April 27, 2011

Bekas Adik Ipar Yang Badigol Bikin Saya Panas Lagii!!!


Mak : Angah, sampai hati angah buat Lin dan Mak camni...
Bekas Adik Ipar/Angah (BIA) : Maaf mak. Saya tau banyak 'bunyi-bunyi dan kata-kata" kat blakang tu.

Mak : Kenapa Angah tak bincang dengan Mak dulu? Apa salah Lin Angah?
BIA : Takpela mak.Dah bincang dengan lin. Dah bincang. Orang susah nak faham.

Mak : Susah sangatke Mak nak faham?
BIA : Takpela.dah bincang.dah bincang. (Dengan nada makin meninggi suara dan berlagak). Maaflaaa Makkk Oii... ( nada menyindir)

Mak : Mak takkan Maafkan Angah sampai bila-bila...
BIA : Taknak maafkan sudah... Tak kisah pun...

Itulah Lebih kurang perbualan Bekas Adik Ipar eyriqazz yang Badigol dengan mak saya selepas hakim memutuskan kes perceraiannya dengan adik saya di mahkamah. Hampir menitik air mata ini bila mak telefon. Dia sudah lukakan 2 hati insan yang paling saya sayang. Ada ubi ada batas, Ada lori, mintak2 ko kena langgar dengan lori tuu... Memang panas hati ini, sampaikan di mahkamah pun masih mahu sakitkan hati ibu saya...

P/s : Jangan terlalu mudah percayakan seorang lelaki. Lelaki memang pandai menanam tebu di tepi bibir... ( Bukan semua....)

37 comments:

  1. mesti sedih mak bro eqriqazz kan..
    sabaryer aunty..
    to adik ipar yang....
    sampai mati pon die tatap mak kamu lah!!
    jangan sesekali sakiti hati seorang ibu...
    semoga die terima balasan yang setimpal dengan apa yang dia dah lakukan.

    ReplyDelete
  2. sorry to say. biadapnya bekas adik ipar bro. sepatutnya walaupun dah bercerai kena lah hormatkan bekas mak mentua.

    ReplyDelete
  3. hope aku dijauhi drp menjadi seperti lelaki nih...nauzubillah..

    ReplyDelete
  4. sabarla...
    percaya pada hukum KARMA...
    setiap perbuatan itu ada balasannya... baik @ buruk!

    hope LIN sabar dgn ujian Allah padanya...

    ReplyDelete
  5. ehm takziah diucapkan. bersabar la ye. jodoh pertemuan dah termaktub oleh Allah. mungkin to get rid of him akan menjadikan hidup lebih tenang dan tiada beban

    ReplyDelete
  6. mudahnya melafazkan kata2 melalui tepon jer yer... very de hampehs tul your bekas adik ipar...

    ReplyDelete
  7. die tu kene igt hukum karma, what goes around comes around. tahu lah nnt bile kene balas

    ReplyDelete
  8. ada hikmahnya tu... bagi saya, lebih baik berpisah, dari hidup sepanjang hayat ngan lelaki yg Badigoooolll B'*i mcm tu....buat penat dan rugi air mata jek...semoga adik eyriqass tabah...

    ReplyDelete
  9. hai la..adik ipar lu bikin wa panas jugak

    ReplyDelete
  10. Disebabkan lelaki macam ni la, kita yg jaga maruah dengan tanggungjawab kita sebagai lelaki melayu jati dipersoalkan oleh org lain. Org macam ni la memburuk-burukan nama kita sebagai lelaki melayu yg tau apa maksud tanggungjawab seorang lelaki, suami dengan ayah.

    agak marah gak la baca post ni bro sebab ramai yg mempersoalkan niat aku dalam relationship aku sendiri. Sebab parents dia dengar cerita2 lelaki melayu yg tinggalkan isteri sebabkan perempuan lain.

    stay strong bro, believe me yg makhluk ni takkan bahagia lagi selagi perangai dia macam ni and Allah akan bayar balik perangai dia yg tak takutkan tuhan ngan "jasa" yg dia tinggalkan kat family korang.

    tehtarikmemoirs.com

    ReplyDelete
  11. cess memang tak guna punyer badigol..sy yg bacer tulisan GTO neh pon rase panassss jerk apatah lagik GTO & family yang menghadapinyer...

    sian ibuuuuu...

    ReplyDelete
  12. wow... kut ye marah kat (p/s) tu jgn la tuju kat semua lelaki... caya bole... tapi jgn 100% kan?

    ReplyDelete
  13. Sorry to say, rasanya adik ipar tu memang tidak punya hati perut dan perasaaan...

    ReplyDelete
  14. Ya Allah, jauhkan aku dr lelaki2 yang suka tanam tebu ditepi bibir mcm ni..amin...

    ReplyDelete
  15. hemm...agak2 dia baca tak blog ni? belum bertemu buku dgn ruas tu, tengok la nanti dpt mertua baru....

    ReplyDelete
  16. jahat arr laki tu...boleh tak kalau nak doa orang jahat cepat mati :P...

    ReplyDelete
  17. ko buat aku takut nak kawen......

    ReplyDelete
  18. dulu masa nak kawinkan anak mesti sedih. lagilah pulak dah kena cerai cenggini, hurrmm... mesti orangtua pun rasa bersalah gak. kenapalah aku bagi anak aku kawin ngan mamat ni dulu?

    sabar yea, makcik... moga lepas ni jodohnya lebih kuat lagi dan makcik lebih di hormati.. aminnnn....

    ReplyDelete
  19. geramnyaaaaaaaaaa

    satu lg manusia bertopeng binatang yg pernah sy jumpa :(

    ReplyDelete
  20. eee...kurang ajor le ckp ngan mak gitu! tampor jugok ni kang!

    ReplyDelete
  21. org lelaki bila dah nak, cakap apa pun tak guna... semua yg elok pun dah jadi tak elok lagi...

    syukur jodoh adik dan dia takat tu jer... syukur!! semoga adik jumpa orang lain yang lebih baik dari tu

    ReplyDelete
  22. speechless pulak rasa.

    masa saya putus cinta,saya harap takde sapa yang rasa apa yang saya rasa,sebab sakit sangat!inikan bercerai.ya Allah.hanya org yang betul2 kuat saja dpt hadapi.minta di jauhkan.

    saya harap sgt adik bro kuat,betul2 berharap!

    dan say juga harap dia akan bertemu dengan kebahagiaan hakiki :')

    ReplyDelete
  23. CAYALAH BRO. PADAN MUKA. BIAR LORI LANGGAQ

    ReplyDelete
  24. @cik Nemo:terlampau kuang ajor..kalo jumpa dia,memang nak kasi pelempang..

    @Cute MuM :amin...thanks for support...

    @Miza Yusof :takpe..ada ubi ada batas..mintak2 dia kena langgar lori...

    @J.M.R:amin..minta dijauhkan juga...

    @InaAchik :thanks ina achik...

    ReplyDelete
  25. @Dawa :minta2 begitulah...

    @deeya:pandai dia berlakon selama ini...

    @Fara :amin...

    @Ilhamny.com:thanks...

    @Ieda Al-Habsyi :yup...seorang abang juga...

    ReplyDelete
  26. @faiez :rasa nak bakor je...

    @Teh Tarik Drinker:setuju bro..dugaan cam bro dan mohdzaid lagi kuatt...

    @♥ Che NamNam ♥:memang pansss....

    @C.M.A @ CikMoonAdnan:ummm...

    @ejaMaria :setuju..yup..tak semua lelaki camtu...

    ReplyDelete
  27. @missbby:setuju...

    @e.l.i.s.s.m.i.e :amin..InsyaAllah...

    @~~zAnAfAhMi~~:entahla..kalau dia baca pun lagi bagus...

    @Liza @ Adzriel AB:terlebih asam..

    @izyantyPersonalTaste :amin..doa org dikhianati dimakbulkan tuhan...

    @cikpia:InsyaAllah,ditemukan dengan yang baik...

    ReplyDelete
  28. @ArMie:amin...

    @Aku Ibu Muda :memang byk manusia camni skangni...

    @MamaYatie:memang nak kena penampar

    @sW33tdARLiNG:thanks amy

    @cik helena :amin n thanks cik helena...

    @Matjoe:kalau lori tahi pun bagus gaks

    ReplyDelete
  29. kenapa kurang ajar sgt!!!pissed!!

    ReplyDelete
  30. sabarlah eyriqazz.. hope tuhan beri kekuatan kepada family eyriqazz semua

    ReplyDelete
  31. Sy TERIMA & REDHA dgn semua yg ye buat kt Sy..yg Penting..sy De Doa..sy de Tuhan..doakan smg ye diberikan Petunjuk olehNYA sebelum terlambat..tp bile ye sakitkan hati seorang mk yg mengandungkan sy.. Hanya Tuhan yg thu, betapa sakitnya hati seorang anak Kan?? Walaupun ye akan bahgia lpas pe yg ye buat skrg, duniawi.. KTe semua akan kembali pd DIA suatu hari.. nantila Pembalasan tersebut..

    ReplyDelete
  32. apa keparat sanggat adik ipar u ne... (sorry bahasa kasar). p memang x patut adik ipar u cakap kai ibu u cam 2...

    ReplyDelete
  33. kes mcm ni dah pernah berlaku kat adik member aku last year.. memang sebelum dia cerai adik member aku tu, siap2 la kami bagi dia makan sireh sekeping dua... buat salam perpisahan.. agar dijadikan pengajaran sket kat dia.. haha..

    orang mcm ni jgn diberi muka sangat bro, kasi tepuk sket bro... baru dia tau hukum hidup mcm mana...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi