March 26, 2012

Mydin : The Untold Story

Semalam sempatlah saya menghadiri sesi pelancaran buku "Mydin : The Untold Story" yang diadakan di Subang Parade, Subang. Terimakasih buat RabiatulAdawiyah for the invite. Sambil2 attend event ni, bolehla bawa Isteri shopping di sini sekali :

Mydin : The Untold Story
Suka duka rahsia kejayaan, naik turun Mydin dikongsikan disini
Dapat free courtesy of Mydin, sempatlah baca beberapa muka surat. Memang memberikan Inspirasi

Datin Dr. Hajah Siti Hawa Mohamed, penulis dan juga Isteri kepada salah seorang pemilik Mydin
Yup, Melentur buluh biarlah dari rebungnya
Versi Bahasa Melayu dan juga English
Jangan lupa mintak signature dengan penulis
Juga dengan pemilik dan pengasas Mydin Malaysia
Fuhh, semoga aura kejayaan menerjah diriku juga
Bloggers bergambar dengan pemilik Mydin Malaysia
As a token of appreciation buat yang hadir, dapatla RM60 voucher...
Lepasla beli Susu Anmum Essential Alisya

Kalau sebut pasal mydin, memang banyak memorinya. Especially buat saya yang berasal dari keluarga miskin. Time dapat biasiswa, mydin la tempat yang dituju untuk membeli alat tulis, barangan diri, sabun, minyak rambut, dan pelbagai lagi.. Harganya yang murah membuatkan saya memilih mydin.

Now, Mymydin sudah dibuka dekat dengan rumah, lebih mudahla untuk shopping . Harga berpatutan sudah semesti. Cuma feedback saya, in term of Meriah Kad boleh diperbaiki lagi supaya boleh menarik lebih ramai pengguna untuk terus setia dan setia bersama Mydin. Win-win situation adalah sebaiknya kan.

Once again, thanks Mydin for the opportunity. Tak sabar nak habiskan baca buku ini. Tentu banyak pengalaman yang boleh dijadikan inspirasi....


36 comments:

  1. Nurul dulu pun masa kat kg.. asyik g mydin jer.. sebulan sekali ngan mak.. naik prebet sapu(Abg eyriqazz mesti tahu prebet sapu ape kan) .. sebab maklah yg jadi ketua keluarga..Maklah ibu maklah ayah untuk kami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NURUL : saya pun biasa gak naik prebet sapu... cuma skang nie dah kurang sangat terutamanya kawasan bandar2x

      Delete
    2. Dulu saya pi mydin naik basje..Jalan kaki dalam 1-2km...Sebabtu sihat... Skangni, terlebih2 sihat pula..Tapi mydin banyak membantu kami especially dlm produk2 yang berkuaaliti dengan harga yang berpatutan...

      Delete
    3. bukan senang nak senang....inspirasi dari kejayaan org yg berjaya adalah jalan pintas utk kita berjaya juga ...


      jemputan khas:Para bloggers yg kiut miut n ensem semua....apa kata share N3 u olls kat web ni RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog u olls.Rangkaian bloggers Malaysia.TERHANGAT DAN SEGAR DARI LADANG....

      Delete
  2. nnti bro kongsikan la apa yg mnarik dlm buku tu yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, akan dikongsi2kan...Harap2 adalah masa sesuai untuk khatamkan buku ini...

      Delete
  3. best2.. apa lagi shopping lah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shopping la malam tu di MyMydin Danau Kota...

      Delete
  4. semasa saya kerja dgn one of the government agencies dulu, saya pernah jadi Liason Officer dia untuk one of the events. he's a very nice and cool person, sempoi je. cuma PA or pegawai dia kot i forgot already yang a bit overreacted sebab request mcm-mcm contoh nak nescafe gold la apa la. but he's a very inspiring person, he has this successful-person punya charisma yang sangat hebat. speech dia pun best sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..nampak caranya pun agak sopan santun...Kalau dia kasi speech semalam tentu lebih mempesona..

      Delete
  5. Memang kita akan rasa sungguh berMOTIVASI bila dapat baca kisah perjuangan/kejayaan seseorang....secara tak langsung akan buat kita dalam MOOD POSITIVE THINKING....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yieza..think positif..penting kalau nak improvekan diri..

      Think PINK pun penting kalau nak join contest eyriqazz...

      Delete
  6. selalu shopping kt mydin jalan silang...brgnya ada yg murah dan kualiti... cuma skrg ni x selesa nak shopping kt mydin lg sbb byk warga asing... baunya bole pengsan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak warga asing mb coz diorang pun mencari barangan dengan harga yang berpatutan... Saya suka shopping di mymydin Danau Kota...Tak crowded sgt,suasana pun selesa

      Delete
  7. semalam baru shpping di mydin usj

    ReplyDelete
  8. Mydin da byak berubah..kalau dulu brg dia pakai sehari jer rosak,sekarang dah ok sikit,tambah2 lagi dapat projek kedai 1 malaysia,lagilah masyuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..hopefully, barangan terus dijaga kualitinya..barula pengguna lebih selesa...

      Delete
  9. BETUL...sy rasa kad meriah dia tak meriah sgt la...dulu penah apply tp dah tak renew dah sb rasa mcm x berbaloi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayapun tak ada kad meriah..For me cost benefit penting juga....Hopefully more incentive buat pengguna yang menggunakan kad meriah... for e.g. Maybe Mydin boleh tengok business model/kad Jusco..Walaupun harga di Jusco jauh lebih mahal,tapi insentif yang diberikan membuatkan ramai pengguna suka shopping di sana...

      Delete
  10. Tentu ramai yang ingin tahu bagaimana Mydin boleh menjadi pengusaha gedung yang berjaya dan dapat memberi inspirasi orang diluar sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..tentu ramai yang nak tahu...saya pun baru sempat baca dlm 2-3 mukasurat...

      Delete
  11. best kalau dapat jumpa direct dengan tokoh2 yang berjaya ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...Kalau ada sharing session mungkin lebih meriah

      Delete
  12. lama tak shopping dekat mydin.. kedai Pak din selalulah.. hehehe.. Boleh jadikan contoh macam mana usahawan ni leh berjaya dalam perniagaan.. Yang baik jadikan panduan yg buruk jadikan sempadan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju...Ambil yang jernih utk improvekan ... In any business, tentu ada pro n cons nya kan?

      Delete
  13. Replies
    1. Yup,murah dan kualiti pun boleh tahan

      Delete
  14. nanti share le bro kisah mengenai mydin

    ReplyDelete
  15. hehe! tau xpe ..mydin nih sume barang murah murah!! boleh berjimart cermat sikit! hehe~

    ReplyDelete
  16. saya pegi mydin Putrajaya... =)

    ReplyDelete
  17. confirm dalam buku tu tak cerita macam mana dia treat pekerja mydin ye.. orang yang tau je tau..

    ReplyDelete
  18. Part tu saya blom sampai lagi..tak pastila pula ada ke tidak... Camne dia treat pekerja mydin bro?Kongsi2kan la pengalaman...

    ReplyDelete
  19. saya masih lagi regular customer of mydin..every month mmg Mydin USJ la tmpt beli groceries segala..pada saya harga at situ mmg murah dr other hypermarket..that's y bila naik jer mydin usj,jiran sebelah (giant) terpaksa tutup walhal giant usj ni antara yg terbesar ni..huhu

    meriah kad - dah pernah redeem sekali,masa tu point dah cecah 10k, hadiah yg dioffer kureng menarik so saya tukar voucher RM50-beli frame besar...hehheee

    ReplyDelete
  20. berapa harga buku mydin untold story tue?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails