September 26, 2011

Restoran Wong Solo, Shah Alam

Restoran Wong Solo, Shah Alam. Memang banyak kali sudah kudengari dari rakan-rakan, bloggers akan Ayam Penyet nya yang sedap. So, last week kami terjahila Restoran Wong Solo,Shah Alam ini. Special thanks buat Sumijelly (masih mamai bangun tidur tu,hik3) yang memberikan jalan yang salah dan KancilBiru yang menunjukkan jalan yang betul.

Ayam Penyet...Memang kebaboom..Like it...Kelainan tersendiri jika dibandingkan dengan ayam penyet lain yang pernah kami terjahi. Hargapun berpatutan
Ayam Panggang untuk Isteri. Boleh tahan juga katanya
Ikan Siakap Bakar . RM19.90...Sedap juga...Syoookk
Pekena ngan Jus Mangga. Yup, one of the best Air Buah Mangga yang pernah saya rasa
Suasana pun Santai.Kami pilih seat duduk bersila. Barula nampak ala-ala kampung skit kan?
Tempat bersih. Selesa..Pelayan siap pakai songkok etc lagi..

Overall, saya kasi rating 8.5/10. Indah khabar, Indah rupa. Kena dengan selera saya. 
Alamat Restoran Wong Solo, Shah Alam :
No. 8G & 10G, Jalan Plumbum P7/P
Pusat Komersial, Seksyen 7
40000 Shah Alam,Selangor
No. telefon : 03-55111835
Dibuka Isnin-Ahad : 11pagi-11 malam

Lokasi Restoran Wong Solo ini tidak jauh dari rumah AbangEnsem, I-City Shah Alam dan Uitm Shah Alam. Selain itu, restoran itu turut ada cawangan di Bangi, Ampang, dan Kampung Bharu. Well, memang kelainan dirasai ayam penyet di sini....

Tryla sendiri dan nilaikan ia.....
Lokasi lain bolehla perbesarkan gambar ini

P/s : Amcam, pernah terjah Restoran Wong Solo? Apa pandangan anda? Sedaptak?

23 comments:

  1. sy pnh try wong solo dkt bangi.mmg sdp!

    ReplyDelete
  2. wong solo sek.7 memang terbaikkkk! die punye sambal layannn! hihi

    ReplyDelete
  3. wow...sedapnyer haha...naik selera tgk ikan bakar tu^ ^...

    ReplyDelete
  4. blakang rumah je ni...=)...bro .tolong komen jap entry ni....haha...

    http://hazrilhafiz.blogspot.com/2011/09/dapatkan-ipad2-pada-harga-serendah-rm20.html

    ReplyDelete
  5. kt alor star pon ada juga wong solo ni, tp xpasti lak cawangan ni sesedap di shah alam ke x.

    ReplyDelete
  6. bro, try lak pecel ayam ngn pecel lele kat padang jawa.kedai memang nampak xde klass je..tapi orang hari2 penuh..ce try..mesti nak lagi.hehe

    ReplyDelete
  7. tak pernah gi lagi.. tapi SIL saya kata pon best.. yum²...

    ReplyDelete
  8. pernah pegi caw sini. tapi masa tu minum jer. dekat sederet restoran upin ipin :-)

    ReplyDelete
  9. bagus ade cawangan kat bangi nie... boleh mintak bean or cik lily belanja makan nie...

    ReplyDelete
  10. bagi MDT, ayam penyet kat restoran wong solo ni memang terbaeklah! berbeza dari ayam penyet tempat lain..

    MDT dah penah pergi 2 kali..1 kat sini dan 1 lg kat bangi..

    ReplyDelete
  11. Mantap! akan pasti ku terjah jgk. Thanks for d info eriqaz

    ReplyDelete
  12. Dekat je ngan rumah. boleh gi try lepas ni! :D

    tehtarimemoirs.com

    ReplyDelete
  13. Katbandar permaisuri nanti ada kat blog saya nnti..he he...
    Memg sedap...

    ReplyDelete
  14. oooo ikan bakar tu kat wong solo ker, salah jawapan ena erk

    ReplyDelete
  15. PERNAH MAKAN KAT CAWANGAN AMPANG.. SEDAP LAAAA

    ReplyDelete
  16. One of the best Ayam Penyet restaurant...
    Dah try few, this is the best. Cuma ayam dia kecik sikit dari yang lain.
    Hehe... xpe janji sedap...

    ReplyDelete
  17. awat tak khabaq nak layan wong solo ni? dokat aja dengan rumah i..tapi wong solo mmg the best ayam penyet to me..

    ReplyDelete
  18. my fvrite rest.. sebulan 2x p makan kt sini.. sebelah pulak pandan bakery.. haa mmg kena sgt la.. kalau nk buka pose kena booked awal.. ptg ni nak p buka kt sini.. :-)

    ReplyDelete
  19. Shah alam memang banyak tempat makan yg menarik... Telur Belada Bukit kuda,Kampung Kuantan Klang pun baik jg... bole try kalau sape x pernah rasa..

    ReplyDelete
  20. Slm bro eyriqazz,saya nak jemput buat review utk outlet frozen yogurt saya boleh x?Boleh email kat irfanalif23@yahoo.com,tentang prosedurnya

    ReplyDelete
  21. Slm bro eyriqazz,saya nak jemput bro buat review untuk outlet frozen yogurt saya dkt area Seksyen 7 Shah Alam ni ,Boleh email prosedurnya kat irfanalif23@yahoo.com
    Tq,Irfan

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi