys tu cantiklah. ;)

    ReplyDelete
  3. timing dia tak best laa, kalau weekend leh gak wa datang

    ReplyDelete
  4. tgu la aku dok KL bulan 6 nie.. sure perjumpaan or event cam nie xnak mis huhuhu

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  5. hahah ku bukan terror la, nasib aje

    ReplyDelete
  6. me bukan kaki bola tapi kaki bangku..hahahaha

    ReplyDelete
  7. nice2..tergelak tgk diorg men..best2 gk borak2 ngn otai gto,jai&darkbatman..hope pasni ada tournment gini ngn nuffnangers lak..

    **ptg ni ak upload psl ni lak..check it out..

    ReplyDelete
  8. jauh sangat kalo nak pergi.
    heeee.

    last pic tu, minyak wangi terbaru ke, bro??

    ReplyDelete
  9. bestnyer... saya tak pernah dapat jemputan camni.. hurm, teringin gak nak join

    ReplyDelete
  10. @Himmat Singh :thanks...

    @darkbatman:3 jam?kereta hang yang canggih pun 3 jam..hik3..bila nak angkat gps ni?

    @Sharinginfoz :memang seronok..

    @ArELeEz:yup..memang cantik..cheeserland pun sama cantik...cuma hampa, tak dapt jumpa kennysia dan nicolekiss..

    @Matjoe ;tuhla.saya pun terkejar2 ke sana...

    @Bro Framestone:jom lepak sama2 nanti...

    @KY:nasib?macam pro dengan bro main..terbaik...

    ReplyDelete
  11. @e.l.i.s.s.m.i.e:kaki bangku?jom lawan bola...hik3...

    @JMR :otai?dushh...sangat tak suka...

    @fikah mus :haah,rasanya yang terbaru...

    ReplyDelete
  12. nak mintak tlg datang help me
    on 5th june
    kat midvalley gak
    plsssssssssss

    i ll shout in RM kay

    Redmummy

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi