February 24, 2011

Segmen Tegur Menegur|Ummi AmnaAmzar|DeLaila|KokoAdik

Segmen tegur menegur kembali. Seperti dijanjikan di entry Last Day Give Away RM300+ Haven Restaurant Voucher|Siapa Mahu Ditegur? dan cabutan dibuat di random.org, inilah dia yang berjaya ditegur oleh eyriqazz :


Teguran :

1) Header cantik, tapi rasanya template blog perlu ditukar. Nampak agak murang templatenya.
2) Widget Follower rasanya kurang sesuai berada di bawah header. Cadangan, alihkannya di ruang Sidebar.
3) 3 Column, ruangan main entry nampak sempit dan kurang menarik .
4) Font. Agak besar ,warna putih, membuatkan kurang selesa bila membaca. First impression is important especially buat new readers like me.

1) Header cantik namun sangat besar. Hampir satu page.
2)Widget on the sidebar agak kurang kemas. Boleh kemaskan lagi rasanya.
3) Nama blog agak sukar dieja dan diingat. Nama blog pun memainkan peranan dalam menaikkan visitors ke blog anda.
4) template blog pun agak suram. Mungkin boleh tukar yang lebih ceria sesuai dengan jiwa seorang ibu.


1) Header cantik tapi bila guna Mozilla macam lebih satu pages blog ini. Juga, Widget follower rasanya tidak sesuai berada di atas entry. Umm, entry surely lebih important dari Widget follower tu kan?
2)3 Column n banyak widget. Nampak agak kurang kemas blog. Suggestion : Kemaskan widget or tukar kepada 2 column.
3) Ruangan entry agak sempit coz of 3 column dan gambar di entry nampak kecil dan kurang mempesona. Gambar salah satu tarikan dalam berblog kan?
4) Siapa Saya...Sayalah? Kreatif juga tagline nya .
5) Too many widget especially banner Contest etc tu...So, tumpuan saya agak terganggu bila membaca entry.
6) Word verification : Oh,menyusahkan dalam mengomen. Maybe boleh disablekan nya.

P/s : Segala teguran adalah pandangan peribadi, salah silap harap maafi.

Mahu join dan ditegur juga dalam "Segmen Tegur Menegur" ini? Mood agak baik harini, jadi 3 pengomen terbaik entry ini : Sharing is Caring|Connect the Tots akan saya teguri nanti.

5 comments:

  1. Pandangan dan cadangan yang sungguh membina dr sorang yg berpengalaman...saya akan cuba ubah dan buat yg terbaik...time kasih sgt2 bro eyriqazz!!

    ReplyDelete
  2. bagus segmen ni

    teguran bro semua me dh praktikkan :)
    boleh tak bila2 bro singgah jap and komen lg apa2 yg perlu me improve kan lagi :) bukan entry teguran, just komen simple2 ajer--me dh buat 2 column and dh buang widget2 yg tak penting

    tq ye bro!

    ReplyDelete
  3. Teguran yang memnbina kepada semua blogger terutama sekali blogger picisan macam Miza. Banyak yang perlu belajar.

    Sedikit sebanyak teguran kepada ketiga-tiga blogger diatas boleh diambil untuk penambaikkan di blog Miza. Apa yang perlu dan tak perlu.

    Rasanya penulisan Miza masih lagi lemah. Apa-apa pun Miza akan cuba belajar untuk menulis dengan baik.

    Kalau diperhatikan (sepanjang Miza selongkar blog Bro *jangan marah*) hampir kesemua entry Bro terdapat banyak maksud tersurat dan tersirat. Terpulang kepada pemahaman pembaca itu sendiri. Sedikit sebanyak apa yang Miza baca dan faham Miza praktikkan di blog Miza. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhh tq datang jenguk.. nanti saya akan cuba update..ada yang saya rasa betul terutamnaya sbb ada 3 colum so rasa sempit untuk buat entry ..nanti saya cuba ubah mana yang boleh ubah..sekarang ne dah tak guna blog ne utk contest so mayb banner2 contest tue boleh dikurangkan..TQ sekali lagi sebab jenguk..really appreciate!!!

    ReplyDelete
  5. nice review..simple tp padat...biar pedas tp bermanfaat ;)tunggu giliran..tunggu gilirannn

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi