January 29, 2012

Teringin Nak Melancong Oversea


Almost 10 tahun berlalu. Bila tengok balik video ni, memang meruntun-runtun hati ini. Honestly, sejak pulang tamatkan zaman belajar di UK tahun 2005, tak pernah lagi eyriqazz keluar Malaysia. Pernah la sekali hampir nak dapat pi Hong Kong Disneyland, namun bukan rezeki. Cancel last2 minute.


Yup, pernah janjikan Isteri nak bawa at least ke Bandung or Singapura, tapi ada saja sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. 

Hopefully, this year dapatla tunaikan hasrat Isteri dan diri Sendiri melancong ke Oversea. Tak perlu jauh-jauh, dapat pergi Singapura, Bandung or Thailand pun jadi. 

P/s : Perasan tak, pekerja full time cam most of us, we spent most of our time di Ofis dari keluarga sendiri? Umm, bilakah agaknya boleh keluar dari "Rat Race" ini?

20 comments:

  1. saya pun teringin..paling jauh belajar kat Pahang..kira oversea la jugak..merentasi laut china selatan..hehe..

    Aku Anak Labuan

    ReplyDelete
  2. Bandung shopping bro.. tak pon Singgapore Universal Studio..

    ReplyDelete
  3. wah..nak ikut nak ikut...hehe

    ReplyDelete
  4. Belajar kt UK..sonok sbb dpt around the world...

    ReplyDelete
  5. sy pon teringin..huhuhu..ntah bila agaknya dipenuhi keinginan ni erk...

    ReplyDelete
  6. Boleh.
    Kalau ada rezeki dan blog dah start beri 5 figure income. Insyaallah....

    ReplyDelete
  7. mmg bes klau dpt g mlancong overc..tp skang busy + duit x byk..so,dok diam2 jelah..hehe..

    ReplyDelete
  8. #Pamie :InsyaAllah,adalah rezeki tu nanti..

    #Syafiq Ahadin:Amin...

    #Myvitrd :yup,both destinasi pilihan

    #Errah :jom2

    #Chekgu Azrine:memang seronokk..

    ReplyDelete
  9. #Eryati:InsyaAllah,adala rezeki tu nanti

    #lunaticg:Amin...

    #SyUhAdA :kan?

    #MrJocko :fuhh..jealous2 ngan bro..merata2 dah pergi

    ReplyDelete
  10. teringin jugak pergi oversea. kepunan dh ni :(

    ReplyDelete
  11. memang seronok melancong, tambahan poket dah penuh baru ngam...
    kalau dah kerja ofis, memang la masa untuk keluarga pun dah kurang inikan pula nak melancong lagi la kurang...
    cuti-cuti ni memerap jer kat rumah... huhuhu

    ReplyDelete
  12. jom bro...ikt saya nak ke luar negara bulan May nie ehehe...

    ReplyDelete
  13. BTOI TU...MACAM SAYA LGI LA DALAM NEGARA PUN TAK ABIS RANTAU LAGI

    ReplyDelete
  14. InsyaAllah, saya target nak pi Universal Studio je tahun ni

    ReplyDelete
  15. me pun wish nak cuti2 obersi thn ni..moga2 akan jd kenyataan...amiin

    ReplyDelete
  16. yehh dapat g singapura pun dah oversea kan.. dah 2 kali sy g oversea kalau cm tu.hehe

    ReplyDelete
  17. agak touched dengan entri ni.

    Memang, bnyk mase kite kt opis dri rumah. Kdg kdg yang keje sendiri pun lg bnyk luang masa untuk keje, dari luang masa dengan kluarga. alangkah sedihnye.

    ReplyDelete
  18. nnt if nk quotation bercuti ke oversea leh email kat sha atau wall fb sha : Sharidawati Shahrudin

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi