November 27, 2010

BlackBerry® Bold™ 9780 | Jantungku Berdegup Kencang

48 hours Sticky Post. Scroll down for the latest entries.

BlackBerry® Bold™ 9780

Oh, Blackberry of Blackberry .Yup, Smartphones @ Blackberry kini adalah suatu kemestian terutamanya insan sepertiku, memudahkan kerja di pejabat, rumah dan juga kegiatan berbloggingku dengan lebih mudah.
Lebih teruja bila model BlackBerry® Bold™ 9780 kini muncul di pasaran. Oh,alangkah indahnya jika ianya menjadi milikku. Sungguh indah dan mengujakan jika aku dapat memilikinya. BlackBerry® Bold™ 9780 , teruja aku denganmu :
Antara sebab kenapa aku mahukan BlackBerry® Bold™ 9780 :

1) Spesifikasi yang mengujakan dan Hebat

Antaranya :

- Menggunakan BlackBerry® 6 OS, dapat surf internet dengan lebih pantas dengan gambar yang lebih cantik.
- Bateri yang lebih tahan lama. Yiezaa, kuasa baterinya antara yang paling hebat dibandingkan dengan Blackberry yang lain ( 6jam berbual dan 38 jam layan muzik, fuhh,ble bergayut lama-lama macam zaman couple-couple dulu)

- Kemudahan Wifi. Blogger macam saya mestila seronok. Dapat surf internet dengan lelebih banyak pilihan.
- 3G Network Support. Best-best, more coverage di tempat yang sukar dapat line.

- "High resolution screen". Bolehla layan video dengan lebih mengujakan.
- Ada Micro SD. Mudahla camni, kalau tak bawa kamera, snapje gambar dengan BB dan uploadkan dengan mudah ke lappy. Good for me.

2) Upgrade version of Blackberry Bold 9700

Mutu diperbaiki dengan 5.0 MP Kamera (gambar lebih cantik), Flash Memory yang lebih besar, dan OS System yang lebih bagus daripada sebelum ini. Wah, ini yang buat saya makin teruja. Yerlah, kalau baca review Blackberry Bold 9700 dari TehtarikMemoirs pun sudah teruja, inikan pula Blackberry Bold 9780. Sayang, hadiahkan untuk abang this BB for me boleh?

Aku mahukan BlackBerry® Bold™ 9780 dan saya rasakan  Celcom adalah tempat yang terbaik buatku untuk mendapatkannya. Kenapa saya pilih Celcom?Kenapa,kenapa?Usah ditanya,banyak sebabnya.Alang-alang korang tanya juga, inilah sebabnya :

1) Saya Pengguna Setia Celcom dan sepanjang lebih 5 tahun bersamanya, Celcom tidak pernah mengecewakan saya

2) Harga Yang Berpatutan dengan :
Celcom Executive Plan Yang Menarik
Celcom Biz Plan Pun tak kurang hebatnya

Pakej kontrak 12 bulan adalah sekitar budget saya iaitu kurang dari RM2,000 dengan bayaran bulanan di antara RM118-RM250 yang boleh dipilih. 

Celcom juga adalah yang pertama melancarkan Blackberry Bold 9780@Blackberry Bold 3 yang telah dilancarkan pada Go Mobile! 2010, Kuala Lumpur Convention Centre pada 13-14 November yang lepas dengan sambutan yang begitu menggalakkan beserta hadiah menarik untuk dimenangi antaranya Motosikal Modenas, handset dan pelbagai lagi. Jadi mudahlah saya mahu bertwitter, check e-mail, Facebook , dan juga internet tidak kira masa dan tempat .

2) Coverage yang lebih meluas. Semasa menyertai MySelangorStory 2010 pelbagai lokasi kami jelajahi antaranya Genting Highlands, Homestay, Air Terjun dan pelbagai lagi. Salah seorang blogger masa itu iaitu Azuanzahdi menggunakan pakej Blackberry dari Celcom dan ianya begitu memuaskan dengan pelbagai lokasi yang terpencil masih boleh access internet menggunakan Blackberry. Yes, bagi saya yang suka travel, coverage begitu penting. 

Oh, selain  BlackBerry® Bold™ 9780, promosi BlackBerry® Torch™ 9800 tidak kurang hebatnya dari Celcom. Promosi menarik dan antara kelebihan BB ini bolehla refer dari salah seorang pemenang phone ini sempena Contest yang telah dianjurkan bersama oleh Nuffnang dan Celcom : I Love Celcom I Love Torch

Promosi menarik , jika anda grab BlackBerry® Bold™ 9780 atau BlackBerry® Torch™ 9800 sekarang, anda bakal membawa pulang freegift ini dari Celcom :

BlackBerry® Bold™ 9780
BlackBerry® Torch™ 9800

Lebih lanjut berkenaan Promosi dan tawaran menarik dari Celcom ini, bolehla terjah di SINI

Oh, jantungku berdegup kencang, adakah BlackBerry® Bold™ 9780 akan menjadi milikku? Aku teruja lebih-lebih lagi bila baca entry BeatifulNara yang membuatkannya meleleh air liur,  Apapun :

BlackBerry® Bold™ 9780 dari Celcom pilihan Saya!!!

***Apa pandangan anda pula tentang Promosi Menarik dari Celcom ini?


P/s : Teruja tak untuk memiliki BlackBerry® Bold™ 9780 atau BlackBerry® Torch™ 9800? Kalau eyriqazz rembat dua dan satu daripadanya jadikan sebagai hadiah utama Contest eyriqazz mahu?

56 comments:

  1. wow! baca entry eryqazz buat saya rasa teruja. terasa ingin memiliki BB ni :D

    saya rasa kalau eryqazz buat contest, mesti ramai yang berduyun nak join. menang BB tu. sape yang taknak. haha

    ReplyDelete
  2. jalan2 singgah sini dri blog itu abg ben ..hehe...selamat berblogging dan maju jaya...4low ini blog jugk ^^

    ReplyDelete
  3. uhuks...teringat arwah blogger TTT pernah buat kontes bagi BB, join jugak walaupun tak menang..AL-FATIHAH.

    p/s teruja jugak kalau besan sifu bagi BB tuk adiah kontes.. :P

    ReplyDelete
  4. nk luruh jntungku...bila la dpt memilikinya..huhu

    ReplyDelete
  5. yay!! saya sudah memilikinya!!

    tapi belum dapat lagi ke dalam tangan.. argh...

    nanti dah dapat sambil rujuk entry ni sambil main BB.. hehe

    ReplyDelete
  6. arghh,, memang menarik,,
    nak yg torch tu,,

    ReplyDelete
  7. kalau dapat telefon free kan seronok

    ReplyDelete
  8. Whoaaa.... tengok plan dia pun kira okey gak nie...tapi bila tahun depan kuar model baru... agak2 celcom boleh trade in tak...?

    ReplyDelete
  9. mmg teruja setiap kali tgk blackberry nih.....bila nak dpt ye.......bila eyriqazz dh dpt jgn lupa share lg...

    ReplyDelete
  10. memang teruja bro.. taringin nak pakai smart phone ni...tapi tak mampu lagi.. tungu jatuh dari langitlah eyriqazz..hehehe

    ReplyDelete
  11. fuh... kalu dpt confirm tak pandang lain...hik3...
    apa kan daya mahal la... terigin gak nak merasa pegang hp blackberry... bila la agaknya masa itu akan smapai...

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  12. #Fana Flora:tuhla,teruja kan dengan BB ni kan? hik3,kalau rezeki murah, manatau one day boleh buat contest hadiahkan BB ni...

    ReplyDelete
  13. #hudahazwani;thanks singgah dan follow

    ReplyDelete
  14. #Anonymous:Al-Fatihah...Cik min ke ni ya?tuhla..BB skangni macam dah satu keperluan bagi seorang blogger...

    ReplyDelete
  15. #syok2u:dup,dap,dup,dap..kalau ada rezeki tak kemanakan?

    ReplyDelete
  16. #hamzah ian :dushh,jealousss sioott..dapat BB torch 9800 lagi tu..siapa yang tak jealous?

    ReplyDelete
  17. #Fariq :jom.jom,kita terjah kedai celcom...

    ReplyDelete
  18. #a n a s t a s y e a:kenduri kesyukuran or kenduri kahwin?hik3..tuhla,BB ni buat orang teruja..

    ReplyDelete
  19. #Sharinginfoz :benda yang best+free, tentulah seronokkan?tapi kalau beli sendiri, we will appreaciate it more..hik3..

    ReplyDelete
  20. # Kancilbiru :nak jugak,nak jugak..jom kita mintak ngan hamzah ian satu..hik3

    ReplyDelete
  21. # hazman aka species1980:trade in? ooh,good idea tu bro..celcom patut pertimbangkan..mungkin tambah hargalah,trade in direct for sure tak ble kot..

    ReplyDelete
  22. #deqdeq:kalau dapat,gerenti share informasi punya..tgh berkira-kira ni...tgk budget..dapat bonus mungkin ku rembat.hik3

    ReplyDelete
  23. #Tn.Punya:tahun ni takkan tak dpt bro?ehh,wife kan byk bonus?mintala dia sponsorkan..hik3

    ReplyDelete
  24. #Sumijelly :mintakla untuk cik abang..untuk hadiah kasi anak keempat..hik3.sure dia kasi punya..hik3

    ReplyDelete
  25. teringin memang teringin. Kena kumpul duit dulu, sbb mahal juga BB nie...

    Kalau buat contest... coppp!!! mas nak join!!

    ReplyDelete
  26. walaupun dah ade smartphone bukan BB!
    Tapi hati masih terujaaaa nk mencuba BB BOLD 9780 tu!
    Wuuwuwuw..

    ReplyDelete
  27. buat masa ni saya guna blackberry 8520. tak sabar nak tukar bold 3. macam best jek! eyriqazz nanti if dah ada blackberry. nanti kasi pass no PIN tau. boleh ber bbm!

    ReplyDelete
  28. # Azizwan :Alhamdulillah,rezeki anak..

    ReplyDelete
  29. #maslinamansor:kumpul,kumpul dan ianya berbaloi..hik3,ada rezeki maana tau one day ble buat contest camni kan?

    ReplyDelete
  30. #mahira oya:nanti saya angkat BB,kita berbbm ya?

    ReplyDelete
  31. #Dilakochan:terbaik dari celcom..jom terjah...

    ReplyDelete
  32. #d.A.o.U.z:siapa yang taknak BB free kan?

    ReplyDelete
  33. #Carl Samsudin :yess..bleh2 aja..bila mahu turun KL..mahu ajak lawan gladiator lagi..hik3

    ReplyDelete
  34. Perghhh...mantap tuhh..bilalah nak merasa BB nie..adeyyy

    ReplyDelete
  35. Salam kenal,

    Singgah sini dan jalan2. ^_^. saya pun teringin nak ada BB sendiri tapi mesken hihihi...

    ReplyDelete
  36. #JAI:hik3,bro kan baik ngaN p1...P1 Tak kasi ke satu BB?

    ReplyDelete
  37. #MY HEART :salam kenal juga..bukan miskin tapi belum berkemampuan lagi..

    ReplyDelete
  38. wow..paling suka yang last tu..
    hadiah..nak hadiah BB satu!

    ReplyDelete
  39. tgh duk pk2 gak ni.. adakah akan bertukar ke BB?

    ReplyDelete
  40. wah..
    besnye klau dpt miliki BB nie satu...

    ReplyDelete
  41. lawa jgak BB nie..tapi itulah aku lagi suka iphone dari BB >.>

    ReplyDelete
  42. terbaik bro... jom join the BB club!

    ReplyDelete
  43. My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

    ReplyDelete
  44. #noorafzan :hik3,tuhla,teruja juga ngan BB ni

    ReplyDelete
  45. #sw33tdarling.com:hik3,jangan fikir lagi,sambarje terus

    ReplyDelete
  46. #SyUhAdA:yup,memang best sangat..

    ReplyDelete
  47. #Freaky F :menarik,pakej dan harganya pun berpatutan...

    ReplyDelete
  48. #Melz :hik3,lain padang lain belalang..eden pun dalam otak sekarang either nak rembat iPhone 4,BB torch or bold ni..semua nampak best

    ReplyDelete
  49. ish..berkenan plak kat BB 9780..tapi masih syg lagi kat BB 9700..huhu..upgrade OS je lah..:)

    ReplyDelete
  50. pergh...dah rembat blum ni bro...huhu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi