May 24, 2010

Peti Sejuk Terbaik

Peti Sejuk Oh Peti Sejuk

Monday blues muncul lagi. Entry pendek saja kali ni. Minggu depan kami bakal berpindah ke rumah sendiri. Jadi, buat pertama kali, kami akan membeli peti sejuk.Bertanya pendapat, peti sejuk jenama apakah yang terbaik di luar sana berdasarkan pengalaman anda? Budget kami dalam RM1,000 – RM2,000.

Pandangan anda saya alu-alukan dengan hati terbuka
Saya hargai untuk membuat keputusan membelinya
Long term benefits sudah semestinya untuk seisi keluarga
Terima kasih atas cadangan anda

22 comments:

  1. SAMSUNG.. Jenama tahan lama, mahal sikit tapi berbaloi sebab kita nak pakai lama kan.. Kalau peti sejuk Samsung tu, ada yang skrg ni jimat letrik gitu... hmmm... saya dah try, memang penggunaan elektrik lebih rendah berbanding guna peti sejuk lama.

    ReplyDelete
  2. beli yang mcm iklan kat tv tu..energy save :) duit pun save..panasonic..

    ReplyDelete
  3. so far kami setia dgn Toshiba glass collection. luas, energy saving n lawa ;)

    ReplyDelete
  4. su pakai LG, okla, harga mampu milik.. tapi kalau nak lagi best, beli peti yg dua pintu tu.. byk leh simpan:-) peti lama mana??

    ReplyDelete
  5. lupela , pasal feed tu , tak tahu la ,ade gak yg komplen kate tak detect , ade gk yg dapat detect , hehehe. sori bro .

    ReplyDelete
  6. mak aii , tak tahu la , xde pengalaman , hahahak .
    tapi rase cam nak suggest LG sebab hari tu tgk kat web LG byk2 yang menarik , function die pun ok . try la .

    ReplyDelete
  7. saya cadangkan National,pilihan keluarga saya juga. Tahan dah 18 tahun dah :)

    ReplyDelete
  8. beli samsung or panasonic,energy save.panasonic skrang yg freezer dia ada jenis pintu kat bawah.bhgian sayur dah kat atas.sesuai utk family yg ada anak suka buka/tutup peti ais.*mcm Yenyen saya*so,kekerapan menyelongkar peti ais akan berkurangan,maka bil elctric pun akan berkurangan..

    *suggtn saja bah ni bro..*hihi

    ReplyDelete
  9. kt umah ade beberape pilihan peti sejuk..:

    1. umah mak mertua : peti sejuk jenama national 1 pintu dah gune lebih 20thn skang masih bleh gune cume dah mkn letrik la sbb penutup freezer dah rosak.

    2. umah mak : peti sejuk jenama national gak. 2 pintu baru pakai xsampai 2 thn..dah x sejuk..xtau nape..heee

    3. umah sendrik : peti sejuk jenama samsung. 2 pintu baru gune dlm 3thn. Ok jek

    4. umah sewa : peti sejuk jenama toshiba (beli dr tuan umah) nampak mcm dah tua gilek..spisis yg kaler hijau mude tu...tp condition mmg tiptop lg..tarok eskrem pun x cair maaaa....

    heeeeee...tp sbnrnyer wutever peti sejuk pun kalo nk thn lama kene tau cara betul penggunaanyer....

    sekian.harap membantu cikgu..

    Tahniah ye pindah umah baru!yahooo!!!

    ReplyDelete
  10. LG punya peti ais menarik juga.
    ramai kenalan pakai..tapi tak pasti berapa harga nya pula..hehehe

    ReplyDelete
  11. apple ada buat peti sejuk x?
    hehehe

    ReplyDelete
  12. semoga dapat cari yang terbaik... rasanya sekarang ni between that price memang banyak kan sukar nak buat pilihan kan

    ReplyDelete
  13. cadangan
    1)brand :panasonic ataupun toshiba sebab tahan lasak dan berkualiti
    2)size: tengok keperluan, sebab peti ais nie bukannya kene tukar tiap2 tahun jadi saiz nie bergantung kepada keperluan anda la. Dulu kami beli besar (4 pintu) sebab nak tempat sejuk beku untuk isi susuibu beku dan barangan pasar untuk seminggu.nie kene tanya isteri juga nie..
    3) beli yang sekurang2nya 2 pintu, asing yang beku dan yang untuk sejuk sahaja.
    4) beli yg energy saving untuk kurangkan elektrik
    5) kene tgk juga colour theme dapur apa, sekarang nie macam2 ada..

    rasanya kalau max RM2,000.00 boleh dapat panasonic tu...

    ReplyDelete
  14. eyriqazz!

    beli panasonic pun okay gak!

    ada inverter!

    jimat 60% tenaga elektrik!

    samsung and LG pun okay~

    cari yang ada function jimat elektrik!

    pindah rumah baru???saya menanti untuk berpindah, rumah masih renovation!

    tahniah!

    ReplyDelete
  15. Salam.. wah pindah rumah baru! Penat yang seronok!!! hu hu. Saya guna LG sejak dari kawen.. 2 pintu, ada ionizer. Harga dalam RM1000 lebih kurang. ALhamdulillah.. dah 6 tahun pakai pun macam baru beli hu huhu

    ReplyDelete
  16. belilah design yang terbaru sekali sebaiknya yang berjenama tau...

    ReplyDelete
  17. @~ain :thanks...haah,setakat ni model samsung yang saya guna tak pernah mengecewakan..tv,mesin basuh dan juga handset isteri...

    @e.l.i.s.s.m.i.e:panasonic...akan dipertimbangkan juga sebelum memilih..thanks eliss...

    @honeylanz:toshiba..haahla..ok jugak kot..kat rumah sewa kitorang skangni toshiba..dah dua tahun menyewa tak pernah ada problem lagi...

    @Suliana :LG?umm...akan disurveykan juga...skang takde peti sejuk lagi..menyewa..peti sejuk dah ada owner tinggalkan tapi milik dia lah...

    ReplyDelete
  18. Aus MeLankoLik;wah,aus rekomen LG..kena pertimbangkan ni...haahla aus, aku tgk kat blog bean ok.dah berkali2 cuba tukar..tapi still sama...mungkin depend pada template kot?

    @Encik Tikus :wah,18 tahun...kena pertimbangkan juga ni...

    @oniezz:thanks for the suggestion...

    @mommyYen:thanks suggestion..menarik semua suggestion..dush..sukar untukku membuat pilihan....

    @cEkEtENG :fuhh..mengujakan recommendation..ni yang buat nak beli 3 sekaligus boleH?hik3...

    @Faizal The Newscaster:LG..Life good..um..ble tahan juga..

    @joegrimjow:apple buat peti sejuk?hik3....

    @velasrizal :bubuh apa ya>?

    @Sharinginfoz:betul2...sebabtu tanya pembaca..dah tanya rakan2 juga..the more feedback the better kan?

    ReplyDelete
  19. @nadnye:wah,serba lengkap recommendation..thanks a lot..really appreaciate it...

    @hakimfaridzul:wah,thanks juga..masih menanti?good luck ya berpindah nanti....jom pindah...

    @*∽ IZAN ∽* :ramai juga sokong LG...fuhh...pening juga membuat pilihan ni...

    ReplyDelete
  20. better hitachi atau toshiba... samsung rasanye korean brand tak elok sgtla. mesin basuh tahan bpa lame je.. better japanese brand

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi