August 12, 2010

Hidup Seorang Blogger | SEO Contest Dari Denaihati


Hidup Seorang Blogger. Best juga jadi seorang blogger ni kan walaupun hanya bergelar blogger Part Time @ Blogger Cap Ikan Ayam Goreng. Kehidupanku juga banyak berubah sejak aktif menjadi seorang blogger hampir setahun ini. Aku bukannya Blogger Tegar, namun sehari tak menulis/sentuh laptop rasa lain macam aja.Ataupun adakah aku sudah menjadi seorang blogger tegar?

Sempena Bulan Ramadhan yang mulia ini, BRO denaihati yang terkenal dengan tagline "Hidup Untuk Memberi " dengan bermurah hati menganjurkan CONTEST SEO HIDUP SEORANG BLOGGER dengan jumlah hadiah melebihi RM2,000. Sayapun tahu pasal Contest ini dari YanmieOnline .

Hajat di hati mahu joini juga contest menarik Hidup Seorang Blogger ini namun sayang, syarat tidak cukup kerana syarat minimum pagerank 2 dan saya punya pagerank masih lagi 0 sejak tukar domain sendiri. Dulu masa berblogspot sudah pagerank 3. Takpelah, lain kali boleh mencuba lagi kan?

Namun, bagi anda yang cukup syarat, join la, mana tahu ada rezeki anda. Berblogging ini best, macam-macam yang boleh diperolehi dan pengalaman yang mengujakan yang menjadikan kehidupan sebagai seorang insan dan seorang blogger lebih matang . Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Kalau mahu join, Terjahla ENTRY INI

Hidup Seorang Blogger banyak dugaannya
Namun pahit dan manis kehidupan perlu diteruskan jua
Denaihati mahu memberi rugi tidak mengambil peluang yang ada
Duit raya, hadiah lumayan juga

P/s : Terimakasih Denaihati atas sumbangan yang diberikan untuk Mak Ngah saya . Betul la kata orang ,the more you give ,the more you will get. Tengokla rezeki Denaihati, semakin dia memberi, semakin mencurah-curah rezekinya. Teruskan usaha bro, semoga Allah murahkan rezeki bro selalu, berbahagia dan beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin....

29 comments:

  1. takpe insyallah google update nanti mesti dpt blk PR tu, dan harap2 google cepat2lah update, hari tu dgr2 kata google update PR bulan julai tp entahlah sampai sekarang tak update2 lg PR..ehehe jgn PR kakyan yang turun sudah kang xdpt nk masuk contest tu...keh3, kalau update pun minta lepas buat entry contest..hahha *jahat*

    slmt berpuasa ye eyriq, kimsalam ngan menantu kakyan :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..

    pagerank 2? hurm.tak dapat la amir join..huhu...tp tak apalah..rezeki ornag lain kot..

    hurm.. semakin memberi..semakin diberi... :)

    p/s:selamat berpuasa...

    ReplyDelete
  3. Sy juge baru tukar domain, page rank jadi 0 :)

    ReplyDelete
  4. ala..sayangnya..klau tak sure boleh join kan. takpa2 thanks bg info ni ^^

    ReplyDelete
  5. sy pon baru tukar doamin smlm..kalo x blh gak join contest tu..huhu..xpela, xde rezeki... =)

    ReplyDelete
  6. teringin nak masuk.
    tadi dapat tahu pasal ni dari blog azizan4444..

    ReplyDelete
  7. teringin jugak nak masuk tapi tu la..PR 0 jugak..huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. Wah..sah sah SEO kedepan..hehehe..takpe bro...sikit hari dapatlah balik tuhh..

    ReplyDelete
  9. mslh kita same bro..pagerank 0.. xpe bg peluang pd mereka yang lain.hehee..

    ReplyDelete
  10. @ yanmie :amin..masih kurang faham fungsi pagerank ni lagi actually...hik3,kalau saya layak pun join contest ni, sure kalah ngan kak yan..hik3..

    ReplyDelete
  11. @Amir Izzat :hik3..takpe2..next time kita join..yup,agree semakin memberi,semakin diberi..rezeki ada dimana2..

    ReplyDelete
  12. @MaryamJamilah:chaiyok2..boleh pergi lebih jauh lagi

    ReplyDelete
  13. @Amanda Eltiqaz;hik3..tuhla..takpe..saya cuba di lain kali..

    ReplyDelete
  14. @bARdbOO:hik3..kalau tak sure boleh join kan?

    ReplyDelete
  15. @noor afzan :joinla..manatau ada rezeki...

    ReplyDelete
  16. @ Sharinginfoz :cuba,cuba..jgn tak cuba...

    ReplyDelete
  17. @ Kancilbiru:kita senasib..hik3

    ReplyDelete
  18. @intanurulfateha:hik3..tak dpt join pun

    ReplyDelete
  19. @JAI :seo bro memang kedepan..ckp monster pink..hik3..

    ReplyDelete
  20. @ darkbatman ;hik3..kalau diberi peluang, ada peluang ke kita nak menang bro?hik3...blom cuba blom tahu kan?

    ReplyDelete
  21. wow, duit raya RM2000 tu kalau menang.. :)

    ReplyDelete
  22. salam persahabata bro...
    aku juga ikut kntes dengan entri ni Contest Hidup Seorang Blogger dari Deniati

    ReplyDelete
  23. itu la nak syarat pr2 pulak,
    mmg leceh.. biarlah contest open..

    Boss,
    Hidup Seorang Blogger

    ReplyDelete
  24. Salam persahabatan dari sesama Blogger Borneo...

    ReplyDelete
  25. hari ini masa untuk terbitkan entri wajib bro...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails