November 12, 2011

Astro B.yond IPTV Hollywood & Celebrities Night 2011

Astro B.yond IPTV Hollywood & Celebrities Night  saya hadiri
29 October 2011, B.yond IPTV Concept Store,Solaris Mont Kiara parti ini
Sungguh seronok rasa di hati
Pengalaman saya untuk dikongsi
(Credit picture to TehtarikMemoirs)


Hollywood & Celebrities Night tema malam ini
Penuh meriah, ramai 'artis dan celebriti'
The Rock yang baru pulang bergusti dan teambuilding terus saya terjahi
Event yang menguja, memecut laju mana boleh saya lepaskan peluang ini

Sampai saja di Event ini
Contest Pertama Mencipta tagline "Astro B.yond IPTV is the only line i need because..... kreatifkanla diri
Hadiah IPAD 2 sedia menanti
Adakah rezeki bakal memihak saya lagi?
Adam C, MC of the night berbakat sekali
Terpegun mendengar apa yang dituturi
Tidak percaya, mari saya tunjukkan bukti
Gambar dibawah ini, terkedu mereka, teruja hati
Speechless dibuatnya bapa-bapa yang turut menghadiri..Opps, Purchasing Power ditangan mereka

Selepas itu, makan malam dan event diteruskan dengan :
Games "Siapa Culik Kak Limah? ". Cari lokasi dan klu-klu yang diberi untuk mendapatkan jawapan
Tengoklah, betapa excitednya team eden ini yang diketuai oleh Brother Je Jai ini...

Event kali turut memberikan peluang kepada kami untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan Astro B.yond IPTV ini. Yess, memang saya sudah teruja hati. Astro HD sudah dipasang, Astro PVR pun sudah berada di rumah, Astro IPTV, uummm, siapa yang tidak terliur hati?


Apa Itu Astro B.yond IPTV?

Astro B.yond IPTV = IPTV merupakan satu perkhidmatan baru yang ditawarkan oleh Astro yang menggabungkan pelbagai perkhidmatan dalam satu seperti Astro+HD , PVR, Broadband berkelajuan tinggi, Video on demand (VOD), Fixed Line voice call.

Secara ringkasnya , Astro B.yond IPTV = Astro+HD+PVR+Internet broadband +VOD + Phone Call

Mari eyriqazz explainkan lebih details :

Astro = No need to explain further, most people know about it.Tak tahu? Meh terjah sini : http://www.astro.com.my

Astro + HD
Astro B.yond bersama LG HDTV
Check out entry INI :

More info, check it out HERE

Astro B.yond PVR
Check out entry INI :
Record
Rewind


Pause
&
Play .


Yup, mengalami sendiri merasai Astro HD dan juga Astro PVR memang menguja. Memudahkan hidup saya. Now, boleh saja rekodkan rancangan kegemaran saya tanpa perlu nak berebut2 dan menontonnya apabila saya free. Watch TV and my favourite show, anytime, my time.

More Info Check it out HERE


High-Speed Broadband

Fibre optik? Unlimited download? Consistent speed , the fastest possible broadband, dan harga serendah RM128 sebulan? Bagi blogger dan pengguna internet tegar bagi saya, ianya memang menjadi daya penarik. Better internet connection means higher performance for me....Teruja-teruja...

More Info Check it out HERE

VOD = Pilih saja video pilihan anda dengan harga yang agak berpatutan.

Fixed Line Voice
Berpatutan juga harganya : Fixed Line Voice for Astro B.yond IPTV

For me, sebagai ketua keluarga yang agak busy mencari rezeki, urusan rumahtangga etc, Astro B.yond IPTV ini memang memberikan suatu pilihan dan perkhidmatan yang ditawarkan begitu menarik hati. Teringin juga untuk mencuba tapi timbul juga persoalan di hati. Of course, bagi middle Income macam eyriqazz antara yang menjadi faktor utama adalah :

1) Harga. Murahke? 


Broadband Package, Minimum Rm128 + TV Channel = Minimum RM165.95 
Pakej Harga bolehla refer SINI

Nampak boleh tahan juga. Currently saya bayar around RM200+ untuk Astro B.yond PVR+Broadband. Umm, penjimatan dan juga internet yang lebih laju? Sound good to me.

2) But, how about lokasi? Kawasan eyriqazz dah ada blom ya?. Jom terjah Satt... 

Aiseh, Setapak blom ada lagi..
Xper2, sabar menanti...
Location and Availability, Click Here

Mungkin tak lama lagi, ada di kawasan eyriqazz. Timeni maybe bolehla mencuba. Belum cuba, belum tahu kan?

Overall, memang nampak menarik dan kena dengan cara hidup saya. Dapat menjimatkan masa, lebih menguja, lebih mempesona bertepatan laa dengan tagline nya " The One and The Only Line You'll Ever Need".

What is Astro B.yond IPTV all about?

Need to know more? Bolehla check FAQs berkenaan Astro B.yond IPTV ini ataupun singgahi laman web rasminya di http://www.astro.com.my/iptv

Serius, serius, serius teruja untuk memilikinya...It will complete the latest addition of my Astro B.yond HD+PVR saya.

Orait, back to the event, lepas event "Siapa Culik Kak Limah", pengumuman untuk :


Finalist Best Dress Male & Female. Gambar di atas Finalist Best Dress Male

Meriah. Adalah dalam 100 orang lebih yang menghadiri event ini malam tersebut

Pemenang Contest Siapa Culik Kak Limah

Lucky,lucky..Menang RM500 Jusco Voucher

Pemenang Slogan terbaik, IPAD 2 menjadi miliknya. Ehh, dah pakai IPTV nanti, jemput-jemputla kami ke rumah ya? (Credit picture to Nuffnang)

Pemenang Best Dress Female. Wahh, puas hati menang 32" LCD TV
(Credit picture to Nuffnang)

Pemenang Best Dress Male 
(Credit picture to Nuffnang)

Nuffies yang memang happy go lucky dan Meriah Selalu

Bloggers pun apa kurangnya especially yang baju merah tu...Perut dah memboyot, tetap teruja nak join event ini

As always, Pulang tidak dengan tangan kosong. (Credit picture to Redmummy)

Overall, event yang puas hati. Membuatkan hati teruja untuk memiliki Astro B.yond IPTV walaupun belum lagi berada di lokasi eyriqazz. Kalau anda berminat dan ingin mengetahui first hand experience Astro B.yond IPTV ini, bolehla singgahi :

Astro B.yond IPTV Concept Store in Mont Kiara(Credit picture to Nuffnang)

"With the recent introduction of the Astro B.yond IPTV Concept Store in Mont Kiara, customers are provided with the opportunity to see, touch and experience all these elements of the Astro B.yond IPTV multi-play service. The Astro B.yond IPTV Concept Store is divided into the Discover Zone, Connect Zone and Experience Zone; each with its own uniqueness." - Credit Here -

Astro B.yond IPTV event yang mempesona
Saya teruja dan teringin memilikinya
Terimakasih Nuffnang dan Astro menjemput saya
Cepat-cepatkanlah Astro B.yond IPTV ke lokasi saya pula ya?

11 comments:

  1. menarik...teringin nak gne tp belum masa nye kot..still study...huhu

    ReplyDelete
  2. SEMOGA BERJAYA bro.... cuma fixed lined nie kalau kita selalu online kat umah memang advantage laaa

    ReplyDelete
  3. Pakej berbaloi...
    Tapi kat umah aku pun tak ada lagi...
    Event nuffnang and astro nie mmg best laaa...
    Walaupun, tak dapat hadiah... Tapi dapat kawan2 blogger...

    ReplyDelete
  4. bos.. aku menang!! yeahooo!!! eh, memang menarik IPTV ni tau.. kita pindah mont kiara lah.. :)

    ReplyDelete
  5. pakej yang sangat menarik dan penuh dgn advantage..teringin nak guna, tapi mungkin lambat lagi kot sebab still pkir nak guna duit untuk stdy terlebih dulu..

    Eh, ada entri menarik la! : Thanks Bro Eyriqazz Sebab Sudi Singgah

    ReplyDelete
  6. me jrg tgk tv--ma guna astro yg basic ajer heheheh

    ReplyDelete
  7. #Pezol Stylez :xper...study dulu..

    #Iswahyudi Kurniawan:cantik kan costume nya?

    #hazman aka species1980 :thanks bro..yiezaa..itula...kalau ianya ble offer internet yang better,why not give a try kan?

    #Fazrol :setuju..kat umah eden pun takde lagi..teringin juga nak mencuba

    #naziyatul fatihah :xpe..kalau ada rezeki tak ke mana kan?

    ReplyDelete
  8. #KiD :fuhh..mont kiara punya kondo takde setengah juta,jangan mimpi nak duduk bro..

    #D'ya Marshmello:study come first..nanti dah dpt kije best..angkatje apa nak angkat..

    #Pacifista:hik3..ni dah pakej full ni..

    #Mama Zharfan :hik3..one day maybe ianya berubah?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails