January 28, 2011

I Love Sidney Sheldon, Jeffrey Archer and Robert Koyisaki


Kalau Isteri Peminat Novel Cinta, eyriqazz pula penggemar novel dari Sidney Sheldon dan Jeffrey Archer. First time baca novel ini masa di kolej time buat A Level, tengok rakan begitu kusyuk membaca . Mencuba sekali, terus jatuh cinta dan hampir kesemua koleksi Jeffrey Archer dan Sidney Sheldon saya baca. Jalan ceritanya yang menarik dan membuatkan berfikir dan mengkagumkan. A must read novel bagi penggemar novel .

Robert Koyisaki pun saya minat juga. Bukunya mostly on finance tips. Paling saya suka yang bertajuk "Rich Dad, Poor Dad" and i am learning a lot darinya. Inspirasi dari buku itulah yang kami kini membeli 2 buah rumah kediaman, make side income money from blogging serta sedang berusaha untuk keluar dari "Rat Race". Semoga berjaya, wish me luck.

Men are from Mars and Women are from Venus? Hik3, beli buku tu time lepas kahwin. Seorang suami perlu la tahu juga pasal sifat-sifat wanita dan memahami mereka kan? Barulah mudah untuk mengatasi konflik dan supaya rumahtangga lebih bahagia.

P/s : Apa pula buku/novel kegemaran anda? Rekomenlah kat eyriqazz, mungkin terdetik hati untuk membelinya nanti.

14 comments:

  1. Info yg menarik juga ni. terus rasa mcm nak je buku 'RICH DAD, POOR DAD TU'....

    ReplyDelete
  2. semua pon suke...tapi iva sekarang suka Ramlee Awang Murshid...terutamanya teme buku trilogi bagaikan puteri...banyak jugak sejarah diselitkan dalam novel ito...

    ReplyDelete
  3. hai bro..
    i pun ade jeff archer false impression tu,baru beli dan belum half lagi dah baca..hihik..(bizi exam)

    man from mars women from venus pun ada.best kan minat membaca ni?

    saya pula must-go-inside-kedai buku tiap kali shopping,tak dpt beli gigit jari la waktu tu..

    ReplyDelete
  4. saya pun suka baca buku sidney sheldon masa study dulu.sekarang ni dah tak baca novel..ngadap cerita2 dlm blog ja.

    ReplyDelete
  5. aku novel kurang minat.. dulu2 masa ambil aliran sastera dah puas baca novel.. hehehe.. wife pon minat juga baca novel ni..

    ReplyDelete
  6. sy pon suke rich dad poor dad..buku sy suka berubah ikut umur..pernah baca rangkaian buku tulisan agatha christie? kisah penyiasat bernama hercule poirot yg bijak selesaikan misteri pembunuhan..tp dulu² sy baca buku yg dah di translate ke bhs indonesia..dah tua² gini bnyk baca buku motivasi ajer..

    ReplyDelete
  7. saya ni kalau membaca english novel, mulalah rasa pening nak pitam... kekekekeke

    ReplyDelete
  8. yeah, same with me, sidney sheldon and jeffrey archer is on the top of my shelves, lately, love to read Jude Deveraux's and John Grisham's...

    ReplyDelete
  9. errmmm.. saye pun pitam macam sweetdarling bila baca english novel.. hehehee

    ReplyDelete
  10. Robert Kiyosaki???
    lect fin Fiezah mmg jdkn RK inspirasi dia...
    smpaikn asgmnt kitorg pun psl RK, hehe~

    ReplyDelete
  11. my first novel : doomsday conspiracy from Sidney Sheldon.

    pembetulan bro: Kiyosaki

    ReplyDelete
  12. tak pernah baca lagi novel macam ni. mesti best kan :)

    ReplyDelete
  13. rich dad poor dad memang best.... suka baca buku motivasi irfan khairi,fadzilah kamsah dan chef li.....

    ReplyDelete
  14. ada jugak men are from mars and women are from venus tu.hehe.blom abes bace..

    novel2 ni saya suka baca keluaran alaf21..saya nak improve kebolehan bahasa. yg menarik perhatian saya adalah novel karya ramlee awang murshid. novel thriller malaysia. cubalah. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi