September 28, 2010

Alisya Dah Boleh Berjalan


Malam Isnin, 27 September 2010 dalan pukul 10 malam aku dikejutkan panggilan telefon dari Isteri :

Isteri : Papa, pukul berapa papa balik? Lewat lagi ke?
Saya : X pasti.Bila dinner untuk event MySelangorStory ni habis , Papa terus pulang sayang. Kenapa?
Isteri : Alisya tidak mahu tidur. Mungkin dia tahu Papanya pulang harini..
Saya : (hampir bergenang dan menitikkan airmata mendengar kata Isteri)

Sampai-sampai di rumah sudah hampir pukul 1 pagi. Alisya sudah tidur. Isteri tidur-tidur ayam.

Saya : Mama, pukul berapa Alisya tidur?
Isteri : Pukul 1130 malam. Itupun selepas puas dia  meragam.
Saya : Umm, sayang, Alisya dah boleh jalan blom?
Isteri :Dah,dari hari jumaat lagi. Mama tidak inform papa coz Kami dah plan nak buat surprise untuk papa.Alisya sambut Papa sambil berjalan, tapi Papa pulang lambat.
Saya : Ohh, I Miss Langkahan Pertama Alisya (dalam hati)

Sedih ...bangun untuk ke tempat kerja, Alisya pun bangun juga. Minta didukung. Selepas mandi,pakai baju terus kudukung dan kucium-cium puteri tersayang. Manja betul dia, yerla dah 4 malam saya tinggalkan nya. Alhamdulillah, dia dah boleh berjalan dan dia berjalan di depan mataku buat pertama kali.Oh,gembira, sayu dan syukur ke hadrat Tuhan .Gembira tengok di berjalan terkedek-kedek dan comel sekali.

Mama kata, kalau Abahtok bawa turun petang-petang , nampak motosikal, terus dia mahu ajak naik, seakan rasakan papanya sudah pulang. Ketika ku mahu ke tempat kerja pagi tadi, Alisya menangis sakan dan teresak-esak seakan-akan/menyangka aku bakal tinggalkannya lagi.

Oh, I Miss Alisya. Puteri tercinta. Tak sabar mahu pulang dan bawa dia berjalan-jalan ronda-ronda dengan Motosikal. She really love it...

P/s : Sometimes You Have to sacrifice Something to get/Obtain a bigger things but sometimes you will wondering is it worth it? Is it worth it saya tinggalkan My family for a few days untuk sertai MySelangor Story? Masa dan ketika akan menentukannya, I join this event pun one of the reason for Alisya future.Planning for a bigger things and more stable Income in the future.

14 comments:

  1. seronok tgk dia terkedek2.. su masih simpan video aqil belajar berjalan :-)

    ReplyDelete
  2. Tahniah... Anak Saya RYAN Pon Dah Pandai Berjalan Skit... MM... Bkn Jln Kot, Lari... Hehehe...

    ReplyDelete
  3. yela bro..kdg2 terasa sedih bila kita missed the sweet moments of our kids' devlpmnt.Setiap hari mereka akan belajar dan tau benda yg berbeza.Tp demi keluarga kita terpaksa berkorban...

    ReplyDelete
  4. comelnyer.... mesti terasa kan balik kul 1am and tak dapat di-surprisekan. Takper.. now that MySelangorstory dah habis, bolehla tidurkan anak kau yang comel tu setiap malam :)

    ReplyDelete
  5. mesti best pengalaman bila anak pertama dah boleh berjalan... :-)

    ReplyDelete
  6. hehe baguslah dah boleh berjalan :)

    dah besar alisya tuh bro ..

    ReplyDelete
  7. takleh nak gambar perasaan kan bila tengok anak tersayang mula menapak..hihihi..rase nak melompat pon ade!!

    ReplyDelete
  8. hehehe...tak suruh orang rumah amik video si puteri tue mula langkah ?

    ReplyDelete
  9. hi eyriqazz.. unfortunately for sake of better future memang sumtimes kita terpaksa korbankan detik-detik indah bersama keluarga.. =(

    ReplyDelete
  10. Abang Iman, you're really a loving father. Proud of you, man. Respect. Dun worry too much. You might have missed her langkahan pertama but you surely can see her next few langkahan, makin lama makin mantap langkahannya. ^^

    ReplyDelete
  11. mmg rse syahdu pertama kali lihat ank kita blh bjalan dgn sndiri kan...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi