October 10, 2011

Tangisan Seorang Anak Mencairkan Hati Seorang Bapa

Semalam kami shopping di Midvalley. Sebelum pulang :


Alisya menangis mahukan Mainan (gambar sekadar hiasan)

Tak pernah alisya merengek mahukan sesuatu sebegini. Sampaikan offer aiskrim tak mahu, bawa pi main games pun tak mahu, tetap mahukan mainan itu.Ala-ala puzzle :

Lebih kurang inilah dia
K-Hex Playset. Ada gambar Mia Sara Nasuha sebagai model

Bukan taknak belikan, tapi permainan ni nampak untuk 4 tahun ke atas. Alisya belum pandai nak main. Namun dek rengekan dan tangisannya, ianya mencairkan hati seorang bapa/saya. RM56 satu set mainan ini akhirnya kami belikan untuk Alisya. Bukan main suka lagi sampaikan dipegang taknak lepas. "Ini Alisya Punya, Don't Touch".... Hik3....Alisya,Alisya....

P/s : Teringat cakap mak masa eyriqazz baby. Arwah ayah selalu bawa pusing satu kampung dengan motosikal kerana asyik menangis waktu malam. Hargailah jasa kedua ibubapa anda .

16 comments:

  1. hehehe... Alisya nak sbb ada gambar akak Mia Sara kot... ;p

    ReplyDelete
  2. air mata jd 'senjata' alisya! he3..

    ReplyDelete
  3. time kecik2 dulu xde pun mainan mcm ni...dulu lau nangis ayah selalu buatkan layang2...x pun belikan gasing atau guli...mmg seronok bila dah dapat^ ^

    ReplyDelete
  4. Mcm menarik la game ne...leh belikan utk Nur Alisha Sofia jugak...

    ReplyDelete
  5. Mmg susah nak lwn kehendak anak nie.
    Tapi itulah salah satu pengorbanan seorang abah dan mak.

    ReplyDelete
  6. mmg comal pun..
    rasa berslh jadiknya..

    ap pun jgn terlalu ikut apa yg mereka nak. nnti dah kebiasaan pulak apa yg diminta dapt.

    kanak2 perlukan psyco jer..supaya mereka paham.. ;)

    ReplyDelete
  7. anak oh anak..... teas jua ibu bapa dek tangisanmu....

    hehe

    ReplyDelete
  8. biasalah bro.. budak2 bila dah nangis memang kekadang tak sampai hati kita dibuatnya.. tapi kekadang tu tak semua benda kita kena turutkan permintaannya betul tak? ikut sekadar yang mampu oklah

    ReplyDelete
  9. anak ni memang pelbagai telatahnya bro.kekadang tu sampai meronta2 dia mintak belikan mainan ni.setakat ni takde la pengalaman aku lagi.tengok telatah anak kawan2 dah boleh bayangkan anak aku macam mana nanti :p

    harap jangan dia mintak anak patung barbie sudah.mahal tu :(

    ReplyDelete
  10. boleh tahan juga si alisya menangis, mana tak cair bro

    ReplyDelete
  11. nampak benda tu kecil dan halus.. kena hati2 dan sentiasa ada guidance masa dia main

    ReplyDelete
  12. Macam best jek permainan Alisya tu! Nak jugaaakkk!! :P

    ReplyDelete
  13. fuuuhh.. tul laaa kan. bebudak ni kalo dia nak. nak jugak benda tuh.. huhuhu.. aku pun leh cair,,.

    ReplyDelete
  14. rasanya alisya mesti suka menan tu sbb colourful..hehee

    jgn tinggalkan dia sendiri masa main...kang masuk mulut/hidung/ telinga plak...haru!

    ReplyDelete
  15. memang cair hati ni kalau dah anak meraung2 nangis nak mainan n takmo balik.. hehe...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails