November 22, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan|Restoran Hayaki Platinum Walk



First impression ketika melalui Restoran Hayaki,Platinum Walk ini, mati-mati saya ingatkan restoran ala-ala Jepun or Korea. Nasib baik terbaca entry INI dari JARD. Yup, that's the power of blogging. Lebih memberikan kesan dan meyakinkan.

Rupan-rupanya restoran 24 jam ini menyediakan masakan Ala Kelantan. So, sempatla singgah beberapa minggu yang lepas :


Papa, Sushi ada?
Issh, ni Restoran ala Kelantan la..Sayang kan orang Kelantan
Menu-menu yang disediakan. Nasi Kerabu,Nasi Dagang, Nasi Putih, Nasi Ayam, Mee Kari etc..
Roti,rojak, pulut mangga, mee sup. Hargapun berpatutan
Malam-malam pekena telur separuh masak. Yummy...
Nasi Ayamnya pun boleh tahan juga.Suatu kelainan
Berselera wifey hirup telur separuh masak
Pulut Mangga. Kegemaran Isteri dan Alisya. Sedap
Chicken Chop untuk Mak Mertua. Boleh tahan juga. Rangup
Ni favourite saya. Ice Blended Mangga. Terbaik..

Overall, boleh tahan juga restoran ini. Ada masakan yang menepati citarasa saya, ada pula yang just biasa saja i.e. mencuba masakan lain selepas itu seperti Nasi Goreng Belacan . Tepuk dada, tanya selera..Masihng-masing sudah pasti ada citarasa yang berbeza kan?

14 comments:

  1. pulut mangga dia memang sedap, semalam mkn sambil tgk bola kat umah hehe

    ReplyDelete
  2. tersangat la sedap tang mango ice blended..mesti terjah restoran ni

    ReplyDelete
  3. Saya pernah makan disitu, harganya mahal sangat for me, n_n
    Tapi sedap masakannya

    ReplyDelete
  4. wah.. kt tempat len pown ade. igtkan kt kltn jee ada.. selalu lepak kt kltn.. :)

    ReplyDelete
  5. bro kat mana nie??
    lokasi plzz...boleh try2
    heee :P

    ReplyDelete
  6. @cIk JanNah:Dekat Platinum Walk, danau kota..tak jauh dari Uptown Danau Kota...

    ReplyDelete
  7. sdp nie...adoiii boleh try try nx tym ...thx eryqazzz rekemen..ehehe...cume tang pulut mangga...xpernah cuba pon seumur hidup...mcm mne nak makan dia..heh

    ReplyDelete
  8. dah lama perasan hayaki nih. tapi till today, taknah masuk lagi..nak try yg kat kota bharu le wiken nih..:-)

    ReplyDelete
  9. BAGUSlaa...restoran nie sebab ada banyak pilihan.... so bile mau belanja kawe nie....hik3x

    ReplyDelete
  10. selalu pg area sane sbb ada sate kjg, tutti frutti, mali's.. x pnh sgah sbb ingtkn kedai jepun jgk. kedai kelantan rupenye. kekekekeke.. bole la try lps ni =D

    ReplyDelete
  11. terliur pulak tengok telor half tu

    ReplyDelete
  12. dah try chicken chop dia sedap,just a bit salty for me

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi