February 17, 2011

Restoran Warung Santai, Tesco Ampang

On the way turun Genting Highlands, wifey suggestkan Lunch+Dinner terus di Restoran Warung Santai, Tesco Ampang. Umm, good idea juga, dah lama tak terjah sini. Wifey memang sukakan sangat kerabu Mangga di sini .

Restoran Warung Santai, Pukul 4petang lebih, hari Ahad, ramainya yang tengah beratur
Tesco Ampang, lokasi dipilih
Penuh orang dan suasananya memang santai
Muka Ngantuk, Penangan Malam Sabtu. Hik3....
Papa, lambat lagi ke makanan sampai, Alisya dah lapar.
Ikan Siakap Masak Pedas, RM30
Kerabu Mangga, RM6
Telur Dadar, RM2.50
Air Sirap Bandung, RM1.80, Air Laici RM3.30

Memang sedap, harga berpatutan, tempat bersih, servis pantas, dan menyelerakan. Memang puas hating, rating saya berikan 8.5/10. Memang sesuai untuk diterjahi seisi keluarga.

Overall Experience :

Taste : 8.5/10

Price : 8/10
Ambience : 8/10
Service :8/10
Value for money :8.5/10

P/s : Any suggestion tempat makan yang menarik untuk diterjahi sekitar KL ini?

28 comments:

  1. tempat santai + plak dengan makan yg menyelerakan mestu ummpphh punyer kan!!hehe

    ReplyDelete
  2. oh tempat makan ku ketika kerja di bangunan LHDN...memang best sangat makan kat situ sedap2...

    ReplyDelete
  3. fuhh sedapnye makanan

    Terkini : <a href="http://suffer.frenzyfm.my:>Panas!!!</a>

    ReplyDelete
  4. kat warung santai saya suka sgt dgn mee bandung nya..best..

    ReplyDelete
  5. waa kerabu mangga dia memang menyelerakan laa...sib baek baru lepas makan ko tidak mau tersentap gak tengok nie... ;)

    ReplyDelete
  6. yep.. absolutely.
    mmg sdap..
    selalu je pergi sini..
    i prefer g sini bebanding kdai mkn lain.. worthy~ mmg berbaloi kalau mkn kat sini~

    ReplyDelete
  7. haaaa... boleh tahan.. Aku pun lapar.. hehehee.. yang ni ok laaa telur dadar RM2.50.. ngeh3

    ReplyDelete
  8. hehehhe..ezma ni pantang btol kalo tgk ade nama AMPANG ke ape ke..dekat dgn umah..dulu mase keje part time lepas SPM, ezma salu lunch kat restoren tu la..cedap kan bro?? :))

    ReplyDelete
  9. selalu pergi tesco ampang nak gi try restoran ni, tapi selalu je penuh orang...aih, bila la nak merasa ni...

    ReplyDelete
  10. Salam,

    alamak kerabu mangga tu mcm sedap je :)


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  11. @arep_lockermonth:yup,memang santai dan umpph punya...

    ReplyDelete
  12. @Kancilbiru:memang sedap..bila mau blaanje makan>

    ReplyDelete
  13. @noorafzan:ikan siakap memang sedap..kalau mahu murah, pergi membeli bersama2 sumijelly, dpt diskaun 50%

    ReplyDelete
  14. @amirah :oh,mee bandung nya sedapke?Kena terjahla camni

    ReplyDelete
  15. @KiD:hik3,kat mana ada jual telur dadar murah tu?jgn salah faham..mungkin telur tu telur ayam special...

    ReplyDelete
  16. @~eZmALiZa~ ;yup,sedap dan harga berpatutan..I like...

    ReplyDelete
  17. @Anna Da Lady :memang selalu penuh..mungkin next time boleh booking dulu...

    ReplyDelete
  18. @ yanmie :yieza,bukan macam..tapi memang sedap...

    ReplyDelete
  19. hang betul2lah bro.. buat aku lapar je.. padahal baru je aku makan tadi.. tengok entri kau ni.. aku lapar beb.. hehehe

    ReplyDelete
  20. aku suka dengan hiasan dalam gambar frame2x....

    ReplyDelete
  21. apasal duk cerita hal makan jer lately ni...?

    ReplyDelete
  22. @Myvitrd :apa lagi bro?terjahla malam ni

    ReplyDelete
  23. @hazman aka species1980:akupun suka juga..

    ReplyDelete
  24. @ sw33tdarling:hik3,ada projek besar pasal makan2 ni..tengah asah skills menulis..nahh,just kidding...

    ReplyDelete
  25. suka makan sini ^^

    kerabu mangga dia mmg terbaik ! hee

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails