February 17, 2011

Genting Strawberry Leisure Farm

Yieza, kini Strawberi bukan saja boleh didapati di Cameron Highlands, di Genting Highlands pun sudah ditanam strawberi kini. Masa pergi Genting Highlands, sempatla kami singgahi :

Genting Strawberry Leisure Farm/Taman Santai Strawberi Genting
Bergambar-gambar dahulu
Jom Petik Strawberri

Tak silap saya, harga untuk memetik dan membeli strawberi ni adalah RM6 100gram. Kami tak petik, tapi rakan kami sempat petik, katanya boleh tahan juga. Ada yang manis, ada yang masam. Much more better dari Cameron Highlands. Tak pastila pula, kenala petik sendiri barula tau kan?
Yang sudah siap dipack pun turut dijual. Satu pek ni RM15 kalau tak silap
Kreatif design pejabat dan tandas di sini. Lain dari yang lain+mesra alam
Pekena Kopi Strawberi di Strawberi Farmhouse Cafe memang bestt dan layan...
Teruja dan 2 kotak dibeli. Nanti saya poskan buat yang menang Small Give Away aritu ya?
Mama dan Alisya Gembira . Orang tersayang gembira, kita pun gembira kan?
Boleh terjah tempat tanaman Cendawan juga
Papa, belikan Bola tu Papa..

Yup, memang menarik untuk disinggahi kalau anda singgah di Genting Highlands.Selain boleh memetik strawberi,banyak gerai disini,cafe, ole-ole dan cenderamata untuk dibawa pulang, dan pelbagai lagi. Silala terjahi , salah satu tempat menarik di Genting Highlands.

Genting Strawberry Leisure Farms Sdn. Bhd
No.1, Lot 3707, Jalan Jati 2,
Bandar Gohtong Jaya,
69000 Genting Highlands,
Pahang Darul Makmur. Malaysia.
Tel: + 603-6100 1121
Fax: + 603-6100 1135

P/s : Amcam, teruja tak untuk memetik Strawberi di Genting Highlands?

23 comments:

  1. haahhaaa.. tempat menjadi kenangan di hari guru kat situ. anyway, kalau pagi2, leh kutip banyak sikit strawberry tuh.. tempat makan dia pun rileks..
    chill...

    ReplyDelete
  2. bila laa aku nak boleh merasa petik buah stroberi dari pokok ni..jakuns aku rasa...

    ReplyDelete
  3. tak pernah masuk pun..biasa lalu kat dpn tu jer..

    ReplyDelete
  4. dulu pergi tak sempat nak petik pun... ;)

    ReplyDelete
  5. Aduh.. aku suka sangat dengan strawberry kering ni.. ada jual dekat situ tak bro.. bila kau tunjuk cendawan ni teringat cendawan sepupu aku tanam dekat kg.. bila lah aku nak naik genting ni ye..

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnya dpt pi strawberry park ni.. sblm ni pi genting x penah plk ke sini. next time blk ble la ke tmpt yg menarik ni.

    ReplyDelete
  7. hohoho..selama duduk pahang ni, dah bwekali kali ke genting, x tahu pulak ada strawberi kat genting tu!

    Isk..sekeh kepala mak laju2

    ReplyDelete
  8. 1st time rekabentuk toilet cenggitu... bagus betul laaa

    ReplyDelete
  9. genting pun ada strawberry farm yer? baru tauuuuu

    ReplyDelete
  10. @KiD:bro pernah jadi guru ke?yup,memang santai dan rileks..hik3..

    ReplyDelete
  11. @e.l.i.s.s.m.i.e :di mana ada kemahuan,di situlah masanya untuk pujuk suami tersayang

    ReplyDelete
  12. @makdara TERdiva:laa,kenapa lalu je?free admission je pun..

    ReplyDelete
  13. @Myvitrd :STRAWBERI KERING?umm,rasanya ada kot...terjahla genting bro..bawa isteri,sure dia seronok

    ReplyDelete
  14. @Lagenda :hik3,rasanya baru tahun lepas dibuka rasanya..bolehla terjah nanti kan?

    ReplyDelete
  15. @ hazman aka species1980:bagus kan?tapi sayang tak sempat nak terjah toilet nya..hik3

    ReplyDelete
  16. @ sw33tdarling:yup,ada.saya pun baru tau

    ReplyDelete
  17. last time pergi genting xsempat nak masuk situ....nanti akan datanglah..dah ade review ni senang sikit..tq..

    ReplyDelete
  18. sempat singgah kat sini awal tahun hari tu....not bad, tapi rasanya cameron lagi enjoy....hihii

    ReplyDelete
  19. Super enjoy on my visit in Genting especially in Strawberry Farm! Sure that Ill be coming back, amazing how they plant the strawberry and mushroom.

    ReplyDelete
  20. yes... jumpe entry pasal strawbery farm ni... mggu ni nak ke genting laa... hehehe...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails