March 6, 2012

Ultrabook Toshiba Portege Z830 | Aku Jatuh Cinta

Design Cantik buatku Jatuh Cinta
Ku Google dan kucari informasi kelebihannya
Inilah antara sebab yang buatku tak tidur Lena
Spesifikasi yang menarik dan cukup menguja
"The Only Ultrabook" di Dunia yang mempunyai Full Ports Functionality and HD Webcam buatku terpaku seketika
Terus sambungkan dari Ultrabook tengok di TV mudah sahaja

Nipis dan Ringan sudah semestinya
1.08 kg alahai boleh ku bawa ke mana-mana
Memang sesuai buat blogger tegar macam saya
Mudah dibawa, senang dan menjimatkan tenaga

Touchpad on the Toshiba Z830, with dedicated left and right click buttons serius teruja
Terasa anggun dan nampak bergaya
Lebih profesional dan Cool sahaja
Tepuk dada, memang kena dengan selera

Kelasakan dan daya tahan sudah diuji sudah semestinya
Anak yang aktif langkah berjaga-jaga
Ultrabook Toshiba Portege Z830 buatku rasa selamat saja
Andai anak-anakku tersilap tangan terjatuh ia dari meja

RM3,999 Kualiti seiring dengan harganya
Surveying around menepati citarasa
Gadget ini buatkan ku jatuh cinta
Menjadi milikku, "Dream Come True" kucita-cita
Video ini buatku lebih terpesona
Untuk memiliki dan menggantikan yang sedia ada
Indah Khabar, Indah Rupa
Kalau tak percaya tanya mereka ( Denaihati, Ben Ashaari, Rebecca Saw, Emila Yusof )

Acer Aspire 4736 ku sudah lama berjasa
Sudah masa untuk digantikannya
Lebih produktif dan menepati citarasa
Ultrabook Toshiba Portege Z830 Pilihan saya

Pantun dicipta tergesa-gesa
Sekadar mencuba peluang yang anda
Hadiah yang menarik menepati kehendak saya
Kalau tak dipecahkan ruyung,manakan dapat sagunya?

Projek Review Ultrabook Toshiba anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Toshiba & Intel MalaysiaEizil.comAnarm.neteQurban.comAlansarproperties.comKedai Kak Siti,azri.my dan Jerungperkasa.com

Kredit Picture : Rebecca Saw dan Denaihati

44 comments:

  1. lepas ni keluar ultrabook plus...ultrabook extended...windows mmg tak best..get apple mac book pro terus...lagi berbaloi2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apple macbook? Hik3,canggih2 sangat takut tak pandai nak guna...

      Delete
  2. macam best je ultrabook toshiba ni. Skang ni pun tgh survey nak gantikkan Acerku yang dah 5 tahun berkhidmat ni. Tapi en.Eyriqazz tak mau buat review lagi detail ke?Bateri dia tahan lama tak?Ringan ke dari acer slim tu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanani..tak silap saya ultrabook ni antara yang paling ringan di dunia..Mungkin boleh terjah review ini:

      http://www.rebeccasaw.com/toshiba-ultrabook-portege-z830-lightest-thinnest-in-the-world/

      Delete
  3. Nipis tak ingat dan dikuasakan oleh Intel i7 dan 6MB Ram

    ReplyDelete
  4. datang buat apa yg patut
    dari blogger utk blogger

    moga berjaya :)

    ReplyDelete
  5. terbaikk lah ultrabook toshiba nih!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro taknak hadiah kat eden ke?hihihihi...

      Delete
  6. Cepat jugak jatuh cinta!!! mcm sy jugak. tatkala laptop tengah mengalami sengal2 ubi ni.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3..tuhla...laptop edenpun dah makin perlahan skangni...

      Delete
  7. Good luck Bro, mudah-mudahan tercapai impian ;)

    ReplyDelete
  8. SEMOGA BERJAYA bro.... Anyway ACER punya ULTRABOOK pun cool jugak bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bro...mencuba nasib..untung sabut timbul...

      Delete
  9. nampak menarik dan tertarik hati teruja,
    namun apakan daya sudap ada laptop pemberian hubby terchenta,
    semoga berjaya memilikinya,
    tidak salah berkongsi mencuba :p

    good luck !

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju,setuju saya mencuba
      mencuba untuk mendapat sagunya
      tuah ayam kaki yang disebut saja
      tuah eyriqazz siapa boleh menduga?

      Delete
  10. Huhuhu .. bestnya kalau dapat satu. :)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  11. nampak gaya aku pun kena tukar juga netbook aku ni... hehehe

    ReplyDelete
  12. Real sexy laptop over there :)

    Have an awesome Tuesday, have linked your blog on my blogroll, so be sure I'll be here more often now. XD

    Latest: Gyeongbokgung Palace Seoul Korea

    ReplyDelete
  13. haritu ada survey yg toshiba yg ni. acer pon dah ada nipis cenggini. tp ikut ranking ketahanan 1-toshiba, 2-hp, 3- acer.

    yg murah pasti nya acer tp tk tahan lama. huhu~ so apa lagi grab la toshiba. saya tk grab tp mak sy yg grab, sy tukang survey n beli je

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak dah grab?meh pinjam sat ngan mak awak..hik3

      Delete
  14. laptop ni mesti diet kan.. slim jek.. ringan.. senang lah dibawa kemana-mana.. terupdated laju-laju lah blog kalau dpt ultrabook ni.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak3..itulah yang saya mahukan..kepantasan dan eficient adalah cita-cita seorang blogger tegar...

      Delete
  15. Semoga berjaya Bro Eyriqazz..

    Cantik, nipis.. mesti ringan jer kan.. ;)

    ReplyDelete
  16. cam iklan!!terbaik la...um....tok student ok x??hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk student ok..cuma this toshiba ultrabook tidak dilengkapi dengan dvd player

      Delete
  17. Menarik. Ada contest hadiah Ultrabook ni x? hehe

    www.untuqsemua.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails