December 31, 2011

Jalan-Jalan di Zoo Negara Malaysia

Beberapa minggu lepas, bawa keluarga dari kampung ke Zoo Negara Malaysia . Memang seronok especially kanak-kanak dapat tengok pelbagai haiwan.


Meriah naik tram, Eyriqazz,Mak dan Makcik Sekeluarga dari kampung

Nak naik tram RM2 untuk kanak-kanak, RM4 untuk dewasa

Saya syorkan, kalau nak tengok binatang dengan lebih puas, tak perlula naik tram. Jalan kaki je, lebih teruja ,coz bila dah naik tram,separuh jalan dah terlepas, tengok dari tram kurang puas. Nak patah balik, letih la pula kan?


Kadar/HargaTiket Zoo Negara
Dewasa RM20, kanak-kanak = RM6

Mahal juga tiket masuk untuk dewasa kan? Sepatutnya RM10 cukupla, lebih ramai yang lebih mampu pergi Zoo Negara. 


Sepupuku dari kampung. Anak-Anak Mak Ta dan Mak Ngah

IKan Kelisa/Arowana. Fuh,mau cecah 4-5 angka seekor ni

Ikan Toman. kat Tasik Kenyir banyak ni
Comel-comel penguin
Ikan Arapaima/Ikan Naga

Papa, Gajah

Singa yang tengah syok dibuai mimpi

Harimau terkenangkan kekasih lama
Sang Monyet
Bukan Main seronok lagi Alisya
Badak Air
Seladang
Tapir
Kura-Kura Gergasi. Usianya dah 100+ tahun

Actually banyak lagi binatang di Zoo Negara ni tapi coz naik tram banyak yang tak sempat nak snap i.e. Zirafah, Unta, Burung-burung, dan pelbagai lagi. 

11 comments:

  1. jlez amat ni,, uaaa!!!! mahal la rm20,, ish,, pastu nak suh orang pergi ramai2,, muja kat klate,, susah nk gi zoo,, :D

    ReplyDelete
  2. rasanya dah puas pi sini, dah le harga naik sekarang....

    ReplyDelete
  3. bestnye dapat g zoo negara dgn family

    ReplyDelete
  4. wah meriah betull celebrate hari yang terakhir dalam 2011...

    apa kata bro kongsi dengan kita apa azam bro untuk 2012 ?


    Selamat tinggal 2011, selamat datang 2012.

    Jom join contest "Apa azam 2012 Anda ?" ..sambil sambil kita berkongsi ,ada hadiah yang menarik disediakan...

    Jika berminat, boleh KLIK Sini - tuanbri.com

    ReplyDelete
  5. ok lah tu rm20 untuk dewasa.
    penyelenggaran fasiliti n makanan & treatment semua binatang2 tu makan kos tinggi (:

    ReplyDelete
  6. Bg aku secara peribadi.. Tiket untuk dewasa memang mahal.. Rasa kena turunkn 10 je.. Aku dah serik masuk.. Tiket mahal.. Sorry kalau ada yg tak setuju

    ReplyDelete
  7. pergi zoo nie bagus untuk proses pembelajaran kanak2x tentang dunia haiwan...tiket mahal tu mungkin nak cover kos maintainance tapi bila kita tengok anak kecil seronok pasti ianya berbaloi kan...

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum. Jika nak beriadah dari g zoo yg mahal baik p bukit cerakah.masuk rm3 je dan dlm tu mcm2 ada.tmn binatang pun ada. Sawah dan mcm2'

    ReplyDelete
  9. Tiket bukan setakat mahal, tapi TERLALU MAHAL. RM20/dewasa..nai tram RM3 seround..klu tak silap last 5 years baru RM10 or RM12, free tram. Beborak ngan staff zoo, depa kata inilah kesan penswastaan zoo negara. Last time was under government.

    ReplyDelete
  10. tiket mahal sebab maintance tinggi. makanan haiwan sume tu da brape juta stahun. lagi pon zoo negara ni hak milik NGO. so profit zoo negara hanyalah dari hasil jualan tiket. kalo dorang wat tiket murah, silap2 boleh lingkup. dengar cite taon depan tiket naik lagi. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi