October 27, 2011

My Nuffnang Story


My Nuffnang Story. Umm, dimanakah harus saya bermula? Terlalu Indah dan Gembira pengalaman bersama Nuffnang yang sukar diluahkan dengan kata-kata. 2 tahun lebih bersama Nuffnang, I really enjoy it. Rasanya biarlah gambar dan entri-entri sebelum ini menceritakan kembali "My Nuffnang Story".

Contest Pertama yang saya menangi bersama Nuffnang, Hadiah bernilai RM1,100

I Won the 3rd Prize for Project Alpha Blogging Contest


Event Pertama yang saya Join Bersama Nuffnang

Blogger Pertama yang saya jumpa In real Life, Je Jai
Now, terus kamceng 

Moving forward, more entries, lebih aktif bersama Nuffnang, lebih Income bersama Nuffnang, Lebih banyak event yang menguja saya joini bersama Nuffnang. 

Anak Isteri pun turut berpeluang Join Sekali
Wish list : More event for Parenting Blogger

One of the main reason I remain loyal/stick with Nuffnang : Staff Nuffnang yang Peramah
Persahabatan Yang Dibina Mostly Melalui Event yang Nuffnang anjurkan

Tak lupa juga, hadiah menarik yang dimenangi dari Contest bersama Nuffnang :

Selain daripada Hadiah di atas, tahun ini turut dimurahkan rezeki Contest bersama Nuffnang. Memenangi Pakej Percutian ke Kota Kinabalu Sabah, IPAD 2, Best Dress HyppTV event, dan juga subscription to Astro B.yond PVR selama setahun.

Other recognition dan peluang yang sukar dicari ganti antaranya :


                           Live Blogging - Gatsby Deodorant Street Fair-
Berpeluang Berjumpa dengan Top Bloggers
** Nuffnang should do more often in the future
Dijemput Sebagai Guest Blogger, Nuffnang Sharing Session di Pak Li Kopitiam
Salah Seorang Pioner Nuffnang Glitterati Plus


The best Part :




It didn't stop there. For me, sebagai blogger ni kita sama saja. Popular or tidak, berpijakla di bumi nyata. Kepopularan itu boleh hilang sekelip mata.Apa lah sangat "kepopularan seorang blogger?". Namun jika kita 'humble dan terus pada prinsip, Humility in Oneself, Respect for Others', InsyaAllah, orang disekeliling kita pun lebih selesa dengan kita.

Ranjau dan duri bersama Nuffnang pun ada, antaranya :


Sayapun almost meninggalkan Nuffnang ( Selamat Tinggal Nuffnang ). Namun manakan mungkin semudah itu saya meninggalkan Nuffnang apabila entry itu pun Nuffies yang pertama mengomennya. Hanyalah entry hangit. Honestly said i really, really, and I Love Nuffnang.

Income? Umm, tepuk dada,tanya selera. Tanya diri anda, apa yang anda mahukan. Peluang dan pilihan terpulang kepada diri sendiri. Myself, saya gembira dengan Side Income bersama Nuffnang disamping peluang lain yang sukar dikecapi andainya saya memilih yang lain. 


Yes, saya bukan blogger Jutawan. Saya bukan blogger Popular. Saya bukannya Kacak dan mempunyai badan yang ketak-ketak. Namun saya mampu express myself dan Nuffnang tidak menilai saya mengikut faktor di atas. Syukur dengan rezeki 3-4 angka sebulan bersama Nuffnang. Tepuk dada, duit masuk, Investkan untuk masa depan dan juga on Special Occasion bolehla belikan hadiah untuk yang tersayang , i.e. :


My Nuffnang Story, sekarang ini betul-betul teruja untuk turut serta di salah satu event yang dinanti-nanti yang bakal dianjurkan oleh Nuffnang iaitu :

Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 yang akan diadakan pada 16 December 2011, Putrajaya Marriot

Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott." - More Info dan berpeluang turut serta di event ini, terjahi SINI -

Yes, i really wanna join this great event. Dua tahun lepas di Singapura, tidak sempat join coz masih baru dan kurang yakin lagi. Now, memang taknak lepaskan peluang ini. 

This is My Nuffnang Story, How About you?

34 comments:

  1. go..go eyriqazz.. pastikan dapat menang satu award nanti.. kami di GTBC memberi sokongan tidak terhingga bro.. aku tak dapat nak join event besar ni sebab tarikh tu due wife aku.. takut bersalin nanti atas carpet merah tu.. hehehe

    ReplyDelete
  2. wahhh, blogger yang hebat! keep it up! smoga berjaya dalam hidup n yg pling penting jgn lupa diri apabila dah berjaya..
    p/s: comelnya alisya and cikgu azwa.. miss them damn much!

    JOM BACA & KOMEN : Mangsa Fesyen Ala-Ala Lady Gaga

    ReplyDelete
  3. bila la agaknya nak dapat macam ni..haishh

    ReplyDelete
  4. uwahhhh jelesnya... banya betul event yang bro sudah sertai,,,bukan setakat sertai menang pulak tu

    ReplyDelete
  5. wow! tu yang keluar dari mulut ni. wow! wow! dan wow!!!!!

    ReplyDelete
  6. memang banyak kenangan tuan bersama nuffnang tu...

    seronoknye bile dpt mcm2 kan...hehehe

    ReplyDelete
  7. Seronok jer baca...tak rugi join nuff..

    ReplyDelete
  8. jeles nyer hahaha...

    nbuffnang sangat sayangkan anda^ ^...

    ogogogogo!!

    ReplyDelete
  9. wowwwwwwwwwwwwwww... hebatnyaaaaa... bila la saya nak jadi macam tu ya... terbaeekkkk

    ReplyDelete
  10. wow,bestnya.. good luck bro. Kompem pegi ni..all the best :)

    ReplyDelete
  11. bestnya..harap dapat jadi camtu...tak yah glamer sangat tapi dapat side income sket jadilah...ada tips tak???follower pun ciput sangat

    ReplyDelete
  12. Wah!! Terbaik la bro.. Good luck for you..

    ReplyDelete
  13. banyak betul kenangan yang bro kecapi ersama nuffnang. entah bila miza boleh merasa seperti nih. hihi :D

    ReplyDelete
  14. biggest check...i like! semoga dimurahkan rezeki =)

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah banyak rezeki :)

    ReplyDelete
  16. teringat zaman muda-muda dulu dengan Nuffnang haha

    ReplyDelete
  17. dua tahun.. lama dan banyak event yang join.. cayalah bro! tangkap satu award..

    ReplyDelete
  18. wah.. kalau i yg buat entry ni.. mahu ciput je event yang baru join.. huhu.. Semoga dapat menggondol any award bro!!!

    ReplyDelete
  19. tahun ini adalah tahun paling hampa.. dar feb 2011 hingga kini, earning nuff belum cecah rm50 pun... huhhh..

    ReplyDelete
  20. memang banyak kenangan manis bersama nuffnang. memang masih setia lagi dengan nuffnang kan gto

    ReplyDelete
  21. like-like kehidupan sorg blogger hebat..tahiah bro..kompom ko akan dpt something di event tu nnt:-)

    ReplyDelete
  22. eyriqq mesti tercalon punyalah..

    btw, gud luck bro!

    ReplyDelete
  23. bestnye sebab dah menang banyak2 kali... ^__^

    ReplyDelete
  24. wow.. seronoknya.. bilalah nak rasa seronok macam ni dapat berita gumbira drpd nuffnang? ok la jom la tengok pengantin ni, rasanya kenalkan?

    ReplyDelete
  25. wah...geram je tengok butang advertorial tu.rasa nak drag je masuk kat akaun saya.hehe :p

    ReplyDelete
  26. won't be surprised to see you being nominated bro. if that happens, you have my support for sure!


    [tehtarikmemoirs.com]

    ReplyDelete
  27. perrrgghhhh.. sungguh bersemangat aku baca cerita eyriqazz ni. tak sabar nak ikut jejak juga

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi