February 28, 2012

Camne Saya Boleh Join Nuffnang


Let's me introduce you, Mr. Jocko, insan yang telah memperkenalkan Nuffnang kepada Eyriqazz. Kebetulan, dah almost 3 tahun aktif berblog, di 5th Nuffnang Birthday Party, inilah kali pertama kami berjumpa di event Nuffnang.

Camne Saya Boleh Join Nuffnang? Ceritanya lebih kurang tahun 2009, Si Jocko ni memang aktif berblog. Dia mention boleh buat Income dengan blog. Saya sindir dia berbulan-bulan juga, alah,Scam je ni. Mana boleh buat income dengan menulis di blog merapu merapan. Ahh, tipu arrr....

One day, selepas berbulan-bulan tu, dia tunjukkan Cek Nuffnangnya yang pertama. Jumlahnya lebih kurang RM80+ kot selepas berbulan2 dia berblog katanya. Terus excited, a few days lepas tu, terus saya register Nuffnang dan aktif berblog. Yup, mula-mula berblog tu memang berblog coz duit.

Excited, 2 bulan bersama Nuffnang, sudah menerima my 1st Cheque dari Nuffnang yang berjumlah RM200+. The rest is history....Now, saya bolehla dikatakan blogger tegar Nuffnang dan wang bukan lagi motivasi utama saya untuk berblog..."The money will come when you put ur passion in whatever u love"...

P/s : How about you? Camne anda boleh terjebak dengan Nuffnang?

75 comments:

  1. Replies
    1. ko ni ada klon ke?dulu melz yang aku jumpa camni....

      Delete
    2. kira aku ganti melz laaa.. hehehe

      Delete
    3. hahaha..lebih kurangla...cam roadrunner la..mana2 ader....hihihihi..

      Delete
    4. hehe earning zuan xde bnyk mcm tu lagi.. mayb rezeki belum sampai.. :)

      Delete
  2. ermmmm.. aku masuk nuffnang sebab abang aku suh masuk.. sebab dia kata blogger GTO dapat banyak duit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syam : SALAH tu... Saya hanya beri galakkan jeee...berikana rasa minat blogging

      Delete
    2. siapa blogger gto tu?hik3...

      Delete
  3. Replies
    1. citer2...sure ramai tertanya2 tu...

      Delete
    2. nak dengar! nak dengar!! hehe! :)

      Delete
    3. so yuyu,silala bercerita ya...

      Delete
    4. yuyu.. cer citer.. cer citer...

      Delete
  4. memula tgk org pasang nuff.. kita pun psg. padahal tak tau apa punca.
    lama-lama-lama-lama-lama... baru tau. jam tu gian BW. first time cash out almost 1k jugak. tapi.. setahun lebih simpan tu... walau pun makan tahun, berbaloi jugak la...

    ReplyDelete
  5. Betul tu, kalau bersungguh², tak mustahil capai apa yang dikehendaki .. :)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,dimana ada kemahuan,di situ ada jalannya..

      Delete
    2. saya pegang kata2 GTO.. "kalau tak dipecahkan ruyung, manakan nak dapat sagunya".. kalo dapat duit blogging, leh laaa pegi sabah dan melaka yea... ewaaahhh

      Delete
    3. Hik3..Indeed..target tahun ni nak bawa wifey ke oversea pula...takdela jauh2..bandung or singapura pun jadi...

      Delete
  6. i learn from u...but, bru 2month++ aktif plak, so, xbyak pun..kekadang on9 kekdang x, tu yg payah nak melekat...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. good luck..terharu mendengarnya....

      Delete
    2. hye eyriqazz.. saya budak baru belajar.. boleh bagi tips kat saya.. :)

      Delete
    3. Boleh2..sila kasi saya duit raya dulu

      Delete
  7. Nuffnang memang best.. Tapi saya still lagi budak baru belajar.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum berjalan kenalah bertatih dulu kan?

      Delete
  8. Skrip sama macam hang.. wife aku yg kenalkan dengan nuffnang.. selepas adik ipar perkenalkan dengan wife..

    Aku cakap hati2 .. banyak sekarang orang tipu.. tapi lepas dia tunjuk ada duit masuk dalam akaun nuffnang dia hari2 bila ada org klik.. aku dah mula macam percaya sikit.. dah tu terus register juga..

    dan aku pun masa mula2 dulu pernah terjebak dalam geng klik2 selepas nuffnang warning terus insaf dan sekarang terus menulis walaupun income tak lebat macam mat tiger.. hehehe.. yang penting blog dan nuffnang sukar dipisahkan.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik3..bertuah ada isteri yang prihatin..eden terbalik pula,wifey nak berblog,eden tak kasi...nanti dia lagi famous dari eden dan eden kena jadi sirman jr..hahahaha..dengki,dengki....

      Delete
    2. aku dah cakap.. taruk cikguazwa.com
      bro, leh geng dengan sirman nnt. lalalaalaaa

      Delete
  9. Macam kes saya... ianya lebih kepada by chance terjumpa semasa tengah google pasal " PENDAPATAN / PERNIAGAAN INTERNET " - Boleh jadi modal untuk post entry kat blog nie...hihihi

    ReplyDelete
  10. income dari Nuffnang, boleh la buat beli baju kerja... :)

    ReplyDelete
  11. sama mcm bro juga..member yang intro dlu then lama2 semakin berminat dan setakat ni setahun join Nuffng dan 2x cashout alhmdllah :)

    ReplyDelete
  12. saya pula, kawan yang soh.... test2 je, tapi income takde. hehe! baru sekali cashout....huhu! sekarang kumpul balik. yeah!

    ReplyDelete
  13. saya join nuffnang bila baca blog Eyriqaz.
    awal2 berblog dulu memamg blog ni
    banyak menghasut saya untuk bersama nuffnang..hehe
    dan sekarang alhamdulillah...
    sebulan sekali saya dah dapat 2-3 ratus dengan nuffnang.
    tak terfikir nak bersama yang lain.
    mula2dulu suami tak percaya,.
    dia kata entah2 eyriqaz ni staff nuffnang..saya lantak kan aje cakap dia..
    heheh..sekarang bila sampai cek je kat rumah saya tayang2 depan dia..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3..entah2 eyriqazz ni staff Nuffnang? Hik3..takpe2..nanti duit tu bolehla gunakan untuk anak2 kan?

      Delete
    2. eh.. eyriqazz ni staff nuffnang ke? yang awan nano nanao pakai baju terbalik masa beli sarapan dulu kan? ehhh.. betul laa awak ni.. yeay!!

      Delete
  14. Shag terjebak dengan Nuff pom sebab ramai kawan yg cakap dapat cek RM50++ dalam masa sebulan berbelog. Tapi, Shag dah setahun pun tak dapat cashout lagi. HAHA :D

    Btw, ada tak pass ke A7X konsert 29 April ni ? Nak ! HAHA :Pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...selamat berblog... A7X Tu apa?

      Delete
  15. saya start blog dulu sebelum jadi supermak.. dok umah sorang2.. boring2.. bila start jadi supermak!! blogging pun superhebat jugak!! wink!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yiehaaa...Redmummy Jr in the making...

      Delete
    2. setuju dengan eyriqazz.. madammondoq supermak!! (bila kita nak jadi biras nih?)

      Delete
  16. mula-mula suka suki nak buang masa..kawan bagitau joinlah nuffnang..bila join dpt gi event..msk contest menang bb..wow rasa happy terus berblog sampai kini. Alhamdulliah dari suka suki dah dapat pendapatan sekarang ni dan syukur juga dah berapa bulan berturut-turut dapat income 4 angka. Rasa tak percaya tapi bila cek sampai rasa berbaloi dengan nuffnang. Terima kasih nuffnang..always with nuffnang dulu dan kini..

    wah terlebih sudahhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ina laa orangnya yang buat saya teruja nak join event dan contest lepas tengok kak ina menang BB....Yerla, ingatkan susah nak dpt invite pi event or menang contest....

      Delete
    2. eyriqazz lah orang nya yang buat saya teruja nak join event dan contest..

      Delete
    3. Miahahah..baru 1st event join terus dpt grand prize kan bro?siyuss berbakatla kid ni...

      Delete
  17. saya tak tau apa itu nuffnang...boleh terangkan pada saya abang eyriqazz

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2...sila singgahi laman web ini : http://www.nuffnang.com.my

      P/s : Buat2 tak tahu, eden luku baru tau...

      Delete
  18. series bro, sampai laa ni aku lupa camne leh join nuffnang..kihkih..tp sampai saat ni, aku memang suka Nuffnang nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3..rasanya bro antara blogger pertama yang eden jumpa di event NN...

      Delete
  19. saya dah sebulan lebih bersama nuffnang...
    tapi x gerak2 pun earning?
    trafik abg eyriqazz brapa sehari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak gerak2? Ummm....susah nak jawab tu.... trafik eyriqazz biasa2je....malu nak sebut..hik3..

      Delete
    2. trafik eyriqazz ada dalam beberapa entry sebelum ini.. :)

      Delete
  20. mcm mana nak uat dgn nuffnang.. sya still xpham lagi la.. please help..

    ReplyDelete
  21. boleh singgah sini : http://www.nuffnang.com.my/

    Kat sana ada diterangkan camne ....

    ReplyDelete
  22. wow, banyak jugak tu dapat.

    ambe plak, ramai jugak member duk sindir pasal blogging, tapi kan, bila bagitahu dengan blog ni boleh dapat duit, terus dorang senyap dan rasa nak blogging..bila buat blog, tak tahu nak tulis ape..

    betul tu, passion tu kena ada, baru duit akan masuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa2 yang kita buat..kalau ada minat dan diteruskan dengan penuh dedikasi..the rest will come later

      Delete
  23. Join nuffnang sebab terikut-ikut. Tp mmg kagum dgn Eyriqazz. Mantap. Kalau la ana duduk di KL. Aktif jgk kot.. Tp apakan daya, jauh.

    ReplyDelete
  24. saya join Nuffnang dari 2008 lg baru tahun ni earning nk bergerak huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh,kiranya bro lagi awal la dengan NN dari saya?

      Delete
  25. sha join nuffnang lps layan blog redmummy. usha punya usha terus daftar dgn nuffang janu thn lps. tapi bulan 8 thn lps baru sha start aktif dgn nuffnang...

    tapi blog eyriqazz ni mmg sumber motivasi lah !! keep it up !! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih..terharu mendengarnya....

      Delete
  26. mula2 blogging dulu memang tak tahu boleh buat duit dengan blog..then,tahun lepas terjumpa blog bro, terus teruja nak join nuffnang sekali dan alhamdulillah, dah dapat buat cashout yang pertama dengan nuffnang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..gembira mendengarnya..teruskan berblog ya....

      Delete
  27. wah banyak juga tu RM80 . rezeki blogging bro.tahniah tahniag.

    My Blog - Perniagaan Online | Usahawan Internet

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi