August 14, 2010

Malaysia Negara Ku | Berbuka Puasa Hanya RM2?

Berbuka Puasa dengan Hanya RM2 ( Kredit Picture here )

Fuhh, sungguh terkejut bila membaca entry Dengan RM2 buka puasa di Malaysia Negara Ku , tak sangka dengan RM2 sudah boleh berbuka puasa? Macam tidak percaya hati ini, beli kuih-kuih dan air di Bazaar Ramadhan pun sudah melebihi RM2. Sedikit petikan dari entry itu :

" SHAH ALAM, 13 Ogos — Ketika adanya aduan bahawa harga makanan dan juadah berbuka puasa mula naik di kebanyakan tempat sejak dua hari lalu, di restoran Malaysia Negara Ku di Shah Alam, anda boleh makan sepuas-puasnya dengan hanya membayar RM2.

Syaratnya, pelanggan perlu menunjukkan kad pengenalan sebagai bukti mereka adalah warganegara Malaysia.Dengan harga RM2 seorang, pelanggan boleh menikmati nasi putih dengan tiga atau empat jenis lauk dan segelas air.

Restoran Malaysia Negara Ku beroperasi di Seksyen 7 di sini, memulakan operasinya sejak hari pertama Ramadan kelmarin." - Selebihnya bolehla rujuk entry itu -

Tahniah dan syabas diucapkan. Dengan kos sara hidup yang semakin meningkat, masih ada pihak yang prihatin dengan penderitaan/kesulitan rakyat dan inisiatif sebegini patut dipuji ,dicontohi dan diikuti oleh ramai lagi. Ramai yang kaya raya di luar sana namun kurang mengambil berat tentang hal kemasyaratan dan kebajikan orang lain.

Teruskan usaha murni dan syabas buat Restoran Malaysia Negaraku dan juga pemiliknya Datuk Zainal Abidin Awang Kechik.

36 comments:

  1. arghh..lapa pula huhu bestnye siap dalam tray..mcm sek2 dulu rasa

    ReplyDelete
  2. baguslah kan tambah pahala, kalau tak silap tuan punya tu memang banyak restoran mewah dia ada kan

    Kadar Zakat Fitrah Seluruh Malaysia

    ReplyDelete
  3. wow.. student mcm aku ni ptt pergi kat situ la eyh.. cun cun..

    ReplyDelete
  4. Bagus betul langkah yang diambil oleh pemilik Restoran Malaysia Negaraku. Moga dilimpahkan rezeki di bulan puasa ni..

    ReplyDelete
  5. memang mengkagumkan..

    mana nak dapat harga tu sekarang kan?

    Entri terbaru chekgu

    Gastrik ke Just Trick, Bazar ke Bazir?

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah .. ada orang yg prihatin :)

    Eryqazz takde plan nak buat iftar jamai ke? hehe..

    MY LATEST ENTRY: Tagged- I am a Muslim!

    ReplyDelete
  7. best giler...camne diorang manage to do that??

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah...usaha murni ini akan diberkati Allah S.W.T yang menjanjikan pahala berlipat ganda kpd insan yg memberi makan kpd org yg berpuasa. tahniah Datuk

    ReplyDelete
  9. kalaulah restoran Malaysia negara ku dekat ingin juga Seri mencuba

    ReplyDelete
  10. ala jauh pula.. kalau dekat sini, tiap2 hari boleh pergi, jimat..

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah...ada gak kedai yang camni...ni restoran ape sbnrnya bro?

    en3:Tau tak....kebaikan Solat dari perspektif sains?
    en3:Kesan solat pada jantung?

    ReplyDelete
  12. wa..RM2 dh dapat makan mcm2..?besnye.. :) mujur le sy jauh..klu x, hari2 ade muka sy kt kedai tu..huhu..

    ReplyDelete
  13. wah.bestnyer camtu. ley jimat cket duetkan. if nak tambahpon add rm2 lagi..baru rm4 makan..;p

    ReplyDelete
  14. ada terima email pasal ini.
    eyriqazz tak nak berbuka di situ ke?
    =)

    ReplyDelete
  15. aiseh.. kat bangi takde ke.. aku hari-hari bajet rm4 je buka puasa terasa mahal la pulak haha

    ReplyDelete
  16. alaa.. ade 1 branch jer ke restoran tu? hu3..

    ReplyDelete
  17. rasanya kalau da rm2 pun dah balik modal kot..

    ReplyDelete
  18. Baru jer berceriter pasal kedai makan RM2 nie with hubby last weekend.. mmg sangat tidak disangka kan.. tapi pendekatan yang dianjurkan cukup memberansangkan di kala ekonomi tight.. ada jugak insan mulia berkongsi dengan mereka yang memerlukan.. semoga ramai lagi akan mencontohi usaha Datuk Zainal.. :)

    ReplyDelete
  19. bagus usaha tokeh restaurant di bulan ramadhan nie. kalau ada masa boleh lah pegi kan

    ReplyDelete
  20. @tengkorakemas:itula..murah dan nampak best..kalaula dok shah alam,sure saya singgah..

    ReplyDelete
  21. @intanurulfateha:tuhla..mesti penuh dan ramai orang

    ReplyDelete
  22. @Sharinginfoz:yup,...rasanya la..takpelah...yang kaya menolong yg kurang kaya,itulah yang sebaiknya

    ReplyDelete
  23. @marina anakcikbob : I like it too..

    ReplyDelete
  24. @naz :memang murah dan berpatutan...

    ReplyDelete
  25. @mama zharfan :kita tunggu dan lihatla..at least dia buat untuk kebaikan...

    ReplyDelete
  26. @ kulanz:amin..Inisiatif yang bagus,elokla dipuji kan?

    ReplyDelete
  27. @n@m@n:itula..kat kg pun blom tentu dpt

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails