February 1, 2011

Restoran Nasi Ulam Cikgu, Kota Bharu Kelantan

Balik kampung di Kelantan, sempat terjah Restoran Nasi Ulam Cikgu, Kota Bharu. Namun, sampai agak lewat, pukul 130 petang, jadi dah banyak lauk yang habis :

Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan008 
Lauk kami order, 3 dewasa, 2 kanak-kanak, 1 bayi (alisya)
Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan007
Anak buahku tak sabar mahukan Air Bandung Selasih
Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan003
Ulam-ulaman satu kemestian
Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan005
Ikan Patin dan Ikan Keli antara menu regular di sini. Sedap...
Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan002
Berduyun-duyun pelanggan yang datang
Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan001
Memang ramai dan penuh selalu. Ni datang time bukan cuti sekolah di Kelantan
Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan009
Suasananya pun santai
Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan011
Jom menjamu selera

Restoran Nasi Ulam Cikgu Kota Bharu Kelantan010
Anugerah Kedai Pilihan Pengguna 2006/2009


Memang puas hati, sedap, harga pun berpatutan. Cuba teka berapa semua?RM40? RM30? Nah, RM24 sahaja. Kalau nak singgah di sini, disyorkan datang dalam pukul 12-1petang. Memang selalu penuh orang. Puas hati dan sebelum pulang ke KL nanti, InsyaAllah, akan saya singgahi lagi .

P/s : Sudah di Terengganu, petang ni mahu terjah Ikan Celup Tepung Pantai Batu Buruk lagi...

16 comments:

  1. sedapnya...lauk kampung memang menjadi pilihan..

    ReplyDelete
  2. ikan celup tepung batu turuk best, slalu gi situ....

    ReplyDelete
  3. RM24 je....biar betul bro....muarah gila...

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Fuhhhhhhh! lama dah tak makan situ...entah kenapa ayaQ liurku meleleh sampai lantai ni?

    Ohhhhh daku menderita dengan semua gambar2 tu....

    ReplyDelete
  5. ye saya pun nak balik kelate cuti cina ni...

    ReplyDelete
  6. yeayy! cini memang besh! tapi arep x makan ulam pon!hehe :P pernah datang cini buat assignment! terbaik ahh!

    ReplyDelete
  7. fuh..ulam2 memang favourite saya lah tu..bestnya kalo dpt makan situ jugak..

    ReplyDelete
  8. me pernah mkn sekali kat sini :) memang murah+sedap + selesa :)

    ReplyDelete
  9. pernah mkn kat sini..byk kali gakk.. mmg tempat feberet ni.. kalo pergi hari bekerja time lunch mmg penuh.. ramai gila org...

    restoran ni sebenarnya jadi tarikan pelancong gak ke kelantan.. tempat pon strategik dekat dgn muzium.. so, sape2 g kelate, jgn lupa singgah...hehehe.. saya tlg promote..hihi

    ReplyDelete
  10. wah kerja makan je ni bro.. balik kl sihat lah badan ni.. hehehe

    ReplyDelete
  11. whoaaa... freshnya ulam2 tue... tapi memang MURAH giler..!!!

    ReplyDelete
  12. ifa xpnh jln2 cni lg nie..hihi..cam best je nie..owh tgoda..

    btw..umah ifa kat batu burok je nie..hihi

    ReplyDelete
  13. huhuhuhu..pernah dgr, tapi kawe tak pernah lagi make kat sini..balik ni nak kena carilah..

    Jom skodeng : Jom guna banner HeartBeat.my tanpa Valentine

    ReplyDelete
  14. emm..rasa lapar plak bila tengok gambar tuh..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails