October 28, 2010

Jawapan Balas Dari Sinar Harian


Entry Saya Kecewa Dengan Sinar Harian dirujuk. Hari ini saya mendapat balasan e-mail dari salah seorang wakil Sinar Harian (kenapa sekarang baru memberi jawapan dan biarkan berteka-teki?). Inilah jawapan yang diberikan :

Salam

Saya sedang berusaha untuk menyelesaikan masalah Mak Ngah. Projek berkenaan bukan di bawah Sinar Harian tetapi dianjurkan sebuah NGO. Niat kami untuk menolong memudahkan penyampaian bantuan tetapi disebabkan sikap tidak bertanggungjawab badan berkenaan, pihak kami yang menerima kesannya. Bagaimanapun akan lakukan sesuatu untuk mengubat hati Mak Ngah.

Yang baik itu dari Allah dan yang tidak sempurna itu dari kami sendiri

Sekian

Kalau betul kenapa tidak maklumkan dari awal? Tidaklah Mak Ngah saya ternanti-nanti dan mengharap? At least, tahu situasi sebenar....Terlalu lama menanti, dan hari raya yang diidamkan dengan lebih gembira, sebaliknya terjadi.

Entahlah, tunggu dan lihat saja..Sebagai Anak Buah Sulung, apa yang termampu saya tolong, I will Fight till the End...

P/s : Agak-agak badan NGO manakah yang dimaksudkan?

12 comments:

  1. hmmm...
    NGO mana ya yang macam nak lepas tangan tu...

    ReplyDelete
  2. NGO mana pulak tu? nak kena baca dari awal ni

    ReplyDelete
  3. NGO mna tu bro???kuang ajor betull!!!!!

    ReplyDelete
  4. hait...fight till the end! jgn give up. kami sokong..eh..mcm pilihanraya plak

    ReplyDelete
  5. alasan jer tu...naper nak ckp awal2 kalau dh tau tak leh nak tunaikan janji..go go go GTO, fight abis2 :) utk ur mak ngah jugak kan :)

    ReplyDelete
  6. harap2 dapat selesaikan dengan baik

    ReplyDelete
  7. biasalah bro masalah gini..kdg2 kerenah birokrasi yg buat delay tu..

    ReplyDelete
  8. kesian kat Mak Ngah. harap ada rezeki lain nanti ya. insha' Allah.

    ReplyDelete
  9. ni dah start pointing each other.. !! orang lain yang jadi mangsa... look and see, selagi you tak letak kat blog, I berani cakap, sampai bile2 orang lain diam seribu bahasa.. just imagine those yang betul2 susah.. tak ade saluran u ntuk mintak tolong.. at least Mak Ngah ade you yang boleh tolong kan..

    ReplyDelete
  10. teruskan fight bro, kadang ada yg ambil mudah

    ReplyDelete
  11. tu la pasal kan...lama sangat kan... tapi sepatutnya diorang kasi tau la NGO yang maner tue... ;-(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi