November 24, 2010

7,000+ Unique Visitors Sehari

Sudah lama aku memerhatikan si dia. Blogger mantap dan cukup popular especially di kalangan blogger masakan/blogger melayu. Oh, teruja hati bila tengok UV dia, 7,000 average Unique visitors sehari, oh, masih jauh untuk kucapai ke sana. Siapakah yang aku maksudkan, inilah si Dia :

Mat Gebu @ TiffinBiru dengan tagline Dapur Tanpa Sempadan (Credit Picture Here )

Maafkan saya Mat Gebu, ambil gambar tanpa kebenaran .Mintak ampun....Lebih lanjut bolehla refer entry ini : Kalau Ben 3 Ribu...Mat Gebu 7 Ribu!!!

Saya mengenali Mat Gebu ini dari ketua talibarut, siapa lagi kalau bukan Kak Ina KL yang mempunyai minat yang sama dengan Mat Gebu @ Tiffinbiru iaitu memasak dan mengumpul barangan antik. Sejak hari itu, blognya memang menjadi terjahan ku selalu walaupun biasanya hanya singgah membaca entry tanpa meninggalkan jejak. Maafkan saya ya Mat Gebu.Saya cuba tinggalkan jejak di masa hadapan.

Tak sangka pula, bukan setakat memasak, Mat Gebu terror juga berpantun, terimakasih Mat gebu atas pantun yang di dedicatekan kepada saya di entry Pantun Happy Anniversary Buat Isteri .

BULAN MENGAMBANG PENUH BERSERI,
SEMBUNYI MALU DI POHON SEMAMBU,
UNTUK EYRIQAZZ DAN JUGA ISTERI,
UCAPAN SELAMAT DARI MAT GEBU...

Terimakasih Mat gebu atas pantun yang begitu indah dan menarik sekali. Oh, untuk mendapatkan 7,000+ sehari bukannya sesuatu yang mudah, lebih-lebih lagi dia hanya berplatformkan blogspot namun dia buktikan yang itu bukannya halangan.Hits sudah hampir setanding dengan Hanis Zalikha dan Redmummy

Oh, ini pandangan saya dari pemerhatian saya , kenapa blog Mat gebu begitu digemari dan boleh mencapai hits setinggi ini :

1) Minat. dia menulis mengikut minat dan apa yang dia gemari. Yes, when u put ur passion in what ur love, people will love more what u r writing coz entry itu lebih bernyawa dan bermaya. Bukan sekadar menulis melepaskan batuk di tangga.

2) Gambar yang menarik, resepi yang menarik , dan entry yang santai.

3) Apa yang penting...Kerjasama.....Blogger perlu kreatif, kerjasama bersama yang dilakukan dengan exchange feeder blog dengan Ben Ashaari semakin membuahkan hasil. Tahniah.

4) Selebihnya, andalah jurinya, silala terjah sendiri blognya sendiri di SINI . Kagum, everytime beratus-ratus atau berpuluh-puluh orang online di blognya. Bukan mudah kan?

P/s : Being unique is one the best ingredients to become a successful blogger. Dan Mat Gebu telah membuktikannya. Well,well, apa pula pandangan anda tentang blog Mat Gebu? Teruja tak dengan hits /kejayaan yang dicapainya?

*** Special Thanks for these entries - Jom Teka Umur Eyriqazz ,  Happy Anniversary Eyriqazz aka GTO dan Mari Berkenalan dengan Blogger Friendly (Part 2)

45 comments:

  1. 7k UV sehari..mmg dasat....nanti nk jenguk blog mat gebu

    ReplyDelete
  2. Mat gebu memang superb! Hehehe.. Malah ia selamba je taip entri..Itu yang best!

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  3. itu la yang jadi bila Hobby ditranslate to blog & passion... maka jadilah sumber kejayaan.. syabas... :D
    kuman "Panavia Tornado Desert Storm.." Entry

    ReplyDelete
  4. memang mantap lah traffic mat gebu. resepi masakn dia semua best. hehe
    tak lama lagi traffic bro eriqazz pun boleh jadik macam mat gebu.

    ReplyDelete
  5. jom bro kite buat jugak nak? hehee, tapi ku nye uv xsemantap bro r, 1500 ke 2000 je sehari, kite cuba try test seminggu. hoho

    joegrimjow malas nak log in

    ReplyDelete
  6. memang gempak lah 7000 uni visitor sehari..bilalah dpt nk capai mcm tu.. kena keja keras lg..

    ReplyDelete
  7. wow hebat..7k UV...kene byk lagi usaha ni..nk menten 100 UV pun susah..huhu

    ReplyDelete
  8. tq eyriqazz sebab bagi backlink lagi..aku tak pernah jumpa mat gebu ni.. tapi selalu baca blog dia.. memang santai.. lagi2 dia ada kerjasama dengan BEN AShaari.. kedua2 blogger ni kalau tengok visitor online dia je berpuluh2 dalam satu masa.. seram bulu tengkuk aku tengok..

    ReplyDelete
  9. memang mantap traffik blog mat gebu tu, nak lagi dia JV ngan ben.. heheh


    mari sertai blog pilihan malaysia 2010

    ReplyDelete
  10. Happy Anniversary buat kamu dan isteri..semuga berbahagia selamanya. Masih banyak lagi onak dan duri yang harus di harungi. apa yang penting kenalah jaga hati pasangan kita dan berlaku jujurlah dengan dia.

    Memang kagum dengan Mat Gebu tu..sapelah yang bertuah dapat bersuamikan dia nanti.

    ReplyDelete
  11. boleh la lepas ni kite reramai seranggg blog mat gebu tuuu.

    ReplyDelete
  12. Erkkk...terima kasih, amboihhh kak ina punnn.....ehem ehem...

    ReplyDelete
  13. salam eyriq,
    mgkn sbb cara dia tunjuk resepi tu yg senang nak ikot pastu rajin komen kat belog org
    & blog MDT pun turut terkena tempias matgebu ni..trafik byk dtg dari blog dia.. :) lalalalala..

    tiba2 rase kecikkkk jer blog MDT tu..huhu

    ReplyDelete
  14. Eryqazz: alhamdulilah, rezeki dia kannnnnn.....

    ReplyDelete
  15. mmg hebat la dapat 7k sehari..nak kena jenguk blog mat gebu ni:)

    ReplyDelete
  16. humang aihh.. kena berguru bertapa dgn mat gebu nih.. :)

    ReplyDelete
  17. Memang susah nak capai tahap yg Gebu tu.. nama Mat Gebu dah jadik ikon cam Redmummy dll.. bro pon sudah ke arah itu..

    ReplyDelete
  18. Bro ni pun apa kurang hebatnya...sama2 hebat mcm kak inaKL dan mat gebu gak!

    ReplyDelete
  19. boleh kita sama2 jadikan trafik shot nie untuk kita lebih motivasi untuk blogging....

    ReplyDelete
  20. owh...saya pun berlalu dengan bandak membongkok dan tangan diluruskan ke bawah...huhuhuhu

    ReplyDelete
  21. perghhhh..dasat giler tu...saspek saspek..

    ReplyDelete
  22. memang mat gebu mantap le, banyak resepi menarik kat situ

    ReplyDelete
  23. dasyat dasyat! aku blogger 3 taun pun takde dpt 1000 dalam sebulan ahaha

    ReplyDelete
  24. Ada sesiapa nak exchange feed dgn aku dak?...haha.nak 7ribu.

    ReplyDelete
  25. banyak kali gak masuk blog mat gebu... resepi dia hebat2...

    ReplyDelete
  26. semua orang nak jadi cam kak hanis zalikha and reddmummy n mat gebu :)Terserlah semangat diorang nak berblogging! good! and keep it up! :)

    entry nih pon bg smnagt kat irine jugak nak naikkan nama blog :)

    ReplyDelete
  27. semua orang nak jadi cam kak hanis zalikha and reddmummy n mat gebu :)Terserlah semangat diorang nak berblogging! good! and keep it up! :)

    entry nih pon bg smnagt kat irine jugak nak naikkan nama blog :)

    ReplyDelete
  28. #mama tisya:memang mantap..terjah jgn tak terjah..

    #ProfHariz :yup,keunikan tersendiri ada padanya

    #Kuman Chaos :setuju...minat tu memang penting..

    #- zuriey - :usaha lagi..InsyaAllah ,usaha tangga kejayaan..

    #Miza Yusof:haah,setuju..trafik cam mat gebu?Amin..Mintak2 masin mulut miza...hik3

    ReplyDelete
  29. #Anonymous:onje ..camne nak buat tu?tak pandai la bro...

    #Cik Dara :chaiyok2..

    #Sufi Tshirt Printing:jom sama2 berusaha...

    #myvitrd @ Tn.Punya:hik3,nasib baik tak terkucil bro

    #Azman Roslan:hik3..JV yang menguntungkan kedua2 pihak..itula sebaiknya..win-win situation...

    ReplyDelete
  30. #kak ina kl:thanks kak ina kl..betul tu..byk lagi dugaan mendatang..bersuamikan dia?eh,mat gebu ni lelaki ke pompuan?Mat bukan untuk lelaki ke?

    #Marya Hana .:jom terjah reramai..berbaloi2...

    #Mat Gebu:ehem,ehem..rahsia hampir bocor?dushh..masih konfiusni...

    #makdara TERdiva :hik3,setuju MDT...tempias kat saya pun mengena juga..thanks Mat gebu...

    #azzey :yup...jom sama2 berusaha..jadikan dia sebagai inspirasi dan bukannya sumber untuk busuk hati..

    ReplyDelete
  31. # farahwahida :hebat..jom terjah...

    #KiD ;hik3,pastu turunkan kat aku bro..

    #aiDieNa;yup..susahtapi tak mustahilkan?oh,mintak2 masin mulut aidiena...

    #Lagenda:hik3,compara mat gebu, kak ina..diorang tu sifu saya..sayani baru nak berguru...

    #hazman aka species1980 :jom...tidak mustahil kan?

    ReplyDelete
  32. #Sitisifir10 :samala kita

    #d_LA:mahu gugur jantung kan?hik3..

    #Sharinginfoz :yup..nanti nak suruh isteri belajar masak di blog mat gebu..

    #Mizi a.k.a SKELERTOR :hak3,memang mantap..

    #mahira oya:hik3,tips pertama minat,tips kedua cipta keunikan, tips ketiga rajin usaha,tips seterusnya sila tanya mat gebu pula

    #fndrocka;hik3..

    ReplyDelete
  33. #sW33tDaRLinG:setuju..resepi mantap...

    #Irine Nadia MaRceLLo:irene already there..sudah ramai yang mengenali irine..popular dan ada aura tersendiri yang sukar dicari di luar sana..u r clone hanis zalikha versi bertudung..suggestion : update more regularly dan aktifkan diri ...hik3...can't wait to see ur special appearance di Nuffnang event..

    ReplyDelete
  34. bro, pinjam nama k dalam latest entry irine :)

    http://irinenadia.blogspot.com/2010/11/tanpa-nuffnang-siapalah-blogger2-kita.html

    ReplyDelete
  35. wah banyaknya UV tak tercapai dek eden ni, camne leh dapat banyak2 camtu ek...kita punyer tak sampai
    1k pun

    ReplyDelete
  36. saya suka bukak myresipi.com. dia punya visitors satu2 masa pun beratus2.mmg bes memasak ni :D

    ReplyDelete
  37. wah! congrats :)) mengancam sunggOh

    ReplyDelete
  38. jap lg nak g jenguklah... nak jadikan 7001 lepas nie...

    ReplyDelete
  39. #Irine Nadia MaRceLLo:thanks Irine for the entry..tersentuh hati.teruskan berblog irine, u have what it take to be a popular n successful blogger...

    #♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥:hik3,banyak,sukar nak dpt tapi tidak mustahill...

    #izzahfarhana;yup..makan pun best juga..hik3..

    #Bro Framestone :hik3,samala kita..sok3...

    # xDer :mengancam dan mengujakan...

    #Anip™:yup..blogger contoh...

    #Razis:hik3,terjah

    ReplyDelete
  40. Jom register di www.youthster.tk . . .
    website sosial malaysia . .baru buka pada 7 Mac 2011 . . Admin masih dperlukan . . .

    ReplyDelete
  41. LIKE UR WORD - Being unique is one the best ingredients to become a successful blogger

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails