August 4, 2010

Kes Bunuh,Bunuh Diri Datuk Abdul Aziz Mohd Noh dan Siti Rohana Ismat | Pandangan Saya

Agak terperanjat juga bila harini tiba-tiba keyword "Siti Rohana Ismat" keluar dari histats keyword blogku. Pelik juga, tak buat pun entry ni. Godek punya godek, jumpalah, rupanya terkena tempias dari entry JARD : Datuk Abdul Aziz Mohd Noh dan Siti Rohana Ismat Mati Ditembak dan dikategori ‘bunuh, bunuh diri’

Takziah diucapkan buat ahli keluarga Datuk Abdul Aziz Mohd Noh dan Siti Rohana Ismat

Sedikit info dari The Malaysian Insider :

KUALA LUMPUR, 3 Ogos — Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Permatang, Datuk Abdul Aziz Mohd Noh, 64, dan pembantunya Siti Rohana Ismat, 43, ditemui mati dengan kesan tembakan di kepala ketika mereka dilaporkan dalam perjalanan di lebuh raya dekat Sungai Buloh hari ini.
Polis percaya ia sebagai kejadian bunuh dan membunuh diri.

Kredit Picture to JARD

Pandangan saya yang memang tidak gemarkan politik ini, sukar untuk dikatakan sebab/Misteri kematian ini. Adakah betul bunuh/bunuh diri pun saya tidak dapat membuat andaian.

Dunia politik ini penuh teka teki yang sukar dirungkaikan dengan daya pemikiran orang seperti saya ini. Apa jua boleh terjadi di dalam politik dan saya pernah membaca Novel Sidney Sheldon/Jeffrey Archer, salah satu kata yang menarik hati saya " The Biggest Con in the World is Politics". Betulke?

 Sayapun tak pasti. Pengalaman peribadi saya membuatkan saya serik dan loya untuk masuk campur pasal politik ini. Contohnya negeri saya sendiri, Terengganu, salah satu negeri yang cukup sensasi dengan politik, sampaikan Menteri Besarpun...Opss...malasla nak cakap banyak, faham-fahamla..

Apapun, biarlah polis membuat siasatannya. Tentu ada sebab di sebalik sesuatu perkara/kejadiankan? Cuma sedih, dah dekat dengan bulan Puasa/Ramadhan dikejutkan dengan berita sebegini.

P/s : Doa-doakanlah kesejahteraan kepada yang telah pergi . Kita yang masih hidup, teruskan perjuangan dan perbaiki diri ini. Sayapun masih banyak yang perlu diperbaiki diri ini, cukup kagum dengan tatasusila dan budi pekerti Imam Muda.

25 comments:

  1. zaman sekarang,kes bunuh/membunuh diri macam perkara biasa pulak...menakutkan

    ReplyDelete
  2. tak tahu nak komen..tak tau sape yang salah

    ReplyDelete
  3. We live in a world in which politics has replaced philosophy

    ReplyDelete
  4. saye tak rase pembunuhan nie disebabkan hal politik...mustahil!!

    ReplyDelete
  5. ohh uncle org terengganu ehh? *lari topik :P

    ReplyDelete
  6. setuju dengan einafazlina.saye pun tak rase sebab politik..
    lebih ke arah peribadi ni..

    ReplyDelete
  7. Ganu kita :) Ye malas nak upas kes nie :)

    New Entry Prof-Hariz
    Apa Itu Leptospirosis?

    ReplyDelete
  8. @nabilah abd rahman:itula..takut juga dibuatnya

    ReplyDelete
  9. @kak ina kl :misteri juga kan?

    ReplyDelete
  10. @Shafika Syuhada Rosli:wah,ayat menarik

    ReplyDelete
  11. @::ienafazlyna:: :mungkin betul kata anda..tapi dlm politik anything possible..entahla..sayapun tak brani nak komen...

    ReplyDelete
  12. @PEJUANG KESENIAN EXTREME :hik3..thanks mengomen

    ReplyDelete
  13. @eykameow:haah,uncle orang terengganu...

    ReplyDelete
  14. @diana :peribadi mungkin juga....

    ReplyDelete
  15. @Hariz:yes,nananananana...terengganu kite

    ReplyDelete
  16. seorang ada dua kesan tembakan.
    yang sorang lagi satu je.
    jelas sapa yang yang membunuh dan bunuh diri sendiri.
    kalau sorang satu kesan tembakan payah sikit nak tahu.
    ada logik ke?

    ReplyDelete
  17. miateri yang tak terungkai ... rasanya

    ReplyDelete
  18. bunuh diri kat highway,,,
    g lah tmpt laen,,,

    ReplyDelete
  19. dlm Harian Metro, mati2 mak bapak siti rohana kate anak die bkn bini ke2 Datuk tu...mmg la,kalau bkn bini ke2,maybe die pompuan simpanan ke..ini la, mak bapak, percaya sgt anak die tu baik..terang2 mati mcm tu,baik ape nye..masing2 bole pikir kesimpulannya..kpd sape2 ibu tunggal yg nk harta@duit banyak..leh la g himpit mana2 Datuk UMNO kt luar sane..deorang bnyk duit kan..tp kene ade GIVE n TAKE la..which is...lu pikir la sendiri...

    ReplyDelete
  20. @a kl citizen ;setuju..saya cuma pelik..kalau betul bunuh dan bunuh diri,saya blom dpt menerima dengan akal fikiran normal..yerla..both ada anak2 dan keluarga..takkan tak fikir pasal keluarga sebelum bunuh dan bunuh diri? lagipun bukan mudah nak handle pistol2 ni...

    ReplyDelete
  21. @a kl citizen ;setuju..saya cuma pelik..kalau betul bunuh dan bunuh diri,saya blom dpt menerima dengan akal fikiran normal..yerla..both ada anak2 dan keluarga..takkan tak fikir pasal keluarga sebelum bunuh dan bunuh diri? lagipun bukan mudah nak handle pistol2 ni...

    ReplyDelete
  22. @@ku d! sin!e Z;tempatnya pun agak meragukan..sambil drive sambil tekan pistol..fuhhh

    ReplyDelete
  23. @ Anonymous :umm,bukan susah nak kaya di Malaysia...but u must know the right person...hik3..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails