December 9, 2010

Banyakke Buffered Earning U Eyriqazz?

I got this question from one of my reader . Banyakke Buffered Earning U Eyriqazz? Nah,i kasi tips on Buffered Earning but that doesn't mean i got a lot of buffered earning kan? . So, this time i will reveal my current buffered earning :

5 Currently Running


All CTR bawah 0.2% so that's mean saya tak dapat CTR bonus. I don't know, i think it is normal when ur hits getting higher, tapi tak pastila pula, lain padang lain belalang.

Nope, I don't make RM2K+ sebulan with blogging but I'm happy with it....Other things i got from blogging cukup menggembirakan..Hik3, i will reveal it one day bila ianya menjadi kenyataan dan tiba masanya...

P/s : Antara soalan yang paling banyak ditanya di Helpdesk Nuffnang is regarding the Buffered Earning  rasanya. Don't worries, put ur passion in whatever u do, the rest will come later.  tak gitu?

57 comments:

  1. ieda punya be suam2 kuku aje, heheh jadi lah dari takde kan :)

    ReplyDelete
  2. tol tu sokong bangat akan sampai jugak turn kita untuk BE tu kan, cuma perlu sabar tapi saya tak pernah dapat 1 BE sampai ratus2...hu...hu...

    ReplyDelete
  3. tol tu sokong bangat akan sampai jugak turn kita untuk BE tu kan, cuma perlu sabar tapi saya tak pernah dapat 1 BE sampai ratus2...hu...hu...

    ReplyDelete
  4. SAYA BUDAK BARU BELAJAR
    BELAJAR DARI ENCIK IMAN
    ITULAH B.E. YANG DIKEJAR
    KALAU DAPAT SAMA2 KONGSIKAN

    ewaaaaahhhhhh...

    ReplyDelete
  5. tu dia!!!
    banyak la tu...
    heheeee

    ReplyDelete
  6. yup! betul! bila hits higher, susah nak dapat bonus CTR tu, sebab dia kira klik tru ratio impression. Means, walaupun ada orang klik, tapi bila dibahagikan dengan jumlah impression, memang payah nak achieve 0.2%. tapi walaupun x dapat CTR kat BE, mesti boleh dapat banyak CTR kat campaign earning pula kan cikgu?

    ReplyDelete
  7. masih ada 5.. banyak lagi tu bro..
    tips penting tu bro.. kenalah sabar, kan? semua akan dapat giliran juga nanti..

    ReplyDelete
  8. wahhh..sangat mantap tu bro..satu be beratus-ratus..keep it up!!

    New entri :Maila Vote Saya

    ReplyDelete
  9. eyka akan terlompat2 kalau tibe2 dpat BE. ^^, wlupun tak byk tp puas hati sbb ada jugak org nk advertise kat blog tu...hehhe tahniah!

    ReplyDelete
  10. wow,banyaknya earning utk 1 BE!!bestnya...cmne ek nak dpt earning byk cmtu?sy punye ciput je..

    ReplyDelete
  11. info yg d tunggu2 dr senior.. tq tq tq.. rupa2nya satu BE boleh mencapai ratusan ringgit.. kena usaha lbh giat lg nih

    ReplyDelete
  12. Tahniah bro, memang gempak, tu tak masuk lagi ngan advertorial.. mesti kencang

    ReplyDelete
  13. Gitu².. saya sangat setuju... buat apa yang kita suka dan kita nak.. kalau ada rezeki.. yang lain tu akan datang...

    nice following ur blog..

    ReplyDelete
  14. Banyak tu!!! .. anastasyea pun tak pernah dapat banyak tu. Kalau ada pun .. sikit je. =)

    ReplyDelete
  15. wah...memang banyak betul BE GTO...tahniah...

    ReplyDelete
  16. betul..BE akan datang dengan sendirinya...tak perlu mengharap sangat2 tapi bila dapat kena hargai betul2 yer dak...

    ReplyDelete
  17. betul.. mcm su ni tak pernah nak rasa BE.. tak pela, klu ada, ada la kan. huhu..

    ReplyDelete
  18. wah masyukkkk...rm400++ tu. baru reveal skit..blom banyak2 lagi..hehe
    pelan2 kayuh, saya langsung be n me tak muncul2 lagi..huhu :)

    ReplyDelete
  19. walau sikit BE tapi ratus2 tu GTO..
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  20. #intanurulfateha:jom pekena char koay teow mali's corner

    ReplyDelete
  21. #Ieda Al-Habsyi:yup,slow2...InsyaAllah, later on dia akan muncul when u less expected it

    ReplyDelete
  22. #J.M.R :blom tgk BE RM lagi tu kan?hik3

    ReplyDelete
  23. #♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥:sabar,usaha dan InsyaAllah, u will get it one day

    ReplyDelete
  24. #KiD :sharing is caring,InsyaAllah akan dikongsi2..dah join give away blom bro?

    ReplyDelete
  25. #MuJE :takla..ramai yang much more better

    ReplyDelete
  26. #Sya Isya :x semestinya juga..tapi the higher ur hits, the higher the chance to get buffered earning yang lebih meriah..rule of thumb...make sure ur entry bukannya entry copy paste, if not ,memang susah BE nak lekat selalu

    ReplyDelete
  27. #kulanz :sabar dan usaha..InsyaAllah akan ada ganjarannya

    ReplyDelete
  28. #haszuraidah ishak :oh,tak semua BE tu ratus2..ada juga yang seringgit dua pun ada

    ReplyDelete
  29. #eykameow ;yieza,teruskan usaha eyka...byk improvement need to be done

    ReplyDelete
  30. #aanie :tinggikan hits, dan entry bukan copy paste,InsyaAllah, u will get it...

    ReplyDelete
  31. #Mama Zharfan :lepasla lunch sebulan

    ReplyDelete
  32. #Sharinginfoz :thanks bro..Alhamdulillah, rezeki nak masuk tahun baru

    ReplyDelete
  33. #MAMA MIRZA :thanks...minat,bila dah minat semuanya akan mudah...

    ReplyDelete
  34. #a n a s t a s y e a :chaiyok..everyone can...

    ReplyDelete
  35. #LyNn HaMzAh :more silent bloggers yang lebih masyuk cuma diorang tak revealkan aje...

    ReplyDelete
  36. #Kancilbiru:yer betul...ciptalah keunikan..

    ReplyDelete
  37. #Suliana :betulke tak pernah su?cam tak percaya je..

    ReplyDelete
  38. #akmafaizal ;hik3...takla, ini pun dah byk...saya revealpun coz people keep saying i received a lot of BE ..so,this is the prove..

    ReplyDelete
  39. love your quotes! mama pinjam eh, wat tajuk entry..hihi...

    ReplyDelete
  40. tetiba nak tengok curent be blog me pulak..hehehehe

    ReplyDelete
  41. wow..1 BE pun dah beratus-ratus..
    masyuknya..

    ReplyDelete
  42. betul2..buat benda yg kita suka..

    ReplyDelete
  43. wow...mantaplah bro...tahniah...

    maksudnya..buat jer apa yg kita suka ek..kemudian baru datang yg lain2 tuh yer...

    moge terus sukses bro :D

    ReplyDelete
  44. yeap.... bila ada passion pastinya kita akan buat sesuatu perkara itu dengan sepenuh hati....

    ReplyDelete
  45. thanks cg for the tips. takleh entri kopi pes ek. ehhe.. dapat BE mahal best, dapat BE murah pun best juga. Asalkan ada BE untuk memeriahkan blog tu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails