March 4, 2012

Tips Blogging | Projek Kerjasama Antara Blogger


5. Projek kerjasama antara Blogger seperti projek karaoke blogger oleh beberapa Blogger top Malaysia antaranya EyriqazzTeratakarmoThe Singing Blogger Zarulumrella dan Madammondoq. Cuba tanya blogger top Malaysia adakah projek mereka ini meningkatkan trafik blog? - Dipetik dari Entri Cara Meningkatkan Trafik Blog -

**Pembetulan : Eyriqazz bukan Blogger top Malaysia. Hik3..

Yup, saya setuju dengan apa yang ditulis oleh Saudara Denaihati, Salah seorang blogger Popular Malaysia dan Pemenang Best Of The Best Blog Of The Year

Pandangan saya, memang ianya memberikan impak yang positif dan dapat meningkatkan trafik blog. Readers dari blog2 di atas datang berkunjung ke blog eyriqazz, dan ada antaranya menjadi pengomen tegar dan loyal readers (berdasarkan komen etc).

Contoh terbaik yang boleh saya berikan adalah Projek Kerjasama yang dilakukan oleh Blogger Ben Ashaari bersama bloggers lain antaranya TiffinBiru, Lyssa Secret , dan ramai lagi yang saya rasakan memberikan "Win-Win Situation for both" dan saling membantu menyumbangkan trafik antara satu sama lain.

Being a blogger, we need to be creative right? Tepuk dada, tanya selera. Projek Kerjasama Antara Blogger antara salah satu cara yang paling efektif untuk tingkatkan trafik. Apa pandangan anda?

25 comments:

  1. sebab tu wonderpet kata.. apa yang penting kerjasama..hehehe

    memang bagus ada kerjasama dengan blogger ni.. yg penting takkedekut ilmu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betultu..tak luak pun kalau kongsi2kan ilmu itu....

      Delete
  2. jom naikkan profile & trafik blogger BM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom bro..Di mana ada kemahuan di situ ada jalankan....Nama ariffshah pun dah meniti di bibir2 bloggers di malaysia skangni

      Delete
  3. yer la kena creative.Hmmm apa yek aktiviti yg bleh join lain masa nanti? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehje...Klaau idea menarik,sure boleh jalan kan?

      Delete
  4. betul tu .. bersatu teguh, bercerai roboh .. :)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  5. blogger, doctor, lawyer, teacher, engineer etc - semua sama..apa yg penting, kerjasama!:-)

    ReplyDelete
  6. bagus wat kerjasama antra blogger.masing2 dapat faedah

    ReplyDelete
  7. zuan dah try trick ni bro, buat co-organize ngan lagi 2 blogger for gathering dengan lebih 10 blogger at redbox last month :)

    ReplyDelete
  8. Memang ada kebenaran kalau tidak anjur pun dengan menyertainya pun sudah dapat tempias trafik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..can't agree more..saya kenal dan jadi silent reader kat some of the blogger yang pernah join contest di blog ini..

      Delete
  9. Apasal nama aku takde? huk huk huk *sentap*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahla..camne nama ko ble miss ni?aku copy paste dari blog denaihati tu je bro..hik3..tertinggal tu....

      Delete
    2. tu la pasal..ter miss tu kot

      Delete
  10. kerjasama antara blogger2.. memang akan membuahkan hasil..
    saya pun silent reader kat sini.. :)

    ReplyDelete
  11. Dalam masa yang sama dapat bantu branding untuk blogger itu sendiri

    ReplyDelete
  12. harap maklum.. saya pun bukan blogger top malaysia... uhuk3...

    ReplyDelete
  13. Setuju... kerjasama antara blogger sangat bagus.. Nurul pun silent readers kat sini sama macam KID.. heheehehe ;)

    ReplyDelete
  14. memang benar belaka.. tp kakyong skrg ni dah jrg2 BW sejak sibuk dgn kerja lain... x tercope lagi, maka blog pun dah jadi sedikit suam2 kuku....

    ReplyDelete
  15. betul2x... betul... ! bila lah nak adakan kerjasama antara kita? hiks

    ReplyDelete
  16. setuju!!! kerjasama antara blogger memang bagus...saling membantu antara satu sama lain... :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails