April 13, 2011

Shopping di Nilai 3

Weekend lepas, kami satu keluarga bersama Mak+Adik Bongsu dari kampung+Adik Perempuan + Mak Su+Pok Mat telah terjah dan shopping di Nilai 3. Ini kali ketiga rasanya kami terjahi sini, memang tempat shopping yang menyeronokkan especially buat kaum Wanita .

Suasana di Nilai 3. Pelbagai deretan kedai dan barangan dengan harga yang berpatutan
Carpet-carpet yang cantik dan pelbagai
Kain Pasang yang cantik-cantik
Barangan untuk persiapan perkahwinan
ThankQ antara kedai terbesar di sini yang menyediakan pelbagai barangan persiapan kahwin
Mainan untuk anak-anak pun ada. Oh, Alisya terlebih dahulu membeli IpHone 4 dari Papanya (mainan)
Borong jangan tak borong..Hak3,hampir penuh satu kereta
Tikar buluh baru di ruang tamu
Juga di Tempat Menonton DVD
Tak Lupa juga kerusi, RM50

Kalau shopping di sini, kena pandai tawar menawar. Contohnya tikar buluh tu, satu Rm50, dua kami tawar2 dapat RM70. Harga yang diberi bila wifey/mak tanya,lain-lain yang diberi. They can sense, siapa yang pandai menawar(of course la my mum, that's y kalau time shopping camni, bawalah org yang pandai tawar-menawar)

Overall, almost RM1K kami semua habis untuk shopping. Kebanyakan peniaga di sini adalah peniaga Pakistan/India/warga asing. Namun, harganya memang berpatutan dan memuaskan. No wonderla, Mak saya memang suka sangat singgah sini kalau datang KL.

P/s : Jadilah Pengguna yang bijak, jangan mudah terpengaruh dengan "Sales". Pengguna bijak, poket selamat.

30 comments:

  1. yup..mmg berbaloi2...tp, klu beli barang utk majlis pekahwinan..kena beware ckit...kadang2 dalam 1 bungkusan tuh almost banyak yg rosak..:D

    psttt....cian alisya tdo kat dalam keta tuh bang...ada kapet kat belakang..hihi

    ReplyDelete
  2. yg penting apa2 pun selamatkan poket sendiri dulu bila sales ni....hehehe

    ReplyDelete
  3. wahh..saya pernah pg 1 kali jer..
    tak tau bila dapat lagi,
    sbb dok jauh di sabah =)

    ReplyDelete
  4. antara tempat shopping yg best...rambang mata

    ReplyDelete
  5. bro..kerusi tu adik leh dapat rm45..dia pun g sabtu lepas ke nilai tu...kena pandai tawar kat nilai konpem leh dapat murah!

    ReplyDelete
  6. heheh. tempat saye di mengorat bangla T_T

    ReplyDelete
  7. bawak orang pandai tawar menawar pergi shooping. memang berbaloi-baloi.hehe

    ReplyDelete
  8. nak ikut!! nak shopping barang tunang!., kehkehkeh. sorry uncle.. hari tu terpaksa hide komen uncle kejap... nak sorok2 tapi dah terkantoi da. aiyak!! kawen nnt hana jemput. :)

    ReplyDelete
  9. dulu time nk masok rumah baru yg skg ni, gi shopping kt Nilai3 gk. borang byk gk. carpet sampai 6. pastu beli oil painting lg kt sana. huhu

    ReplyDelete
  10. kena survey2 sket kat sana, xleh masuk 1 kedai ja.. sama barang lain kedai lain harga..

    ReplyDelete
  11. sampai terselit alisya kat bwh nun... sy kalau membeli, mmg tawar giler2, sampai hubby ckp ' dah2 larr'...hehehe

    ReplyDelete
  12. tiap2 hari pegi Nilai.. kekekek


    *umah kat Nilai.. hehe

    ReplyDelete
  13. @AYuNG:betoi2..kena tgk betoi2..kan dapat yg rosak naya juga..

    hik3..kesian nak kejutkan...

    ReplyDelete
  14. @Kancilbiru :hik3..kadang2 wanita ni tak tahan dengan godaan sales..

    ReplyDelete
  15. @deDetz :owwh,memang dok di sabah or kerja sana?

    ReplyDelete
  16. @Lina:lenguh eden dok mengikut wifey..sib baik alisya tidur dalam kete..bolehla bagi alasan jaga alisya sambil tidur sekali..hik3..

    ReplyDelete
  17. @Lin Azlina :opss..tanya balik wifey,mmg dpt rm45..kitorang beli 3 ..satu kami,2 lagi mak n adik...terjah kedai 2 tiga barula dpt hargani..yup..kena tawar menawar dlm halni...

    ReplyDelete
  18. @y u y u Z u l a i k h a :ada yang sangkut tak cik yuyu?

    ReplyDelete
  19. @nur hafiza rahsid:betoi2..berbaloi2..

    ReplyDelete
  20. @Anna Boleyn :jom,kita terjah lagi..hik3,saya dpt tau pun dari blogger lain..Tahniah....

    p/s : cpt2 suruh dia berhenti merokok..tak baik utk kesihatan dan masa depan...

    ReplyDelete
  21. @Dawa:fuhh,carpet sampai 6?muat ke kete bro?ke bro pi ngan lori?

    ReplyDelete
  22. @Ilhamny.com:hik3..kenalah tawar menawarkan..itukan hak kita sebagai pengguna..lainla dia letak banner,dilarang tawar menawaqr....

    ReplyDelete
  23. Aku tak boleh datang sini bro.. mesti semua mau angkut naik keta.. selalu balik dari johor mesti nak singgah juga.. hehehe borong2 murah2

    ReplyDelete
  24. Tak pernah pegi. Tapi plan nak pegi jugak dlm waktu terdekat ni. Berbaloi ke tempah langsir kat sana?

    ReplyDelete
  25. dulu masa sebelum kawen memng rajin betul pergi sini

    ReplyDelete
  26. memang best gi nilai3 nih bro.. singgah ler makan sup bedengung kat situ... sedap.. saya suka.. last week baru gi.. dan singgah makan sup.. memang wajib tuh..

    ReplyDelete
  27. saya yang duduk kat nilai ni pun jarang ke nilai 3. Kekadang je g kalo ada benda nak beli..tapi,org dari luar suka singgah sini..hehehe tapi memang kena pandai tawar pun kalo g sini. Cuti sek je yg happening. Kalo tengah bulan, lagi bagus dtg sini sebab tak ramai yg nak beli brg. Dia akan layan baik punya.. :)

    Jom baca ni: First time join Blogging Contest, saya menang RM2000..Happy sangat..TQ Nuffnang.TQ Lancome Malaysia.

    Jom baca ni: Layan cerita tamil,Chandramukhi.. Hehehe..

    ReplyDelete
  28. dah lama tak pergi nilai. hihi.kalau pergi sana memang borong sakan lah kan especially kain pasang. hehe :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails