October 29, 2010

Kereta Baruku | Toyota Altis

Pucuk Dicita, ulam mendatang. Lain yang dicita, lain pula yang diorder. Ini gara-gara pameran di satu shopping complex dan tertarik dengan pelawaan Sales Girl yang jelita la ni. Mula-mula wife idamkan Toyota Vios, then Honda Accord, tup-tup, dek kerna pameran itu dan teruja kami pi booking :

Toyota Altis
Cantik juga kan?
Silver memang pilihan hatiku

Hampir bergaduh sakan kami suami Isteri. Isteri berkenan sangat, saya mula-mula tak berkenan mana.Agak mahal dan belum berkemampuan.  Tapi dek Sales Girl yang cantik jelita dan kata-kata menggoda, akhirnya saya tergoda sama. Melayan duit simpanan berbloggingku setahun lebih dan simpanan isteri nak bayar downpayment. Melayan RM15 ribu. Aduh, mungkin inilah kata pepatah " Biar Papa Asal Bergaya".

Tak sabar menanti kereta baruku ini. Katanya bakal sampai sebelum birthdayku bulan 11 nanti. Ewahh, ni yang teruja hati, dekat birthday dapat kereta baru. Gembiranya hati, Toyota Altis pun jadilah ,better than takde kan?

Oh, tidur malam termimpi-mimpi memandu kereta ini. Bilalah agaknya dapat kupandu kereta ini? Cepatlah proses loan semua, tak sabar membawa kereta ini untuk honeymoon kali kedua dan Alisya pun dah tak sabar-sabar menanti adik menemaninya bermain.

Sabar,sabar..akan tiba masanya...Oh, aku teruja...Tak sangka, hasil berblogging boleh tahan juga...

Pangggg....Ambil sebiji...Apa ni???? Tersentak dari igauan dan layanan perasaan, rupanya aku hanya pasang angan-angan....

Masih belum faham??Dushh....ini hanyalah permainan entryku yang sudah lama tidak kubuat..Entryyy apa? Ingin ku tahu juga? Apa lagii...Ini ADALAH ENTRYYY HANGITT....Hik3, masih belum awal untuk tukar kereta...

Psst...maaf ya..selingan Hari Jumaat..Besokkan dan cuti..Sekali sekali dihangitkan, syok juga kan? Hik3....

25 comments:

  1. Hampeh btol..pang,sedas lagi dari aku..hahahahaha

    aku pun tengah tunggu altis jugak ni..tapi tak tahu bila..pang sedas :p

    ReplyDelete
  2. hampesss.. terkena diri ku. tapi klu jadi, apa salah nya kan?? mampu apa :-)

    ReplyDelete
  3. nanti dpt la tu sbb income blogging je dah boleh buat byrn bulanan utk 3 bulan sekaligus.. hee..

    ReplyDelete
  4. baru nak ucap tahniah... hehehehe
    takpe laah, tahniah kat diri sendiri sebab terkena entry hangit ni...

    ReplyDelete
  5. ala....eyriqazz. ko pakai keta ni pun ok apa...ko kan dah mampu...hehe

    ReplyDelete
  6. hahaha.. mati2 aku ingat kau order sebiji eyriqazz.. gila kentang.. blogger otai oder kereta baru tu.. takpe bro.. berangan dulu..lama-lama jadi kenyataan.. insyaallah..amin

    ReplyDelete
  7. haishhh! dgn MDT pun skali terkena..baru ingat nak tumpang duduk.. :D

    ReplyDelete
  8. @e.l.i.s.s.m.i.e:hik3,camne ble terkena lagi ni?hik3..takkot,mb kalau jadi angkat,ambil honda accord..tapi berapa tahun lagi agaknya...

    @MyZone~theUn4given :angan2 yang disertakan dengan usaha,InsyaAllah, akan ada hasilnya...buktinya entry hangit sebelum ini : http://www.eyriqazz.com/2010/03/advertorial-patutkah-aku-menerima.html

    @Suliana :hik3,blom mampu lagi la su..baruje nak stabil..InsyaAllah, 2 tiga tahun lagi ble la kot..

    @aYaz:kalau ya camne ya?hik3..

    ReplyDelete
  9. @Azizwan :dushh...sampai ke?hik3...takdela bro,blom mampu lagi,tgh mengejar our 3rd house mb...

    @sw33tdarling.com:hik3,terkena lagi?biar betikk..

    @Kancilbiru :hik3..kereta kancil mampu kot..taknak jual ke kereta kancil biru tu?

    @Tn.Punya:hik3..Amin....kereta or rumah?yang mana satu dulu ya?

    ReplyDelete
  10. cis..baru rasa mcm 'bestnyerrr' & nak tumpang bangga...
    tp mana nak tau, de rezeki kan..satu ari nnti sure en GTO leh pakai..aminnn

    ReplyDelete
  11. kalo ya,oke lah..
    lagi bagus,kan?
    hee~
    sy pun berkenan,tp lambat lagi laa kalo nak ade sebijik..

    ReplyDelete
  12. aiseh.. terkena lagi.. lagi dengan entry hangit dari eyriqazz

    ReplyDelete
  13. hampagas betul..
    beriya ingat dah nak pakai altis.
    uhuhu~

    ReplyDelete
  14. terkono den!!
    pang lagi sebelah kiri pipi ko bro..
    nasihat : belilah hybrid yea.. hihihi

    ReplyDelete
  15. berangan Xsalah, jgn sampai mengigau sudahla yer...

    ReplyDelete
  16. toyota cars are nice.. but i wont pick altis :)

    ReplyDelete
  17. xlama lagi la tu eyriqazz pakai altis, tapi accord lg best kot.. :B

    ReplyDelete
  18. @- zuriey -:amin...

    @makdara TERdiva:hik3,one day maybe..

    @Ilhamny.com :amin..cukup 40 orang moga2 termakbullah..hik3..

    @aYaz:cukup ke sebijik?

    @munna:hik3,terkena juga..sowwi...

    ReplyDelete
  19. @noor afzan:hik3,anda orang ke 40 dihangitkan..

    @EzzEddin:ok ke hybrid?hik3..

    @hamzah ian :nice aje..

    @miya:takper..kalau mengigau boleh peluk bini..

    @Afra Yuri :hik3..terkena juga?

    ReplyDelete
  20. @ken :why ken?

    @Lovely Emy :Honda Accord memang idaman isteri..cool juga

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi