December 11, 2010

Kereta Sama Myvi Parking Masing-Masing


Kereta Sama Myvi Parking Masing-Masing

Inilah kesannya bila dapat jiran yang tak tahu maksud kejiranan. Ini bukan kali pertama, sudah berkali-kali dibuatnya. Susah bila nak letakkan alisya di seat baby di depan belah kiri. Tgkla, terpaksalah letak kat belakang.

Itulah kata orang, makin maju dunia ini, semakin ramai manusia yang pentingkan diri sendiri... How to change? Change urself n people close to you first. A simple and small step will make a bigger impact in the future, tak gitu?

P/s : Berhati-hati di jalan raya, dan berhati-hati juga ketika Parking Kereta.

23 comments:

  1. hmmm..susah dapat jiran yg tak tau bertimbang rasa camni.

    Kami pun selalu je kena kalau parking kat luar. Sampaikan susah saya nak masuk...

    ReplyDelete
  2. kasi letop je kete tu... kekekek

    ReplyDelete
  3. wah 2-2 muvi..kalau dah selfish..camtu la jadinya..cam dalam dunia blog jugak..bila ade kawan br je nak naik nama..terus je kondem..pe la manusia ni..

    ReplyDelete
  4. Itulah kata orang, makin maju dunia ini, semakin ramai manusia yang pentingkan diri sendiri... Sgt setuju!

    ReplyDelete
  5. tak belajar cara parking kete ke dia tu?ishh

    ReplyDelete
  6. kalau saya calarkn keretanya, rasa2 saya kena label jahat tak? hahaha.. :P

    ReplyDelete
  7. hahaha.. ada motor kat tepi kereta dia tu bro. Nanti kereta dia calar sebab motor.

    Nota kaki : apartment aku pun macam tu. Kesian kat kereta parking berbumbung dekat dengan lif. Mesti selalu calar sebab selalu ada motor parking kat tengah-tengah. nasib baik aku punya parking tak berbumbung dan jauh sikit dari lif. Confirm takda motor nak parking menyelit. lol

    Terbaru >> 1) Blog Pilihan Malaysia 2) Prank Paling Gempak 3) 3 Tips Untuk Elakkan Ditangkap Khalwat

    ReplyDelete
  8. Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

    http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

    terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

    ReplyDelete
  9. hurmmm.... takpe satu akan bertembung la tue..... ahaksss.....dan cuba tengok reaksi memasing time tue....

    ReplyDelete
  10. dia tak reti parking ke? atau tak nmpk kotak parking tu?

    ReplyDelete
  11. memang cukup tension ngan manusia macam ni...

    ReplyDelete
  12. makin ramai orang pandai..makin ramai yang kurang ajar

    ReplyDelete
  13. tak lepas blaja parking ape jiran nu... nnt klu rajin letak tiang kat line tu... baru dia tau masuk border ke idak... ;p

    ReplyDelete
  14. ni mesti kes tak fikir apa kesan kat orang lain.

    kereta yang saya bawa dah ada kesan calar kena pintu kereta lain di kiri dan kanan (paling teruk belah kiri) sebab parking dekat sangat, tapi pintu main hentam je bukak. -_-"

    ReplyDelete
  15. ni jenis parking sapa cepat dia dapat ke?..patut berebut parking.. jadi macam akulah sekarang.. balik lewat je pasti takda parking..last2 tepi jalanlah tempat parkingnya.. kalau ada budak..memang payahlah

    ReplyDelete
  16. Huuuuuuuu, sabar je lah.
    Moga2 orang tu sedar satu hari nanti

    ReplyDelete
  17. pernah sekali pegi shopping kat supermarket dengan bapak sedara, ada satu keta tu park kat tengah2 line parking. kira dia amek dua kotak parking sekaligus. bapak sedara saya tulis kat kertas n lekat kat wiper dia "anda memang pemandu yang tak berhemah"

    kira oke la tu kan. sopan. tp biadap ah orang camtu tak fikirkan org lain.

    ReplyDelete
  18. adoila..dia amik lesen terbang.
    parking ikut dan je..

    ReplyDelete
  19. lesen parking tak lepas kot... kekekekeee

    ReplyDelete
  20. Dari tadi aku dok baca entri ni, aku x paham motif entri dan dua gambar tu sampai la aku baca komen2 drg ni.

    Alahai Eyriqazz, takkan ini pun jadi isu kot? Sebelah tayar je pun yg kene garisan. Lain la kalau dia amik dua petak, tu melampau la. Kalau mcm ni, adjust la sendiri, undur kete dulu baru masukkan baby seat ke. Don't you think it's too much to say your neighbours tak tau maksud kejiranan just because SEBELAH TAYAR ATAS GARISAN? Saya pernah masuk kwsn kejiranan yg mmg area parking sempit giler. Depan ke blkg ke, mmg baby seat takkan lepas! O_o

    ReplyDelete
  21. #atreyu strange :jen, i think u didn't get it..did is not the first time..b4 this dia letak both of kereta dia satu di parking itu dan satu lagi di belakang keretanya melintang sampaikan kami tak boleh keluar..plus sometimes they put lebih dari garisan, i just put this picture as this is the latest picture i manage to take...

    i can accept is once in a while but it is too much..too many times already and sometimes kami tak boleh nak kluar coz both kereta di parking ...

    i won't just raise the issue just like that...

    anyway,thanks for ur honest feedback....

    ReplyDelete
  22. And THAT my friend, was not informed in the post. I imagine that the person had numerous times parked his car this PARTICULAR way, not as you said (in your comments) taking two spots at once.

    Obvious miscommunication here!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails