April 19, 2011

LG Optimus 2X|Kualiti Gambar

Thanks to Nuffnang dan Celcom, saya berpeluang untuk review LG Optimus 2X phone selama 1 minggu (P/s : Ini bukan entry berbayar ya..). Saya teruja untuk review Phone yang menggunakan Android platform selepas sebelum ini pernah review Iphone 4 ( Apple IOS) dan Nokia E7 (Symbian) .

Untuk review kali ini, saya ingin berkongsi "random pictures" yang diambil menggunakan LG Optimus 2X. Gambar telah dikecilkan size dan dihantar menggunakan Share/Facebook Application .

Strawberry Milk Shake, Yummy
Toyota Altis, my next car, maybe?

Durian oh Durian, jemput makan...
Pekena Ikan Bakar di Masjid India, memang bestt..
Toyota Prius, cantik juga
CheeSe Cake
Jom Terjah..
Jangan Pandang Pandang...Hik3, senyuman menggoda
Oh, durian oh Durian

Overall, in term of Kualiti gambar , memang memuaskan dan puas hati. Comparing with Gambar diambil menggunakan Nokia E7 dan Iphone4, gambar diambil menggunakan LG Optimus 2X adalah setanding.No wonder, 8MP Camera with LED flash. 

 
Anyway, Package Plan dari Celcom nampak menarik juga, serendah RM978 dengan Contract

P/s : Dalam banyak-banyak gambar tu, mana satu yang paling menguja? Apa pula pandangan anda tentang kualiti gambar di atas?

14 comments:

  1. sedapnye durian...heheh...congrats ya

    ReplyDelete
  2. gmbr tu boleh tahan..haih geram btol tgok durian..


    Jom Lawat: Blog Bardboo
    Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  3. cantik gambarnya...ermmm..bilala sy leh emrasa pakai smartphone ni..

    ReplyDelete
  4. yang paling mengujakan tentunya durian yang dah siap kopek tue..kat opis ada buat jamuan pulut durian tadi tapi tak sempat makan dah abess... :(

    ReplyDelete
  5. bole tahan la phone nih..gambar die pon ok~~

    ReplyDelete
  6. kualiti gambar nampaknya ok. pakej celcom tu mcm menarik sbb less than 1k. teringin gk nk pakai android. tp saya ni bukannya selalu pakai sgt hp selain utk organiser, sms ngan of course bercakap. huhu

    ReplyDelete
  7. teringin plak nak makan durian..

    psst.. kalo tanpa pelan telefon, berapa harga phone ni?

    ReplyDelete
  8. Henpon cam menarik, tapi harga RM1800 cam mahal jer???

    ReplyDelete
  9. gambar oklah.. sebab ada flashkn.. aku suka dengan durian tu.. bawa g umah aku sikit bro.. hehehe

    ReplyDelete
  10. cheese cake...yummy2....compare dengan n8 mana yang lagi better?


    New Entry: TAMRA THE ISLAND

    ReplyDelete
  11. kualiti gambar pun okay. not bad :) tapi tak biasa guna LG. selalu guna SE dengan Nokia :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails