October 10, 2011

Mesin Basuh Samsung Pilihan Kami

Mesin Basuh Samsung memang menjadi pilihan kami sejak  kahwin lagi. Mesin basuh yang kami pakai sekarang ni, dibeli tahun 2008, 6kg pada harga RM600 kalau tak silap. As rumah baru yang kami sewakan adalah partly furnished , mesin basuh lama dihantar ke rumah baru dan untuk kegunaan kami sekarang :


Mesin Basuh Samsung masih menjadi pilihan kami. Harganya  RM899, 8.5kg
Kata mereka special price. Korang rasa ok ke harganya?
Dah sampai di rumah weekend lepas
Tentu makin gembira isteri. Lebih banyak yang boleh dibasuh sekali harung
Lebih besar, lebih selesa, lebih menjimatkan masa

Alhamdulillah, sejak Isteri mengandung anak kedua, dimurahkan rezeki. Walaupun bajet 2012 kurang memihak kepada kami yang berpendapatan sederhana, syukur, ada rezeki yang masuk di tempat lain i.e. blogging.

P/s : Mesin Basuh Samsung menjadi pilihan kami, apa pula pilihan anda?

28 comments:

  1. jenama samsung memang pilihan koz juga...

    mmg tahan lama...

    peralatan jenama samsung yg koz gunakan sekarang seperti moniter dan lcd tv...^^^

    ReplyDelete
  2. nie buakn peti sejuk bro eryqazz...heheh..washing machine daaaaaaaa....:)

    ReplyDelete
  3. eh...peti sejuk ke mesin basuh? ehemm..ke salah tengok neh..hehehe

    ReplyDelete
  4. errrr itu peti sejuk ke mesin basuh? saya confuse tadi bila tgk gambar :)

    ReplyDelete
  5. bila ko panggil peti sejuk je.. aku ingat peti ais bro.. hehehe.. sekali tengok rupanya mesin basuh barulah.. ai kata bajet tak memihak.. mula2 masuk aircond lepas tu masuk peti sejuk pulak.. sat lagi jangan bagi kad jemputan sudah.. hehehe

    ReplyDelete
  6. eh, ni peti sejuk ke mesin basuh? huhu!

    * mesin basuh kita samalah. kami pun baru guna awal tahun 2011. sgt sesuailah utk isteri yg mengandung sebab fully auto ;)

    ReplyDelete
  7. berpatutan tu bro. Aku nye mesin basuh, peti ais, hp, tv semuanya samsung. Kalau samsung keluarkan produk kereta, agaknya aku pn beli. hahaha

    ReplyDelete
  8. saya beli yang sebijik macamni dua tahun lepas.. harganya RM999. Samsung ni bagus. Mahal sikit tapi berbaloi ...

    ReplyDelete
  9. sy suka mesin basuh toshiba.dh lbh 10thn guna n xpenah buat hal

    ReplyDelete
  10. Saya dulu pakai Samsung gak, tapi cepat rosak. Mula-mula solenoid valve rosak, pastu button switch...last last tukar mesin basuh baru.
    Kalau bab-bab home appliances ni saya lebih suka Panasonic. Teringat masa keje kilang dulu, kita terpaksa sediakan satu production line khas untuk produk yang dibekalkan ke Matsushita (nama lama Panasonic) sebab keperluan kualiti mereka jauh lebih ketat dari customer lain.

    ReplyDelete
  11. kenapa nampak mesin basug tu cantik?
    oklah tu, harga bawah 900 utk load 8.5 kg :)

    ReplyDelete
  12. not bad harganya :) me pakai brand singer (hasil menang contest) :)

    ReplyDelete
  13. lupe nak tgk brand washing machine kat umah tuh... hehehe...

    ReplyDelete
  14. Kat mana perkataan peti sejuk tu????
    nampak bro tulis mesin basuh...erk..

    ReplyDelete
  15. kami pilih Panasonic.. 12kg, rm1500 beli kt the mines ...

    ReplyDelete
  16. Mungkinkah eyriqazz tengah mengigau buat entri ni.. mesin basuh dikatanya peti sejuk... hehehe.. sabar bro..

    ReplyDelete
  17. pilihan saya... toshiba... tersilap beli 9.0kg ingat nak beli 12.kg boleh basuh toto sekali... tka susah nak hantar dobi... apa2 pun berterima kasih kepada hubby atas pengorbanannya... sejuk hati dan tangan... hehehe

    ReplyDelete
  18. samsung.. ok laa.. saya punya toshiba aje.. 8.5kg ok tu.. leh basuh toto tak? hehehee

    ReplyDelete
  19. yup.kami pun pengguna mesin basuh samsung ! best ... tp kami punyer 6.5 kg jer .. teringin gak nak upgrade saiznyer ... ;)

    ReplyDelete
  20. samsung gaks..fuzzy apa ke benda ntah...dah lebih 5 thn tp condition masih mantop!

    ReplyDelete
  21. aku pun pakai samsung jugak.setakat ni dah masuk 3 tahun sejak aku kawin...

    ReplyDelete
  22. #kozumi_ro :samalah..for us,jenama samsung adalah mesin basuh dan tv..both masih ok

    #ieyka02 :hik3..mb tengah menaip time pagi2...

    ReplyDelete
  23. lebih banyak utk dibasuh sekaligus, lebih banyak utk dilipat juga.. haa lainlah kalau eyriqazz tolong lipat skali?

    ReplyDelete
  24. kalau nak beli lagi sekali nak beli 10kg!! tamakkn?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails