May 27, 2011

Antara sebab menyampah balik awal!! Haih!!


Antara sebab menyampah balik awal!! Haih!! ( gambar dan ayat cilok rakan di Facebook)..Umm, nak buat camne, inilah cabaran hidup di KL. Mana-mana asyik Jam especially time pi kerja n balik kerja. That's y laa saya bawa motor je pi kije..Beli rumah pun yang dekat ngan Ofis...Save Minyak , tol ,maintenance kereta etc...

P/s ; Umm, bilala agaknya Public transport akan improve ya? 

20 comments:

  1. Hidup kat kota metropolis..eh silap metropolitan ni macam tulah. Banyak masa di habiskan di atas jalanraya.
    PT nak improve? Lama lagi rasanya.

    www.boisanerd.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. takkan improve kalau mentality rakyat kita xnak berubah..sorg satu keta,besar2 plak tuh..lagi satu kita xde metro/underground train yg mantap mcm european country :)

    ReplyDelete
  3. waaaa...ni sempat snap pic, mmg kire2nye kalo masak maggi pn sempat mkn la kn?? hehehe..sib baik la keje kt shah alam jer, tu pn dh nyumpah kalo jem sket :)

    ReplyDelete
  4. soalan yang sama tentang public transport selalu diajukan oleh suami saya ..tiap kali bentang budget mesti ada sebut tentang peruntukan untuk improve kemudahan pengangkutan awam, kesudahannya macam ni la jugak.

    ReplyDelete
  5. Huuu.. mmg bole bikin spoil mood pagi kadang2!
    Kita BANGI - KL - BANGI tiap2 hari.
    Kene kuar umah b4 6.30pgi kalau x..merana lah dlm jemm!

    Nasib kuar ofis 4.30 .. Bole lah elak jemm skit!

    ReplyDelete
  6. rasanya kalau balik 30 minit sebelum tamat waktu kerja sure tak ada orang

    ReplyDelete
  7. i pun beli umah dekat2 dgn UIA even mahal pun--sbb nak dekat dgn tempat keje

    ReplyDelete
  8. badi gak ngan jem2 nie..huuuuuu

    ReplyDelete
  9. stayback ..layan fb/blog dulu...tp jgn samapai lalai plak...

    ReplyDelete
  10. sbb tu sy suka either blk awal lebih dr org or balik lewat trus..kalo tengah2 tu alamat sangkutla..

    ReplyDelete
  11. naik pengangkutan awam pun sangkut kat jem...kalu naik teksi mahal ooooo....naik bus ok lagi..bus pun pandai cilok2 sebab bus besar, train pun kadang2 stuck juga

    ReplyDelete
  12. Kalau duk Muadzam konfem takde macam ni..masuk 730am..725am btolak dr rumah yang jauhnya 5Km konfem sempat..sampai 729am smpi pejabat..sonok duk Muadzam Shah..semua jimat..tol pon tak de (mode: memujuk diri sendiri sbb kat Muadzam takde tempat lepak yg happening cam KL)

    ReplyDelete
  13. penatnya nak menghadap jem hari2..mujur kat melaka tak jem

    ReplyDelete
  14. Hidup di kota batu ... kalau urusan kerja semua nak cepat, tapi bila balik rumah selalu sampai lambat... heh!

    ReplyDelete
  15. dah la kena keluar awal pagi balik pulak dah nak gelap pun

    ReplyDelete
  16. oh mereka takde duit nak improvekan public transport.. skrg mereka sibuk nak keluarkan 30+ billion nak buat LRT dari sg buloh ke kajang.. dan lagi 30+ billion nak dibayar kepada owners rumah/kedai dimana jalan LRT itu akan dibinakan.. so after 60+ billion dah keluar mana nak cari duit improve public transport kan?

    ReplyDelete
  17. umah saya tak jauh mana dr opis..jalan pun tak jem..but..kena bayar tol hari2 sbb umah duk tngh h/way..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi