October 14, 2011

Gelagat Delegasi Dari Luar Negara

Seronok juga jadi "Liasion Officer Bidan Terjun" ni...Pelbagai keletah dan pengalaman diperolehi daripada delegasi dari luar negara. Jauh perjalanan luas pengalaman. Learn from others dan melihat keletah orang pun seronok juga. Berkongsi some pengalaman menjadi liasion officer/ala -ala tourist guide ni :

1) Delegasi dari Sri Lanka
- Sampai-sampai je terus request nak makan chinese/Malay food. Hik3,Malaysia memang kaya dengan pelbagai makanan yang menguja. Food Paradise. Juga mahu pergi ke "Little India". Now, baru eyriqazz tahu yang Little India ni terletak di Brickfields, Bangsar.

2) Delegasi dari Mongolia
- Nampak garang tapi baik orannya.Miscommunication happened bila dia arrived, sampai awal dari waktu yang sepatutnya. Turn out ,dia ambil Limo ke Hotel. Nasib baik sampai.

3) Delegasi dari Indonesia
- Negara sejiran. Tak banyak kerenah. Senang berurusan. Siapa cakap Malaysia dan Indonesia tak boleh ngam?Siapa cakap orang Terengganu dan Kelantan tak sesuai berkahwin? Ummm....

4) Delegasi dari Guatemala
- Ni yang paling saya suka. Tersenyum selalu dan peramah giler.Bawak wife. Memang seorang suami yang penyayang, siap suruh saya carikan kelas masakan untuk wifeynya sementara wifey nya menunggu dia pergi conference ,wifey di Hotel.

5) Delegasi dari Myanmar
-Sampai2 requestkan top up n simcard. Umm, berapa kos nak buat call ke Myanmar?Punyalah saya call Celcom, lebih kurang RM1.20 seminit.Fuh, no wonder telco ni untung besarkan? Request nak pi KLCC. Nasib baik tak request pergi clubbing. Hik3...

Overall, satu pengalaman yang menyeronokkan walaupun memang agak penat. Bangun awal pagi, balik pula lewat malam. Once in a while bolehla jadi bidang terjun ni.Kalau selalu, tak boleh ke, kesian anak di bini di rumah....

No wonder, salah seorang all timer tu selalu cakap balik wifey masam. Yerla, selalu balik lewat malam, bini mana yang tak "Makan Hati berulam Jantung Pisang kan? "

9 comments:

  1. PROGRAM APA NI?MACAM BEST JA...MORE STORIES PLEASE..

    ReplyDelete
  2. mmg penat jd LO ni kan.. masz x penah lg jd LO ni, tp stkt kn jaga lawatan berpandu tu penah ler..... bawak rombongan bebudak IPT atau persatuan2 melawat kawasan..... tu pon dah penat, lg la kn deal ngan org obesi kan..

    tp pengalaman yg dpt tu adalah amat berharga.....

    ReplyDelete
  3. sangat comel delegasi suami penyayang itu..hehehe..

    ReplyDelete
  4. whoaaa.... minggu nie jadi C.E.O yea.... Chef of Entertainment Officer....hehehehe

    ReplyDelete
  5. ramainya delegasi nak kena entertain. ada event apa?

    ReplyDelete
  6. Lain macam je koje ko kali ni bro.. banyak pengalaman ni...

    Apa pon hati isteri yg tengah berbadan dua ni kena jaga gak cepat terasa time2 ni.. hehehe

    ReplyDelete
  7. dulu selalu terlibat urusan melibatkan deligasi..sekarang nampaknya dah "cuci tangan" ekekeke

    ReplyDelete
  8. pengalaman seumur hidup sesekali dua
    boleh mengenali budaya orang luar kan?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails