February 28, 2011

Hidup Biar Sedap

Papa, Mama teringin nak makan durian. Umm,mengidamke? Sayangkan Isteri, turut-turutkan,singgah di Jusco Wangsa Maju eyriqazz belikanlah durian for both of us :



RM24.99 sepaket? Umm, too expensive for us

Durian Old Tree, Mahal, agak-agak sedap tak?

This is for us, RM3.99 each
3 paket RM10, 5 Paket RM15 . Ambil 5 paket, untuk adik ipar sekali

Dah lama tak pekena durian, sedap juga. Tapi pening la juga kepala. Petanda dah semakin tua kot. Hik3...Ohh, Raja Durian tapi ada juga yang tak makan/suka durian kan?

P/s : Korang suka makan durian tak? Hidup Biar Sedap kan? Hik3,Sorry Kak Jie, pinjam tagline satt...

25 comments:

  1. Kak Jie mai dati Google Reader pasai nampak durian

    Tau dah...dah lamaaaaaaaaaaaaa teringin nak makan durian tapi malu nak berhenti tepi jalan tu beli...rasa macam orang lelaki je yang sesuai beli durian

    adeih....

    tagline? kalau durian, hidup memang sedap

    ReplyDelete
  2. biar betul harga dia..mahalnyerrr dorian tue...lambatnya nak tunggu musim dorian kan..makan sampai pening kepala ;)

    ReplyDelete
  3. kami sefamily suka durian, esp my twins. mmg hantu durian!

    ReplyDelete
  4. saya ada musim makan durian ni..ada masa nak makan, ada masa bau pun tak leh terima...huhuhu..padahal orang kampung gak pun

    ReplyDelete
  5. memang lama gak tak pekena durian ni, kena cari ni

    ReplyDelete
  6. hurmmm.... kalau aku prefer makan yang jual kat gerai tepi2 jalan...cuma kena pandai pilih la kan...

    ReplyDelete
  7. alamak teringin durian, selalu klu blk kg en.hubby, mak mertua selalu belikan durian..bnyk lak tu :)


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  8. adoi.......saja je rkan ko g letak DURIAN..
    udah la tak leh makan lagi DURIAN nie......waaaaaaaaaaaaaaa

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  9. aku rasa ni durian Siam..tak power..kalau nak cari original..kene cari tepi jalan atau pasar malam..

    ReplyDelete
  10. bestnya durian..kalo makan dengan santan dan gula merah :)

    ReplyDelete
  11. fuyooo, mahalnya.. nasib bek check tk makan.. uhhuhu

    ReplyDelete
  12. Durian adalah makanan bermusim yang - eh GTO.. sekarang nih bukan musim durian... erk.. ?..
    Selamat memakan durian sambil layan lagu durian yang cerita mr Os tu ye..

    Sikecik tu mkn durian ke tak?
    Jemput ke:ALL IN ONE

    ReplyDelete
  13. dah lama tak makan durian. kalau dapat durian kampung memang best lah. 2 3 biji juga telan. suka yang kecik dari yang besar. hehe

    petua orang dulu-dulu (mungkin ramai yang dah tau) kalau tak nak panas badan, minum air dalam kulit durian. InsyaAllah tak panas sebab selalu tengok arwah tokwan buat macam ni setiap kali makan durian :)

    ReplyDelete
  14. my hubby hantu durian--tu sanggup beli durian frozen kat UK ni hehhe

    ReplyDelete
  15. tahun ni tak makan lagi durian..
    tiba2 teringat bubur durian + pulut..aisey..

    ReplyDelete
  16. sukeeeeee sgt2..

    malangnye tahun ni, durian di kg tak bermusim lg..tsk!

    ReplyDelete
  17. memang suka sangat makan durian, tapi buat masa ni harganya tengah mahal, kat sini masih lagi dijual secara timbang RM3.00 sekilo... tengok la bila dah banyak nanti RM10.00 sebakul boleh jadik...

    durian memang sedap, banyak makan hidup tak sedap

    ReplyDelete
  18. lama xpekena durian ni....x panas2 ke GTO ? ;)

    ReplyDelete
  19. sedapnya makan durian tu... wah... teringin ni

    ReplyDelete
  20. dulu2 saya ingat durian kat supermaket mcm ni depa timbang isi ja...rupanya depa timbang dgn kulit2 sekali...get the price then only they pack the isi...terpedaya saya.
    apa pun saya sgt suka durin esp durian kampung.

    ReplyDelete
  21. Duriann..terus terbayang, serawa durian, bubur kacang..ohh tempoyakkkkkk!!!....

    ReplyDelete
  22. sya pun baru pas beli durian minggu lepas...sebijik rm22...tgah mahal skang..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi