February 9, 2011

Rezeki 2011 Bersama Nuffnang


Alhamdulillah, Rezeki berblogging bersama Nuffnang dimurahkan di awal tahun 2011 ini. 4 Tawaran Sponsored Post telah diterima untuk tahun ini. InsyaAllah, akan saya cuba yang terbaik untuk membuat entry yang terbaik supaya Nuffnang dan Advertiser happy dengan entry itu. Kenalah buat yang terbaik bila diberikan kepercayaan kan? Lebih-lebih lagi, ianya berbayar.

Tak sangka, dulu pernah berangan-angan untuk dapatkan Advertorial/Sponsored Post. Siap buat entry hangit lagi [Advertorial|Patutkah Aku Terima Tawaran Lumayan Itu? ] . Itulah kata orang, tak salah ada cita-cita, namun berusahalah untuk mendapatkannya. InsyaAllah, di mana ada kemahuan di situ ada jalan.

Myself, sepanjang hampir setahun setengah bersama Nuffnang, saya begitu gembira. Event, rakan-rakan blogging, dan pelbagai lagi yang saya nikmati bersamanya yang mungkin sukar diperolehi di tempat lain. Masih teringat lagi :

Bukan main happy lagi masatu. Yerla, mati-mati saya ketawakan rakan saya dulu time dia berblogging n pasang iklan Nuffnang. Kata Scam la, mana boleh buat duit la, berjanggut la tunggu, dan macam-macam lagi.Amikk koo, dah merasa sendiri , barulah tahu kan?. Alhamdulillah, tahun ini lebih gemilang dari tahun lepas. Dapatla saya merealisikan My Wish List gadget 2011 , iPhone 4 dengan Income Nuffnang tahun ini. Thanks Nuffnang.

Tahun lepas saya pernah berkata, " I Love Nuffnang " . Now pendirian saya tetap sama. Walaupun dilanda ombak dan badai, hatiku tetap setia bersamamu. Ewah.....

Mahukan Cabaran menulis Sponsored Post? Sahutlah cabaran eyriqazz , [Contest|Sponsored Post dari Eyriqazz]. Setakat ni sudah 3 orang yang telah eyriqazz berikan kepercayaan untuk menulis entry sponsored Post ini (refer entry INI, INI dan INI) dan Alhamdulillah, ketiga-tiga mereka gembira dengan peluang yang diberikan.

P/s : Believe in your Sixth Sense. Minat+Usaha+Berfikiran Positif=Success. Pecahkan ruyung, dan dapatkan Sagunya. Thanks again Nuffnang.

32 comments:

  1. YNN DAH DUA TAHUN dgn nuffnang dan insyaallah ada rezeki this year nak aktifkan diri join event yg best2 huwaaaaa hrp dpt join eventttt. nk belajar dgr bro eyriq lagi HEEE. T________T

    ReplyDelete
  2. Memang betul tu!. Kena lebih berusaha .. baru dapat hasilnya. =)

    anastasyea's latest post .. Kenapa Perlu Marah Dengan Blogger Copy Paste. Fikir Positif!

    ReplyDelete
  3. tumpang kehepian bro...banyak dah bro merasa dari nuffnang yer...

    ReplyDelete
  4. congratz!! memeng layak dapat sume 2 pas lame usaha kan.. =)

    ReplyDelete
  5. hikhik, i'm ready to work with you...anytime...

    ReplyDelete
  6. Tahniah Bro, rezeki awal tahun...dapat sekali 4 advertorial :-)

    ReplyDelete
  7. wahhh.. nak jugak sponsored post dari Nuffnang

    ReplyDelete
  8. bila la nak rasa cek dari nuffnang????...huhuhu

    ReplyDelete
  9. terbaik la bro...idola blogger tul la bro nie..haha=)

    ReplyDelete
  10. berbaloi-baloi rezeki kali ni..
    eheheeee

    ReplyDelete
  11. best nyer best nyer best nyer.. tak ada entry paling best selain mendengar kejayaan rakan2 blogger menambah penda
    patan melalui blogging.. agak nyer bila la nak tiba waktu saya yer? huhuhuh

    ReplyDelete
  12. syabas and well done. ur blog is my inspiration, wpun tak tau bila akan dpt capai level mcm u

    me nak join ur sponsored post contest tu..dok tangguh2 ni..will join ASAP :)

    ReplyDelete
  13. wah tahniah bro..makin maju bersama nuffnang ni :)

    ReplyDelete
  14. perghh.. lagi masyuk ar, jeles nie, heheh. tak pernah dapat.n trngin nak dapt, heheh

    ReplyDelete
  15. wah.. bagus2.. dah setaraf dgn kak red ni.. hehe

    ReplyDelete
  16. Sama macam den eyriqazz.. masa mula2 wife suruh pasang iklan tu dekat blog.. siap cakap boleh cayake? takut kena tipulah.. padahal bukan kena bayar pon pasang iklan tu.. malahan dibayar lagi.. hehe.. lepasa dapat first cek RM50.. ambik ko.. terloncat2 mcm beruk.. hehehe..

    Apa pon usaha n terus usaha.. terima kasih eyriqazz sebab bayar bayaran sponsored pos tu..

    ReplyDelete
  17. part nak pecah ruyung tu yg ramai tidak terpecah. aku percaya passion come first in everything kalau nak success

    ReplyDelete
  18. memang seronok juga dapat cheque kan

    ReplyDelete
  19. hehe tn punya..sabar2 jangan terloncat macam beruk sangat ekk....

    ReplyDelete
  20. waaaaaaaaarggghhh best!
    jeles3..hakhakk.. btw, tahniah bro n nuffnang memang syiokkk.. kerana nuffnang, ak masih berblogging...ahhaha

    ReplyDelete
  21. Congrats bro.. bila lar nak aku nyer turn nih.. huhu

    ReplyDelete
  22. tgk je hari tu payout amount kat dashboard, kepala dah pk macam2 nak joli. :P padahal few months lagi payout date nya. hihihi

    hopefully bertambah murah lagi rezeki dengan nuffnang :)

    ReplyDelete
  23. bestnya dapat income dari nuffnang.. kalau tiap2 bulan dapat tersangat la best... kena usaha lebih dan pelajari dari blogger2 berjaya...

    ReplyDelete
  24. tahniah..rezeki alisya sama tur..hehe. betul kan, lg bnyk dikongsi lagi byk rezeki dtg..

    ReplyDelete
  25. ewmm..tak penah lagi dapat buat advertorial dengan nuffnang. tahniah la. bukan senang tu.

    ReplyDelete
  26. mula2 xtau ape tu nuffnang..
    setelah nk setahun berblog. br nk blaja ltak iklan nuffnang..hehe

    ReplyDelete
  27. mak aih
    dapat beli iphone4 hasil nuffnang?
    macam tak caya je aku baca ni

    <a href="http://mytempat.blogspot.com/2011/04/maharaja-lawakm.html>review maharaja</a>

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails