May 5, 2011

Tambun Inn|Budget Hotel di Ipoh

Percutian di Ipoh, most hotel penuh. At last, kami ambil budget hotel @ Tambun Inn, yang terletak dalam 10 minit dari Bandaraya Ipoh. Budget pun budget la, at least ada tempat untuk tidur.

Tambun Inn, Ipoh . Time kami singgah, RM88 semalam
Reception Area

Walaupun budget hotel, tak sampai sejam selepas kami check in, ianya fully booked. Nasib baik sempat kami booking. Time Cuti Hari Pekerja, ramai yang datang bercuti ke Ipoh.

Bilik

Okla biliknya. Katil Queen, ada peti sejuk kecil, TV, dan centralized aircond. Umm, tiada almari disediakan cuma ada penyangkut baju. Bilik pun attachkan sekali dengan bilik air dengan ada pintu ke bilik air.


Bilik Air
Untung bisnes hotel ni kan?

Overall,bolehla tahan. Walaupun budget hotel, ianya lagi better dari hotel 2 bintang yang kami terjahi/tak jadi nak booking di Bandar Ipoh. Sometimes kena usha juga kan? Apa guna sewa hotel mahal-mahal tapi just nak guna sekejap je? Apapun,tepuk dada,tanya poket/budget yang ada.

P/s : Dulu macam teringin nak buat bisnes Homestay di Terengganu ngan adik. Umm, maybe one day bila kewangan sudah semakin stabil....

17 comments:

  1. dekat sgt dgn my home . so hows IPOH ? ;). well , i da bace ur post yg before2 nieyhh . byk u cte tntg vacation u kt ipoh . where u'r from ?

    ReplyDelete
  2. yupp! betul3! sumenye b'gantung pd kemampuan diri memasing. jgn b'belanja lebih dr kemampuan semata2 nak nampak gah. nanti diri sendirik yg sengsara.

    ReplyDelete
  3. saya pun teringin jugak..tapi apakan daya..kewangan masih terumbang-ambing

    ReplyDelete
  4. impian kita sama...nak buat homestay...tapi still kena tunggu stabil dulu...


    kitaorang kalau pergi holiday memang cari budget hotel...tapi kena ok lah...



    New Entry: Emilio Valentino

    ReplyDelete
  5. 1st time tgk interior tambun inn walaupon pernah blajar kat ipoh 5 tahun. huhu

    ReplyDelete
  6. dah lame xbercuti mcm teringin plak tp ongkosnya nggak ada... T_T

    ReplyDelete
  7. @inacomot:Ipoh best..bandar kecil tapi banyak tempat menarik boleh diterjahi..Saya asal terengganu,now menetap di KL

    ReplyDelete
  8. @ArELeEz :setuju..especially kredit kad,kalau boleh cubalah elakkan dari ada kredit kad..doing more harm than good

    ReplyDelete
  9. @norinaomar:takper,InsyaAllah,nanti2 adala rezeki tu

    ReplyDelete
  10. @zahidah dihaz:kan,kadang2 budget hotel lagi bagus dari hotel yang tak budget

    ReplyDelete
  11. @✿....rossa alina....:tuhla, ramai rakyat Malaysia yang tidak berpeluang untuk bercuti selalu..Apa nak buat,kos sara hidup semakin meningkat..

    ReplyDelete
  12. owh camtue yer rupa dalam tambun inn...okey laaa dengan harga dia tue

    ReplyDelete
  13. uncle, that price consider reasonable la.
    insyaallah, mudah2an murah rezeki boleh buat homestay di sana.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails