April 21, 2012

Menangi Percutian ke London Bersama Samsung Global Blogger

Ohh, Saya Rindukan London

Pengalaman di London ketika zaman belajar memang tak dapat dilupakan. Memang menarik London yang terkenal dengan tempat percutian terkemuka di dunia, pelbagai tempat menarik untuk disinggahi juga.


London Tower Bridge. Di Sinila Eyriqazz berjumpa dengan Mr. Bean...
Just kidding..
Sweet and Jambu Moments. Feeling2 cam cerita Hindustan pun ada bersama Merpati
Noty Moments... 

Ohh, I Miss London. Alangkah Indahnya kalau dapat pergi London lagi. Duit dikumpul belum cukup lagi... Jamie Oliver tiba-tiba menegur saya untuk merealiasikan Impian Ini :


Want To Come and Explore London 2012 during Olympic Games.
Yup, Big Yess...But How Jamie?? 
If you are blogger and enjoy travelling, writing, taking pictures and video and passionate ...
Yiezaa, Met the criteria..What is the next step?

Mudah.... Just Join Contest Samsung Global Blogger . Syarat-syaratnya :

1) Hantarkan video 30 saat anda dalam bahasa Inggeris kenapa Anda rasa anda layak untuk menjadi Samsung Global Blogger dan berpeluang memenangi Trip to London menyaksikan Sukan Olimpik . Lagi kreatif, lagi tinggi untuk menang. Join di SINI , tarikh tutup 29 April 2012

Video Promo tentang London dan Audition Samsung Global Blogger dari Jamie Oliver,salah seorang Chef dan Celebriti terkemuka di England


Yup, Saya Mungkin akan join...Who know saya berpeluang ke sana...
Jom Sama-Sama Joini Sekali, Tuah Manusia Siapa yang Tahu kan?

Untung-untung dapat Jumpa David Beckham, Mr. Bean or James Bond di London?

Sebut pasal Samsung, sememang Samsung banyak menyokong perkembangan Sukan Olimpik sejak tahun 1998 lagi, antaranya :


Sukan Olimpik Beijing 2008 : Samsung membekalkan 18,000 alat komunikasi tanpa wayar untuk Staff Sukan Olimpik dan journalis yang banyak membantu menjayakan sukan Olimpik...
Kalau last time sempat Jumpa Anuar Zain di Airport London, siapa tahu kalau saya berpeluang memenangi dan bergelar Samsung Global Blogger , dapat berjumpa pula dengan Kate Beckinsale pula? 


Jadi, apa tunggu lagi? Mahu ke London ? Let's Become Samsung Global Blogger

P/s : Any idea nak menghasilkan video yang kreatif 30 saat ini bagi meninggikan peluang untuk menang? Umm, nak kena pi berguru dengan Madammondoq ni....

53 comments:

  1. jom... 30 saat je bang oi.. segala ape semua sempat ke nak cakap eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom cakap.....hik3..cakapje mana yang sempat

      Delete
  2. Wah kacak juga bro dan bijak sampai melanjutkan pelajaran ke London.

    ReplyDelete
  3. Wah lainya Abg Eyriqazz masa muda2 dulu.. Sangat2 lain.. berbeza dgn sekarang.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana lagi ensem?dulu ke sekarang?hik3...

      Delete
  4. Terbaca gak smlm di blog member.. tapi nak join mcm "ketakutan" la pulak..hehe..

    Good luck En. Eyric.. Mana la tau rezeki anak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa takut pula? blom cuba blom tahu kan?

      Delete
  5. Pheewwiittt.... rambut belah tengah tue....seronok kat tengok gambar time zaman muda remaja....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak3,memang seronok..time camni la kita akan lebih rasa betapa bertuahnya hidup ini

      Delete
  6. eyriqazz nampak sgt lain...siyes i ingatkan saper tadi...mcm 90% lain dari rupa sekrg hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun..puas saya tenung muke tu...engatkan orang lain.....:D

      Delete
    2. ahaks...mana lagi ensem, dulu ke skang?

      Delete
  7. bab video tu yang lemah sket. dah tak simpan rambut dah sekarang yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau simpan confirm mengamuk laa isteri...Hik3, blom cuba blom tahu kan?

      Delete
  8. wah, eyriqazz dulu n skang byk beza kan.hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. In term of kehenseman ke yg bro maksudkan? haahla, memangla takble lawan Abang Ensem yang sentiasa nampak ensem dari dulu sampai sekarang

      Delete
  9. owhhhhhhhhhhhhhh...sy pon teringin nk pg London!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom sama2 kita joini contest ini..who know ada rezeki?

      Delete
  10. wah...menarik...

    muka lain benar....hehehe...kalah pakwe korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius? Masa kerja kilang di UK masa cuti, mat salleh ingatkan saya ni chinese..mata sepet2 skit

      Delete
  11. Replies
    1. Tuhla,tapi tak ble lawan mat jambu...

      Delete
  12. wah amik gambar kat Big Ben tuu....terbaikk...hihi

    ReplyDelete
  13. Mudah-mudahan ada rezeki ke sana ye ;)

    ReplyDelete
  14. Owh ya, berkali-kali ushar gambo pakwe atas tu, betul ke Bro Eyriqazz ni? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hak3, betulla saya tu...dulu kurus, skang dah berisi..hati gembira n dah makin kurang bersenam...nak kena change the lifestyle semula

      Delete
  15. hehehe.. nak gelak guling2 boleh.. gaya berdiri ambil gambar sampai sekarang tak ubah.. sama je.. tangan sebelah masuk kocek.. hehehe.. paling mat bunga rambut belah tengah lagi.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak3,yela2 aku tau bini ko dulu marah ko rambut belah tengah kan?

      Delete
  16. adoi.. betul ka gambar di atas itu sifoo ku?? oh.. nak pengsan rasa... eh.. nak berguru?? sila2.. jgn malu-malu.. :)

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. bolehla bella pi London honeymoon nanti...sambil travel2 europe

      Delete
  18. perghh mana pergi rambut tu bro hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak3,family control...takble rambut panjang2 lagi

      Delete
  19. macho giler rambut tu bro!:-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak3, once in a lifetime rambut tu bro..

      Delete
  20. Replies
    1. hik3...apsal sume jeless ngan rambut eyriqazz ni?

      Delete
  21. ensem nye masa muda hehhe
    sama ensem mcm anuar zain

    ReplyDelete
  22. saya pun dah "miss" 2 trip ke London. satu khamis depan satu lagi bulan depan. Lambat sgt "Book Flight". Tahun depan kot saya bakal ke sana. InsyaAllah. Teringin nak pergi Free tapi saya bukanlah kaki masuk Contest. Buat yang masuk .. All The Best, ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck..sayapun rindu pengalaman bercuti di London

      Delete
  23. ha ha ha gelak pepagi sorang-sorang..kelakarnya kamu masa gi study kat uk..
    good luck sape yang ambil bahagian

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3....so, kalau tgk gambar pelik2 anak kak ina,perkara biasala tu..hahaha

      Delete

Related Posts with Thumbnails