July 15, 2010

Misteri Kehilangan Cik Epal

Cik Epal Nama diberi
Orangnya Cantik Comel Sekali
Tiba-tiba menghilangkan diri
Tertanya-tanya apakah sebabnya sehingga kini

Cik Epal tidak perlulah saya perkenalkan lagi. Cukup sinonim namanya di kalangan bloggers baru dan lama. Ada Apa Dengan CIk Epal ? . Bagi saya, Cik Epal adalah blogger contoh terutamanya di kalangan blogger melayu. Popular, mesra reader, ada aura tersendiri , rajin menyinggah dan mempunyai follower yang ramai .

Mengancam Bukan?

Ini hits diambil bulan Jan 2010, average uniques visitors ketika itu 1,500+ sehari. Mengancam bukan. Cik epal salah seorang inspirasi saya untuk terus maju dan di dalam segmen TERJAH  saya dialah yang menjadi blogger pertama yang saya terjah dan penangannya begitu memberansangkan dan saya mula dikenali selepas itu.Bolehla refer Penangan Cik Epal dan Melromeo . Sampaikan Nazz Ahmad turut menjadi follower di blognya. Cukup unik dan aura tersendiri yang sukar dicari di dunia blogging di Malaysia ini.

Komennya di blog saya turut menjadi inspirasi dan semangat buat saya.Antara yang saya tak dapat lupakan adalah :

cik EPAL said...

uihhh terkejut. hehehehe. blog ni pon tak lama lagi masuk paper ni. tengok lah satu hari nanti blog bro eyriqazz meletop :)
April 14, 2010 12:05 AM

Pandai Cik Epal bergurau masatu. Namun, saya berfikiran positif dan Alhamdulillah, apa yang diucapkan Cik Epal membantu dan prestasi blog saya semakin memberansangkan dari hari ke hari. Terima Kasih Cik Epal.

Namun, dunia blogging dikejutkan apabila Cik Epal mengambil keputusan untuk Privatekan blognya . Apakah yang telah terjadi? Adakah Sang Anonymous telah mengganggu Privasi Cik Epal? Sukar untuk diketahui, hanya Cik Epal yang mampu menjawabnya. Namun ,inilah pandangan saya kenapa Cik Epal privatekan blog :

1) Mahu fokuskan kepada pelajaran
2) Sudah tidak tahan diganggu Sang Anonymous
3) Personal matter

Apapun, Good Luck Cik Epal. Namamu dan jasamu akan sentiasa mekar dari ingatanku dan juga blogger-blogger yang lain rasanya. Bila sudah tenang emosimu dan sampai masanya , Kembalilah. Kami dan diriku merindui penulisanmu yang ikhlas dan straight to the point itu.

Saya Dedicatekan Lagu Ini buatmu Cik Epal :

Kau Pergi - Aizat (Kredit Picture to Bingkisan Nurani )

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..

Kau Pergi membawa diri
Permata blogger, kaulah Inspirasi
Terimakasih dari saya ini
Mata pena, penulisan unik kurindui hingga kini

P/s : Cik Epal telahpun privatekan blog dan berundur dari dunia blog. Bila pula masa saya? Hik3, anything can happen, sedangkan cuaca boleh berubah, inikan pula hati manusia? Lagipun ,andainya saya berundur, tiada siapa yang akan menyedari kehilangan ini.

P/s/s : Apa pula pandangan anda? Terasa something/kehilangan tak bila penulisan Cik Epal sudah tidak dapat dibaca lagi?

80 comments:

  1. saya pun suka baca entry cik epal..sekarang baru saya perasan dia dah lama menyepi..harap dia akan kembali lagi selepas ini(:

    ReplyDelete
  2. dah lama tak dengar pasal dia...

    ReplyDelete
  3. yes bro..terasa gk cik epal snyp skang nih..kalo tak ceria je bc entri dia, wpon dikondem ngn mcm2 anonymous..hope pasni dia bkk blk..

    ReplyDelete
  4. mmg misteri ni..bke blog cik epal tiba2 dh private..nangis ni x dpt bc entry cik epal..uwaaa!!

    ReplyDelete
  5. patut la dah lama tak de update dari cik epal. hmm..blogger jugak manusia. ada pasang surutnya

    Nikmat dunia yang kita tak sedar di waktu terjaga

    ReplyDelete
  6. ha'ah la blog cik epal dah xleh baca lagi..apa cerita dia skang ea..hope sihat n happy selalu..

    ReplyDelete
  7. entahlah mana pi nya cik epal ni... semua tertanya2

    ReplyDelete
  8. lynn x sempat kenal dgn cik epal la...alahai mesti blog dia best kan...

    ReplyDelete
  9. mau tak terasa bang. saya pembaca setia dia. tapi mungkin dia je yg tak tahu, sebab jarang tinggal jejak. suka baca...

    blog GTO yang hebat ni jangan la pula menghilangkan diri...nanti takde dah bahan pantun nak baca.

    ReplyDelete
  10. haah, dah lama terfikir nak buka blog dia, xbuka buka, bila entri ni baru try, xboleh. huhu.

    betullah, tadi mendung, gelap, tiba tiba xjadi hujan pula, kecewa...

    ReplyDelete
  11. Haha.. siap ada lagu utk cik epal.. tu la heran juga mana pegi cik epal ni. klu mcm tu iklan sume tak dapat masuk la ek?

    ReplyDelete
  12. huhu.. she's a very good blogger

    ReplyDelete
  13. rindu cik Epal..eh silap..blog cik Epal..ahaks

    ReplyDelete
  14. betol la bro.. rindu gile ngan Cik Epal tu.. huhu
    GTO, janganla..

    ReplyDelete
  15. erm..syg mak x sempat nak berkenalan dan ke blog cik epal. huk3x..

    ReplyDelete
  16. ntahla..saye pon pelik bila dia privatekan blog dia..kenapekah kan..
    mcm pelik sesangat..
    ke dia de buat blog baru?..
    :(

    ReplyDelete
  17. sangat sedih apabila mendapat tahu yg cik epal telah menprivatekan blognya.. tak pernah lagi RedBoy mencecah masuk blognya kerna terlambat menceburui dunia blogging ini.. teringin sangat nak melihat penulisan, wajahnya serta blognya..

    kembalilah cik epal..

    ReplyDelete
  18. oh yeke dye dah stop blogging?? tak perasan... r.. Btw, mmg penulisan dye super sempoi :) *tibe-tibe lak rindu nk baca.. :P

    ReplyDelete
  19. tertanya-tanya juga
    harapnya apapun keputusan yang dia ambil, demi kebaikan cik epal sendiri juga

    ReplyDelete
  20. jom kita cari cik epal kat UIA.. :D

    ReplyDelete
  21. wuuu T______T

    siyes tacing ayat2 ini

    da x bulehhh rapat ngan cik epal

    ReplyDelete
  22. yeah..
    me too..
    rase semacam kalo x baca blog cik epal tu..
    but must be a reason kan nape dia mhilangkan diri...
    hopefully, she will come back...

    ReplyDelete
  23. miss her jgk...aritue pown ada buat entry tentang nie

    http://hazrilhafiz.blogspot.com/2010/07/blogger-cik-epal-hilang.html

    ReplyDelete
  24. hehehe..lagu bukan main sedih lagi~

    ReplyDelete
  25. lama dah dia senyap...hmm..harap2 xde apa yang buruk berlaku laa..

    ReplyDelete
  26. saya nak nangis pulak lagu tu :(

    ReplyDelete
  27. betul3.
    die dah private blog die.
    sy pon dulu follow die.
    huhuhu~

    ReplyDelete
  28. GTO jangan pegi mana2 tau :-)

    ReplyDelete
  29. rndu pd entry cik epal..
    ke mana agknya dia mnghilang ek?
    huhu~

    ReplyDelete
  30. tak sempat blogger baru mcm aku nk kenal dia

    ReplyDelete
  31. cik epal ni cantik sgt orangnya..tapi jarang follow blog dia.tak tahu apa yg hip sgt.

    ReplyDelete
  32. dia kawin dgn matjoe lah....
    ada kat rumah tengah goreng ikan ayam yg eyriqazz suka makan

    ReplyDelete
  33. mmg sayapun perasan cik epal dah menyepi..
    ingatkan dia privatekan sekejap je.
    rupanya sampai sekarangpun sama.

    ReplyDelete
  34. @kechixx:harap2 begitula.ramai merindui entrynya

    ReplyDelete
  35. @Azrul Hisham :memang dah lama dia menyepi

    ReplyDelete
  36. @JMR:yup,memang lain dari lain blognya

    ReplyDelete
  37. @Hazzy Ishak:kenalah tanya dia or rakan2nya

    ReplyDelete
  38. @@jura:dengartu cik epal.siap menangis lagi

    ReplyDelete
  39. @velasrizal ;biarkan misteri menyelubungi diri

    ReplyDelete
  40. @Hasrol Nizam: u r rite..pasang surut tak lari

    ReplyDelete
  41. @Sharinginfoz :pergi bertapa dengan hanis zalikha kot?

    ReplyDelete
  42. @LyNn HaMzAh :best,unik, dan lain dari yang lain

    ReplyDelete
  43. @Cik Norfa:wah,pengakuan ikhlas ni?mesti tersentuh hati cik epal.thanks cik norfa.hik3,mana tau mungkin masa saya akan tiba nanti??

    ReplyDelete
  44. @Lovely Emy:ramai peminat setia dia.sukar dicari ciri sebegitu

    ReplyDelete
  45. @rhapsody LiN:yup,bery2 good blogger.learn a lot from her

    ReplyDelete
  46. @Miro Armyrule :hik3,kalau dua2 apa salahnya?dia pun masih single kan?

    ReplyDelete
  47. @jajarina:rindu juga.Umm,jangan pandang belakangke?

    ReplyDelete
  48. @deatH_luVer:saya tak mampu untuk menjawabnya

    ReplyDelete
  49. bro mengenali cik epal sebelum die bernama cik epal...

    die die la pembaca n pengomen setia blog bro... lama dah die wujud kat persada berblog nie

    ReplyDelete
  50. @eykameow:rasanya dia tak stop cuma privatekan blog

    ReplyDelete
  51. @RedBoy:mungkin dia akan kembali

    ReplyDelete
  52. @miss nina:kalau itu yang terbaik

    ReplyDelete
  53. @zairie:jom,dekatje ngan rmah saya

    ReplyDelete
  54. @::white lily:: :betultu.everything must have a reason

    ReplyDelete
  55. @HaFizRahMaN.com:thanks for sharing it bro

    ReplyDelete
  56. @|| nemo mimosh ||:memang sedihkan?

    ReplyDelete
  57. @cik helena:hik3,cik helena pun nak nangis.kembalilah cik epal.

    ReplyDelete
  58. @♥cutebabygirl♥:sayapun slalu usha3 juga

    ReplyDelete
  59. @dbalkis:hik3,ku pergi.wohooo.

    ReplyDelete
  60. @Jard The Great:senyumje jard.mesti tahu jawapannya ni

    ReplyDelete
  61. @Kumbang Jingga:mungkin akan tiba masanya

    ReplyDelete
  62. @fndrocka:lain padang lain belalang

    ReplyDelete
  63. @Matjoe:yeker bro?apsal tak ckp.ble aku singgah rumah

    ReplyDelete
  64. giler rindu kat cik epal,sampai termimpi2.......ahahak

    ReplyDelete
  65. maaf tak terkomen kat entri ni.
    saya pun dah lama terniat nak minta bro cari cik epal tu.
    dah lama sangat dia menyepi,siap private lagi.
    harap dia kembali meriahkan dunia blogging ni balik.

    ReplyDelete
  66. yelah..mane cik epal ye..
    da lame x bace entry2 die yg best tu..
    ttibe pegi kt blog die da set private..TT..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails